Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 29. 10. 2015.

| Sport

Novinari 23. decembra biraju najbolje sportiste Niša

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
sportski-bal.jpg
Pobednici prošlogodišnjeg Sportskog bala; foto: Vanja Keser

Sekcija sportskih novinara Niša će 23. decembra organizovati 37. put Izbor sportiste godine grada, tradicionalna manifestacija na kojoj će biti proglašeni najbolji sportista, mladi sportista, kolektiv i ličnost godine.

Ono što prethodi Sportskom balu je prikupljanje ovogodišnjih rezultata niških kolektiva i pojedinaca, a Sekcija će narednog meseca uputiti javni poziv klubovima da dostave rezultate svojih takmičara i konkurišu za neku od nagrada.

Već je svima dobro poznato da o nagradama odlučuje jedinstveni žiri, koji, pored sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja sportista godine Niša. I to ne po sopstvenom nahođenju, već poštujući Pravilnik o dodeli nagrada, sa jasno utvrđenim kriterijumima. To je, dakle, žiri od preko 40 ljudi, što izboru daje veliki kredibilitet - kaže Dušan Jocić, predsednik Sekcije sportskih novinara Niša.

Prošlogodišnji Sportski bal ostao je upamćen po rekordnom broju zvanica. Za najboljeg sportistu bila je proglašena Katarina Biserčić, članica Streljačkog kluba Niš 1881, najbolji mladi sportista bio je strelac Andrija Milovanović, a sportski kolektiv Rukometni klub Železničar.

Imali smo premo 400 gostiju i namera nam je da taj nivo, u najmanju ruku, zadržimo, ako ne i premašimo. Naše pripreme teku, paralelno, u dva pravca. Dodela priznanja najboljim sportistima grada jeste centralni deo, ali nije i jedini smisao ove manifestacije. Ideja je da se na okupu nađu svi oni koji nešto predstavljaju u niškom sportu, da to bude jedinstveno veče druženja sportske mladosti našeg grada - dodaje Jocić.

Kao i prošle godine, manifestacija će biti održana u restoranu "EI Bolji život".

Po tom pitanju ništa nećemo menjati, opredelili smo se za prostor gde imamo najviši mogući nivo ugostiteljskih usluga, a bend "Viva Romana" garantuje lep provod - ističe prvi čovek Sekcije.

Pokrovitelj manifestacije i ove godine će biti Grad Niš, a prijatelji su, pored sponzora, gradske opštine Medijana, Palilula i Crveni Krst, navodi Dušan Jocić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    00:38 // 30. 10. 2015.

    Ne znam o kakvoj sekciji govorite?Nis nema madije,kako moze imati novinare?Ovi sto se tako nazivaju,su samozvani,nekada je bilo "in" baviti se tim poslom,danas je to bedno zanimanje i sluzi za politicko potkusurivanje!Znaci,ajde u kafanu,da se zamasti tanjir,kao biramo najsportistu!Provincijo,teska li si!

  • jova

    16:12 // 29. 10. 2015.

    JA GLASAM ZA COBIJA!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: