Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 9. 1. 2012.

| Sport

Novo rukovodstvo u pirotskom Radničkom

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
radnicki pirot

Na skupštini Fudbalskog kluba Radnički iz Pirota izabrano je novo rukovodstvo koje će kao predsednik Upravnog odbora predvoditi Dragan Dimitrijević.

Pored novog predsednika, izabrani si i novi članovi Upravnog odbora Ljubomir Vitanović, Zoran Nikolić, Saša Popović, Adnan Biščević, Zoran Stevčić, Boban Tolić, Slobodan Petrović, dok će jednog člana Odbora naknadno dati i navijačka grupa Pirgosi.

Dimitrijević nije nepoznat sportskoj javnosti u Pirotu jer je godinama bio košarkaš Pirota, a 2003. godine bio je član uprave Radničkog.

- U vreme kada sam bio u klubu Radnički je bio stabilan prvoligaš. Zbog toga sam se i odlučio da skupštini kluba i predložim ljude koji su u to vreme vodili klub. Znam da nije isto vreme i da je ovoga puta pred nama mnogo teži zadatak - kaže Dimitrijević.

U prvom obraćanju javnosti novi predsednik pirotskog srpskoligaša naveo je nekoliko prioriteta u naredne tri godine.

- Novo rukovodstvo Radničkog potpuno je svesno situacije u kojoj se nalazi klub. Zbog toga je i prvi cilj za sledeću polusezonu opstanak u Srpskoj ligi. Svi bismo mi voleli da se borimo za ulazak u viši rang takmičenja, ali stvarnost je potpuno drugačija. U sezoni 2012/13 treba da postanemo stabilan srpskoligaš, a da potom naredne sezone napadnemo ulazak u Prvu ligu. Drugi naš prioritet je omasovljenje omladinske škole. Radnički mora da sam stvara igrače i da od toga u budućnosti živi. Treći prioritet je stabilizacija odnosa sa FSS-om. Mi trenutno nemamo nikakve kontakte i uticaj na fudbalsku organizaciju. To mora da se promeni - rekao je Dimitrijević.

Problem kluba su i dugovanja.

- Moramo da stabilizujemo finansijsku situaciju u klubu. Od opštine za 2012. godinu smo dobili 15 miliona dinara i to je odlično. Mogu da obećam da će novo rukovodstvo obezbediti još 3 miliona. Međutim, moram odmah da kažem da postoje i dugovanja koja iznose preko 5 miliona dinara. Nas tuže svi, od bivših igrača do trenera koji još rade u klubu, a moram da kažem da ima i mnogo kafanskih dugova što je nedopustivo - kaže Dimitrijević.

Novo rukovodstvo kluba dalo je podršku treneru Radetu Maniću koji će nastaviti da radi sa prvim timom, ali će biti i koordinator rada u mlađim kategorijama. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Real Sa Nisave

    12:23 // 9. 1. 2012.

    Samo napred!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: