Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 11. 4. 2023.

| Sport

O prvih 100 godina niškog Radničkog večeras na tribini u NKC-u

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički Niš
O prvom veku postojanja Radničkog; foto: Jelena Mišić

Deo proslave veka postojanja Fudbalskog kluba Radnički iz Niša biće obeležen večeras od 18 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra, gde će biti održana tribina "Prvih 100 godina Reala sa Nišave".

Plakat Prvih 100 godina; foto: Niški kulturni centar Bliži se 100. rođendan Radničkog, koji je osnovan 24. aprila 1923. godine pa će oni koji su činili da "Real sa Nišave" bude to što jeste, ali i bili uvek uz njega i u teškim i slavnim godinama, pričati kako tekao razvojni put kluba od osnivanja do danas, koji su to zlatni periodi obeležili istoriju ovog kluba i grada, kako su "meraklije" podržavale svoj klub i igrače ovaj dugi niz godina, ko su legende kluba i mnogo drugih stvari.

U turbulentnim, ratnim godinama, klub je imao svoje padove, ali mnogo više bilo je uspona. U sezoni 1961/1962 FK Radnički plasirao se u Prvu saveznu ligu, nakon čega je postao standardni prvoligaš i uspešni predstavnik Jugoslavije u evropskim kupovima - kažu u pozivu.

Na tribini će govoriti Milovan Drda Obradović, kapiten generacije koja je igrala polufinale Kupa UEFA, sportski direktor i nekadašnji kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović, aktivista Nenad Stojanović i filmski reditelj Vladimir Đorđević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad

    11:48 // 11. 4. 2023.

    Neka dodju toncev i propadalo da pricaju o tradiciji dugoj 100godina neznaju da navedu 5 igrača poslali Jovanovica koji šuruje sa njima,upropastiše klub!!!svi napolje

    • Var tehnolog

      19:05 // 11. 4. 2023.

      Drdo, zao mi je, da takav fudbaler, poput tebe je u drustvu nekakvog" sportskog direktora", koga placa Toncev ! Nerad ,neobrazovanje i slugijanstvo lihvarima je odlika ovog lika, koji je osramotio svoju solidnu karijeru !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: