Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 25. 9. 2021.

| Sport

OFK Sinđelić: Brojne neregularnosti u Zoni Centar, delegiraju sudije da spreče našu ekipu da pobedi

Autor:Marko Mitić Izvor:Južn vesti
800x600-sindjelic.jpg
Apel FS RIS-a, poziv klubovima da ne učestvuju u nečasnim radwama; Ilustracija; foto: FB stranica "OFK Sinđelić"

Posle svih pet pobeda u isto toliko odigranih utakmica, OFK Sinđelić iz Niša se pred utakmicu 6. kola Zone Centar oglasio saopštenjem u kome navode da pojedini klubovi od početka sezone nameštaju utakmice, ali i da pojedinci vrše pritisak na sudije koje sude Sinđeliću da po svaku cenu najstariji niški klub ne dođu do pobede.

Sve je više nameštenih utakmica u nižim ligama, mnogi klubovi umešani su u neregularnosti, a ne retko se dešava da i sudije budu deo cirkusa i sude po nečijem naređenju, optužbe su koje se sve češće čuju iz srpskih liga. Baš sa takvim problemima od početka sezone 2021/2022. kažu da se susreću i u OFK Sinđelić, odakle saopštenjem traže od nadležnih iz FS RIS-a da preduzmu nešto i sačuvaju integritet takmičenja.

Od samog starta počelo je sa neregularnostima u takmičenju sa ciljem da se OFK Sinđelić na svaki mogući način onemogući da se bori za osvajanje lige. U do sada pet odigranih mečeva, jedan klub uspeo je da namesti čak tri utakmice i da na četvrtoj uz pomoć pritiska i zakulisnih radnji obezbedi sebi suđenje koje bi im omogućilo pozitivan rezultat. Postoje informacije da će taj tim nastaviti sa nameštanjem i u narednim kolima, a da će klubovima koji na to ne pristanu slati sudije koje će ih sprečiti da ostvare bolji rezultat. Na utakmicama našeg kluba vrši se pritisak da se delegiraju sudije koje će sprečiti da naš tim dođe do pobede, a tako nešto se očekuje i na utakmici 6. kola - navode u saopštenju.

Iz najstarijeg niškog fudbalskog kluba pozivaju sve timove iz Zone Centar da ne učestvuju u nečasnim radnjama i navode da će od sada svaku svoju utakmicu snimati kako bi mogli da dokumentuju bilo kakvu nepravilnost ili pokušaj da se OFK Sinđelić ošteti na bilo koji način.

Slična dešavanja kao i u Zoni Centar, dešavaju se i u Zoni Jug, gde je prošle nedelje na utakmici Alakinca i Plantaže iz Donjeg Stopanja za domaćina u dubokoj nadoknadi sviran nepostojeći penal iz koga su fudbaleri Alakinca uspeli da dođu do izjendačenja. I prošle sezone su se mnogi klubovi žalili na suđenje kada igraju protiv kluba iz okoline Surdulice, na čijim utakmicama se često mogu videti članovi porodice Tončev, koje rivali optužuju da vrše pritisak na sudije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pravda za sport

    15:04 // 29. 9. 2021.

    Da su svi klubovi kao Budućnost Popovac naš bi sport bi daleko na višem nivou.Jedini su klub koji pravi sportsku priču,jedini ulažu i nikada ne nameštaju.Najozbiljniji klub na jugu a možda i šire.Imaju najozbiljniji sportski centar,omladinsku školu sa skoro 500 dece,najbolji stručni kadar u svim selekcijama.Klub ove godine od grada 0 dinara e to je sramota.

  • Konstatacija

    23:32 // 26. 9. 2021.

    Najtuznije je sto se prvaci mnogih liga znaju jos pre pocetka samog prvenstva jer im neko iz saveza obeca unapred da ce upasti u veci rang.Tako se jos krajem prethodne sezone saznalo da ce Buducnost iz Popovca biti prvak ove sezone u Srpskoj ligi jer im je tako obecano a da se Sindjelic mora vratiti u Srpsku ligu,mada se Car tome protivi ali smirice se jer ce im obecati siguran povratak naredne.

  • Konstatacija

    23:21 // 26. 9. 2021.

    Utakmice se namestaju minimum pola veka,tako je bilo,tako ce i biti.Uvek se gura neki tim koji ima para i od koga ce se ovajditi i ljudi iz saveza i sudije.Nekada taj klub dogovara sa drugim klubom direktno,da mu prepuste bodove za neku protivuslugu,najcesce novac a ako ne mogu na taj nacin,sudije i savez odrade stvar.E,problem nastaje ako se dva kluba sa lovom takmice za prvaka,tad krecu dilovi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: