Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:21, 4. 9. 2019.

| Sport

OK Niš doveo nekadašnjeg reprezentativca Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, prozivka, nis, 12. avgust 2019, foto jv vanja keser
Pojačava se ekipa; foto: JV / Vanja Keser

Bivši bloker Partizana, Novog Pazara, francuskog ASON-a, valjevske ekipe VA-014 i grčke Kifisije, kao i član reprezentativne selekcije koja je igrala četvrtfinale Evropske igre 2015. godine u Bakuu, 28-godišnji Dušan Lopar potpisao je ugovor sa Odbojkaškim klubom Niš. Lopar je peto pojačanje za ekipu koja će se ove sezone boriti u najvišem rangu takmičenja.

U niški klub ovaj 204 cm visok srednjak dolazi iz grčke lige gde je bio najbolji bloker, a tokom karijere osvojio je Kup sa Novim Pazarom, a bio je i najbolji bloker lige.

dušan lopar Dušan Lopar je 2015. sa reprezentacijom stigao do četvrtfinala na Evropskim igrama; foto: OKS

Ekipa se polako pojačava, pa su se na treninge Dragana Svetozarevića priključivali tehničar Nikola Milovanović, primač Numoriju Keiti iz Malija, korektor Ahmed Ikbajri i primač Nemanja Jelić.

Polako popunjavamo ekipu. Voleo bih da sam mogao odmah da imam 12 igrača, ali počeli smo na vreme sa dovođenjem igrača i sve ide svojim tokom. Nedostajao nam je bloker i mislim da smo rešili dovođenjem Lopara - kaže Svetozarević.

Posle tri nedelje redovnih treninga "na suvo", na red dolaze i pripremne utakmice, ali zasad je sigurno da će Odbojkaški klub Niš igrati na Memorijalnom turiru "Aleksandar Gigović Giga" u Kragujevcu, gde je prošle godine zauzeo treće mesto.

U planu je da odigramo još neke utakmice sledeće nedelje, a želja nam je da krajem septembra, pred početak sezone, organizujemo turnir. Trebalo bi da tamo, pored nas, igraju i Radnički iz Kragujevca, bugarski Lukoil i možda ekipa iz Skoplja, ali videćemo još - kaže Svetozarević.

Nova sezona u Superligi, u kojoj će Niš igrati posle jedne godine u Prvoj ligi, počinje 5. oktobra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • odbojkas

    13:29 // 24. 9. 2019.

    I tako uprava najavi da nece biti otvorenih ugovora, aLopar izjavu kako ostaje do decembra, a onda se seli u Aziju... I ko sada ovde laze?

  • Janko

    10:51 // 4. 9. 2019.

    Oooopa, vidimo se na finalu kupa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: