Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:40, 14. 3. 2020.

| Sport

OK Niš iz trećeg pokušaja porazio Mladi radnik

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
milan stojkovic, ok nis, foto jv vanja keser
foto: JV / Vanja Keser

Gubio je sa 2:0 u setovima, ali je tek u trećem susretu ove sezone Odbojkaški klub Niš pobedio Mladi radnik. U petom kolu mini-lige u Požarevcu bilo je 3:2 (22:25, 16:25, 25:18, 26:24, 15:13) za Nišlije koje su "zacementirale" drugu poziciju, iza novosadske Vojvodine.

Nakon dva poraza u osnovnom delu Superlige, OK Niš je prvi put slavio nad Mladim radnikom, a do pobede je došao sigurnom igrom i uz više grešaka protivnika (47).

Prva četiri poena prvog seta Nišlije su osvojile zahvaljujući servis-greškama protivnika, a Mladi radnik je koristio svoje napade da povede sa 8:4. Poenom i blokom Ikbajrija Niš je došao na minus jedan (10:9), pa je usledila igra poen za poen, a gosti sa juga Srbije nisu upeli da preokrenu. Poenima Zvicera, Lečića i Micića Požarevljani su poveli sa 17:13, a ubzo imali i plus 5 (19:14). Tajm-aut Nišlija malo je "prodrmao" igrače iz "Čaira" koji su serijom 5:0 izjednačili (20:20), ali je Micić prekinuo seriju. Uzvratili su domaći serijom 3:0 (24:21), a niški odbojkaši nisu imali snage za nezivesniju završnicu pa je Mladi radnik poveo sa 1:0 u setovima (25:22).

ok nis, ekipa, nis jv vanja keser foto: JV / Vanja Keser

Nakon izjednačnog starta drugog seta (1:1), domaći igrači su serijom 4:0 poveli sa 5:1. Serijom 3:0 Nišlije su došle na poen zaostatka (8:7), ali je domaćin na servir Micića, koji je upisao i dva asa, napravio seriju 6:0 i poveo sa 16:9. Servis-greška Micića prekinula je nalet Mladog radnika na kratko jer je usledila nova serija (4:0) i prednost od 20:10. Čubrilo i Ikbajri su ponekim poenom prekidali dobru partiju Požarevljana, koji su iskoristili veliku prednost i dobili set sa 25:16 i poveli sa 2:0 u setovima.

Start treće deonice doneo je seriju Mladog radnika od 3:1, ali su uzvratili niški odbojkaši. Na servis Keite, koji imao i as, Nišlije su serijom 3:0 preokrenule i povele sa 5:4. Usledila je izjednačena igra, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda su Nišlije napravile seriju 6:0 u kojoj je domaća ekipa napravila pet grešaka. Gosti su poveli sa 17:11, a potom koristeći greške protivnika i sa 20:13. Serijom 3:0 uzvratili su odbojkaši Mladog radnika, ali je tajm-aut trenera Niša Dragana Svetozarevića zaustavila nalet i blokovima Jelića i Milovanovića Nišlije su vodile sa 22:16. Potom su Keita i Čubrilo doneli prvu set-loptu Nišu. Gosti su iskoristili tek drugu šansu koju je krunisao Keita (25:18).

Izjednačeno je počela i četvrta deonica, ali je poenima Keite i Stojkovića Niš poveo sa 4:2. Greške Stojkovića i Ikbajrija donele su Požarevljanima izjednačenje (5:5), a trenera Niša naterale na tajm-aut. Poenima Kale i Zvicera domaći su poveli sa 7:5, ali je, zahvaljujući greškama Požarevljana, Niš poveo sa 11:8. Viđena je tada izjednačena igra, Niš je imao bar poen prednosti, ali nisu popuštali ni domaći koji su uspeli da povedu (18:17), ali je uz dva poena Keita Niš napravio seriju 3:0 (20:18). Poveli su gosti sa 23:21, ali je domaćin uzvratio (23:23) i u uzbudljivoj završnici Nišlije su iskoristile drugu set-loptu (26:24) i izjednačile u setovima (2:2).

U odlučujućoj deonici Mladi radnik je poveo sa 3:2, ali Stojković, Keita i Ikbajri doneli su preokret (7:5). Nisu se lako predali domaći (8:8), ali je usledila serija gostiju i vođstvo od 10:8. Požarevljani su do izjednačenja stigli pri rezultatu 12:12, ali uz veliku borbu za svaki poen i veliku odlučnost Niš je preko Keite i Ikbajrija serijom 3:0 završio set (15:12) i meč (3:2) važnom pobedom.

Ekipa Niša nije promenila poziciju i dalje je na drugom mestu sa 17 pobeda, iza novosadske Vojvodine. U narednom kolu Nišlije treba da igraju u Subotici protiv Spartaka, a ako ne bude nekih promena zbog pandemije korona virusa, taj meč će biti odigran u sredu, 18. marta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Durlanac

    12:53 // 16. 3. 2020.

    Cestitke na pobedi i drugom mestu u prvenstvu. Kraj je lige...
    Sad Djani i druze odbornice, spremajte ekipu za 20/21.Ceka vas Evropa,liga i kup.
    Nadam se da ste izvukli pouke, jer sa 7 igraca tesko se igra cele sezone.Da je ovo potrajalo, nadalje bi se slatko naigrali Zivanovic, Nikic, Jovanovic,samo zato sto se ostali prakticno raspadaju od napora. Sve najbolje. Puna podrska

    • Dzamutka

      17:07 // 16. 3. 2020.

      Dajes licnu podrsku,jer ti je Djani nesto ucinio ili ti je drugar !
      Sto mu ne kazes da u odlicnoj ekipi ok. Nis 2 ima talenata i da ih polako ubacuje u prvi tim!? Znaci,deca vole odbojku i klub,treneru Goranu svaka cast ,odlicno radi sa decom !

  • Mare

    11:46 // 15. 3. 2020.

    Bravo za ekipu. Tvrda borba. Bravo za tehnicara koji ih je probudio i uposljavao do poslednje sekunde meca. Bravo za Dragana! Veoma bitna pobeda.

  • Aleksandar

    23:47 // 14. 3. 2020.

    Bravo, bravo, bravo!!! Koliko je predhodna utakmica bila loša, toliko je ova bila fantasticna. Borba za svaki poen i želja za pobedom učinili su svoje. Koliko samo volje i snage od druge polovine drugog seta do kraja. Kakav preokret u igri.Tako se igra. Bravo momci! Idemo dalje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: