Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:39, 3. 12. 2019.

| Sport

OK Niš ostvario istorijski uspeh - plasirao se u polufinale Kupa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis
Istorijski plasman; foto: M. P.

Osvajanjem jednog seta u porazu od 3:1 od Spartaka u Subotici, odbojkaši Niša napravili su najveći uspeh u najmasovnijem takmičenju - plasirali se među četiri najbolje ekipe. Žreb će naknadno odrediti protivnika Nišlija u polufinalu Kupa Srbije.

Niškim odbojkašima bio je potreban samo set u revanšu četvrtfinala Kupa, nakon pobede od 3:0 u prvom meču, pa su to završili u prvoj deonici.

pobeda, ok nis, nis, 9 novembar 2019 foto jv vanja keser Slavlje i pored poraza; foto: JV / Vanja Keser

Nakon početnog vođstva Spartaka od 3:1, poenima Keite i Ikbajrija Niš je preokrenuo (4:3), ali je to bilo kratkotrajno. Nakon neizmeničnih grešaka sa obe strane, Subotičani su na servis Seizovića došli do vođstva od 9:6. To je trenera gostiju Dragana Svetozarevića nateralo na tajm-aut, pa je ekipa iz Niša uz dva poena Keite izjednačio (10:10). Ikbajri, Lopar i Keita vodili su Niš do ponovog vođstva (15:14) koje nije ispustio do kraja deonice. Greškama subotičkih igrača i poenom Jelića ekipa iz "Čaira" povela je sa 20:15, a potom je Keita iskoristio drugu set-loptu za 25:20.

Bio je to set koji je Nišlijama doneo istorijski plasman u polufinale Kupa, pa je u nastavku trener Svetozarević mogao da pruži šansu igračima sa klupe i skorašnjem pojačanju Nemanji Čubrilu, a standardni prvotimci Milan Stojković, Dušan Lopar, Noumori Keita i Ahmed Ikbajri više nisu ulazili u igru.

Da se radi o pravom pojačanju Nemanja Čubrilo je pokazao čim je ušao u igru, a nakon dva njegova bloka Niš je imao poslednje izjednačenje u drugoj deonici (6:6). Jungić, Nedeljković i Seizović doneli su Spartaku prednost od 11:6, a Subotičani su bili dobri na mreži i u polju, pa su poveli i a 20:11. Tokić i Čubrilo su održavali Niš u igri, ali i pored dobre igre Nišlija, domaćin je iskoristio četvrtu set-loptu za izjednačenje u setovima (25:18).

ok nis Čekaju protivnika u polufinalu; foto: JV / Vanja Keser

Osim početnih 1:0, Nišlije nisu vodile u trećem setu. Spartak je iskoristio greške Nikića i Tokića i uz as Nestorović i blok Tumbasa, poveo sa 6:1. Služio je blok ekipu Spartaka, koja je vodila sa 9:2 i 11:6. Nišlije nisu uspevale da naprave ozbiljniju seriju, ali je to pošlo za rukom domaćim igračima koji su serijom 5:0 poveli sa 16:9. Ishitreni napadi Spartaka i blok Jelića malo su prekinuli nalete Subotičana (17:13), ali je domaćin uspeo da sačuva prednost do kraja deonice i povede u setovima sa 2:1 (25:18).

Nakon promenljivog starta, Niš je poenima Tokića i asom Živanovića poveo sa 6:4, a potom je blokom Čubrilo pomogao za prednost od 8:6. Tokić i Čubrilo su zatim doneli prednost od 11:7. Vodio je Niš u nastavku (20:18), ali je uz blokove Arsenoskog i Tumbasa i poen Seizovića, Spartak preokrenuo (22:20). Ekipa iz Niša se nije predavala i borila do kraja, ali je Spartak iskoristio četvrtu meč-loptu (27:25) za pobedu koja mu nije donela plasman u polufinale.

Nišlije su prvi polufinalisti Kupa, a naknadni žreb će odrediti protivnika.

SPARTAK - NIŠ 3:1 (20:25, 25:18, 25:18, 27:25)

Subotica, Hala sportova "Dudova šuma"

Sudije: Jovan Jovanović i Darko Savić

SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski 8, Junić 15, Veselinović 8, Peić (libero), Seizović 6, Simić 5, Nesterović 4, Dulić, Radosavljević 3, Tumbas 16, Nedeljković 11.

NIŠ: Lopar 1 (1 as), Pejčić, Nikić 1 (1 as), Jović, Milovanović 1, Keita 6, Stojković 1, Ikbajri 5 (1 blok), Čubrilo 10 (2 asa, 4 bloka), Jelić 11 (1 as, 1 blok), Živanović 2 (1 as), Tokić 12.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Paja

    14:51 // 4. 12. 2019.

    “Ako hoces pare popuni formulare”

  • johny

    11:42 // 4. 12. 2019.

    Nema bolje uvertire za mec u Cair protiv Partizana od ove,zato ljudi podrzite OK Nis u sredu

  • Pera ložač

    10:32 // 4. 12. 2019.

    Posle dužeg vremena, red je da ovi momci prime plate iz ugovora. Zar ne predsednice!? Ako oni nisu zasluzili ko je? Nemoj da se brukas!

    • izvor

      13:35 // 4. 12. 2019.

      Pa i do sada sto su dobili to su samo neki delovi i parcici....satro sve je dobro,a momci za hleb nemaju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: