Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:05, 21. 10. 2020.

| Sport

OK Niš pobedio Metalac i plasirao se u četvrtfinale Kupa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, foto jv vanja keser
Pobeda u Kupu; foto: JV / Vanja Keser

Uz neizvestan treći set i spašene dve set-lopte odbojkaši Niša pobedili su lidera Prve lige Metalac iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3:0 (25:16, 25:19, 28:26) i tako se plasirali u četvrtfinale 55. Kupa Srbije. Ime protivnika u narednoj fazi saznaće u četvrtak, 22. oktobra nakon žreba u Beogradu.

Posle kraljevačke Ribnice, Mladog radnika iz Požarevca, subotičkog Spartaka i beogradskog Partizana, učesnik četvrtfinala Kupa Srbije biće i superligaš iz Niša. Odbojkaši Niša su pobedom nad Metalcem, ekipom koja ne zna za poraz u Prvoj ligi, prekinuli seriju od tri uzastopna poraza i važnim trijumfom obezbedili mesto među osam najboljih ekipa u najmasovnjem takmičenju.

Nakon razmene servis-grešaka odbojkaši Niša su poenima Sadata, Stojkovića i Konea napravili seriju i poveli sa 6:2. Usledila je izjednačena igra, pa su gosti na servi Polomca serijom 5:0 preokrenuli i poveli sa 10:9, ali su domaći uzvratili serijom 4:0 i poenima Sadata i greškama protivnika preuzeli vođstvo (13:10). Nakon tajm-auta gostiju usledila je izjednačena igra, pa je Niš poenima Sadata, Uroša i Marka Nikolića napravio seriju 3:0 i poveo sa 22:15. Zahvaljujući poenu Konea, bloku Stojkovića i grešci igrača iz Gornjeg Milanovca, Niš je poveo sa 1:0 u setovima (25:16).

ok nis 2, foto jv vanja keser Ime protivnika u četvrtfinalu saznaju u četvrtak; foto: JV / Vanja Keser

Izjednačeno je počeo drugi set, a onda je poenom Muse Konea i blokom Uroša Nikolića ekipa Niša povela sa 5:3. Usledilo je novo izjednačenje, ali i nova serija domaćih (3:0) za vođstvo od 10:6. Nišlije su čuvale prednost, vodila sa 12:7 i 14:8, a onda su se gosti malo približili (15:12). Grešili su niški odbojkaši, ali i poentirali, pa su serijom 4:0, gde je Sadat imao tri poena, poveli sa 22:16. Uzvraćali su igrači Metalca, ali nedovoljno da ugroze domaće odbojkaše koji su iskoristili treću set-loptu (25:19) za vođstvo od 2:0 u setovima.

Uz dva poena Sadata Niš je poveo sa 2:0 na početku treće deonice, ali je Gavrilović uzvratio za izjednačenje. Greške niških igrača pomogle su Metalcu da povede sa 5:4, a onda i serija od 3:0 da vodi sa 8:6. Čuvali su prednost gosti, vodili i sa 17:13, Nišlije su pokušavale da izjednače i preokrenu, ali im teško to polazilo za rukom. Ekipa iz Gornjeg Milanovca povela je sa 21:16, ali su nakon tajm-auta domaći u mini-serijama polako "topili" zaostatak, a onda su Sadat i Marko Nikolić sa po dva poena doneli izjednačenje (22:22). Ušlo se u neizvesnu završnicu, Metalac je imao i dve set-lopte, ali je Niš uz poen Sadata i dva poena Kovača iskoristio prvu meč-loptu (28.26) i pobedio sa 3:0.

Ime protivnika u četvrtfinalu Nišlije će saznati u četvrtak, 22. oktobra kada je na programu žreb.

NIŠ - METALAC 3:0 (25:16, 25:19, 28:26)

Niš, hala "Čair"

Bez gledalaca.

Trajanje meča: 73 minuta.

Sudije: Nikola Brkić i Milica Lošić.

NIŠ: Đokić, Jović (libero), Sadat 23 (1 as, 3 bloka), Milovanović, Kovač 3 (1 blok), Stojković 4 (1 as, 1 blok), U. Nikolić 8 (1 as, 3 bloka), Cvetanović, Jelić (libero), Raoš, Kone 13 (2 bloka), Jovanović, Savić, M. Nikolić 9.

METALAC: Gavrilović 19, Polomac 3, Petrović (libero), Aleksić 4, Ivanović, Milinković 3, Milovanović 4, Ćosić 6, Ljubisvljević, Pantić 3.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: