Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:03, 25. 2. 2018.

| Sport

OK Niš u plej-autu Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok-nis-ok-spartak-subotica-foto-vk-2
Pobeda bi ih odvela u plej-of; foto: Vanja Keser

Odbojkaši Niša izgubili su od subotičkog Spartaka rezultatom 3:0 u poslednjem kolu Superlige i nakon pobede Spartaka iz Ljiga "pali" su na deveto mesto, koje vodi u plej-aut i doigravanje za opstanak u elitnom rangu.

ok-nis-ok-spartak-subotica-foto-vk-3 Sledi borba za opstanak; foto: Vanja Keser

Iako su tokom Superlige bili na pozicijama koje "obećavaju" plej-of i siguran opstanak u najjačoj ligi, na samom kraju igrači Niša ispali su u plej-aut. Ipak, Spartak iz Ljiga je "preskočio" Nišlije, jer je i u poslednjem kolu zabaležio pobedu, ovog puta protiv poslednjeplasirane Ribnice.

Gosti iz Subotice nisu bili toliko ubedljivi koliko rezultat govori, jer je Niš imao dve set-lopte u prvom setu, a u drugom prokockao šest poena prednosti. Spartak je nadvisio Niš u bloku sa 11 poena, dok su Nišlije 5 puta zabeležile poen sa mreže.

ok-nis-ok-spartak-subotica-foto-vk-1 Ispustili dve set-lopte u prvom setu; foto: Vanja Keser

Serijom 5:0 odbojkaši Niša su na početku meča došli do prednosti od 7:3, ali je Spartak uzvratio i preokrenuo (10:9). Novom serijom Subotičani su došli do vođstva od 17:13, ali je domaćin u finišu uzvratio i prvo odbranio dve set-lopte protivnika (24:22), a potom došao do svoje prilike za osvajanje deonice (25:24). Ipak, Nišlije nisu iskoristili dve set-lopte, pa ja na kraju Spartak slavio sa 30:28.

U drugom setu rivali su se menjali u vođstvu - prvo je domaćin poveo sa 5:2, a onda gostu sa 7:6. Đorđević i Kovač doneli su novu prednost Nišu (10:8), koji je ubrzo vodio sa 18:12. Greškama Niša ekipa Spartaka je uspela da izjednači (20:20), a nakon izjednačene borne Subotičani su došli do prednosti od 2:0 u setovima.

foto vanja keser Radost odbojkaša Spartaka iz Subotice; foto: Vanja Keser

U trećem setu Spartak je od starta počeo bolje, imao prednost (5:2) koji je samo održavao. Trener Nišlija davao je šansu i mlađim igračima, a Spartak je sigurno došao do do meč-lopte koju je odmah iskoristio.

Plej-aut se igra sredinom aprila, nakon završetka plej-ofa, a Niš će igrati protiv drugoplasirane ekipe Prve lige. To je trenutno Partizan, a igra se na tri dobijene utakmice.

NIŠ - SPARTAK (SUBOTICA) 0:3 (28:30, 23:25, 17:25)

NIŠ: Tokić 3, Batak 1, Kovač 15, Stojković 17, Nestorović 2, Stojić 2, Jović (libero), Đorđević 4, Rakić, Milosavljević.

SPARTAK: Arsenoski 4, Jungić 13, Eremić 12, Kovačević 8, Kecman 11, Sinđelić 1, Milović (libero), Tumbas 5, Rajković, Veselinović, Seizović, Peić (libero).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djole

    10:41 // 26. 2. 2018.

    Trener od milion dolara da podnese ostavku a sa sobom povede i svoju druzinu.

    • Milan Kapiten

      12:49 // 26. 2. 2018.

      Nek povede i mene!

  • Mance

    01:51 // 26. 2. 2018.

    Katanac ?

  • Anastasija Marković

    23:07 // 25. 2. 2018.

    Kakav je ovo izveštaj sa utaknice, gde je igrano, koliko je bilo gledalaca, ko su sudije? Ovo izgleda nije pisao sportski novinar već neko sa kursom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: