Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 25. 12. 2020.

| Sport

OK Niš: Uspeh u Evropi kao motiv za domaća takmičenja

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, monpelje 5, foto CEV
Iskustvo iz Evrope značiće za domaća nadmetanja; foto: CEV

Plasman u četvrtfinale Kupa CEV, najveći uspeh u evropskim takmičenjima, stavio je višnju na tortu ove uspešne godine za Odbojkaški klub Niš, aktuelnog vicešampiona Srbije. Prolaz među osam najboljih ekipa u ovom nadmetanju Starog kontinenta bio je i najveći uspeh nekog srpskog muškog odbojkaškog kluba ove sezone, a Nišlijama će sigurno dati dodatni motiv i podstrek za domaću Superligu i Kup Srbije. Prvi zadatak nakon Evrope niški odbojkaši imaju već u subotu, 26. decembra kada u revanšu četvrtfinala Kupa dočekuju Ribnicu iz Kraljeva.

ekipa, ok nis, monpelje, foto CEV Najveći uspeh u Evropi: plasman u četvrtfinale Kupa CEV; foto: CEV

Nisu niški odbojkaši imali mnogo vremena za pohvale i slavlje nakon najboljeg rezultata u Evropi pošto su se vratili iz Francuske i posvetili se pripremama za dva predstojeća meča u 2020. godini. Utisci iz Francuske, gde je Niš pobedio Poloniju iz Londona (3:1) u osmini finala Kupa CEV, a izgubio od Monpeljea (3:0) u četvrtfinalu, još se sležu, kaže trener Dragan Svetozarević.

Organizacija turnira, utakmice, putovanja, sve je bilo na vrhunskom i ozbiljnom nivou. Zadovoljan sam i uslovima i našim uspehom i igrom. Za sve to želimo i hoćemo da se zahvalimo i državi i Odbojkaškom savezu Srbije koji su pokrili sva evropska putovanja klubova i dosta nam pomogli. Mi smo uzvratili plasmanom u četvrtfinale - počinje priču Svetozarević.

dragan svetozarevic, ok nis, monpelje, foto CEV Trener Dragan Svetozarević veruje da ekipa može bolje; foto: CEV

Prvi meč niški igrači su, nakon izgubljenog prvog seta, dobili sa 3:1, a onda je usledio duel sa Monpeljeom, drugoplasiranim timom francuskog šampionata i ekipa koja od sredine oktobra ne zna za poraz.

Izgubili smo 3:0, ali videlo se da smo dosta podigli nivo igre nakon meča sa Polonijom. Deluje da je poraz ubedljiv, ali bilo je sa naše strane dosta igrački dobro. Zadovoljan sam, ekipa je dobro reagovala na pritisak, igra se podigla što će nam dosta značiti u nastavku Kupa i domaćeg prvenstva - kaže Svetozarević.

marko nikolic, ok nis, monpelje 3, foto CEV Ribnica prva provera nakon Evrope; foto: CEV

Niš je u Monpelje otišao nakon pauze od skoro mesec dana u domaćem takmičenju i poraza od Partizana (3:1), ali prikazano u Francuskoj daje treneru nadu da može bolje.

Očekujem da igramo jače i jače. Protiv Partizana nije bilo dobro, ali je to bio meč posle velike pauze i uvek je ta prva utakmica najteža. Mislimo da ćemo imati puno koristi od evropskih mečeva za naredne utakmice - dodaje trener Niša.

milan stojkovic, ok nis, monpelje, foto CEV Prvo obaveze u Kupu, pa u Superligi; foto: CEV

Koliko će im značiti iskustvo iz Evrope i nadmetanje sa drugom ekipom francuskog prvenstva, niški odbojkaši mogu da pokažu već u subotu, 26. decembra kada dočekuju Ribnicu iz Kraljeva u revanšu četvrtfinale Kupa Srbije. U prvom duelu u Kraljevu bilo je 3:2 za domaćine.

Verujem da ćemo biti sve bolji i bolji, a prva šansa je protiv Ribnice da ponovimo istorijski uspeh i uđemo u polufinale Kupa. Posle da se posvetimo i domaćem prvenstvu gde imamo motiva i želje da uradimo što više - dodaje Svetozarević.

Nišlije su sada jače i za dva nova igrača pošto je pred Evropu stigao iskusni tehničar iz Brazila Aleksandro Garsija Visente, a juče je potpisao i dosadašnji primač beogradske Crvene zvezde 18-godišnji Veljko Mašulović.

Ekipa se dobro uklopila, želje i motivi igrača su visoki i dobro svi sarađuju. Visente nam je doneo dosta iskustva i pozitivne energije, stalno bodri saigrače i odlično se uklopio i dosta doprinosi energiji tima - kaže Svetozarević.

Revanš četvrtfinala Kupa Srbije je u subotu, 26. decembra od 15 sati u sali Osnovne škole "Mika Antić" u Durlanu. Ulaz nije dozvoljen za publiku zbog epidemiološke situacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: