Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OK Niš

  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (1) detaljnije
  • kup koraća

    NPS: Svedoci smo gašenja ili urušavanja klubova koji su proslavili Niš

    Velika izdavanja para za organizaciju Kupa Radivoja Koraća bez niških klubova, gašenje Rukometnog kluba Železničar, loše stanje klubova u vaterpolu i košarci, odluka da se klubu gradskog većnika iz budžeta da milion dinara razlozi su, prema Milanu Milenkoviću iz Narodnog pokreta Srbije, što su sportski klubovi u Nišu uništeni. Narodni pokret Srbije u Nišu se, dodaje, zbog ovakvog stanja u niškom sportu programski zalaže da izdvajanja iz budžeta butu 4 puta veća.

    (6) detaljnije
  • odbojka, nis, foto jelena misic

    Odbojkaši Niša pobedili šampiona i preuzeli lidersku poziciju

    Povratnik u elitu Odbojkaški klub Niš nastavio je pobednički niz pošto je u osmom kolu Superlige ubedljivo savladao šampiona Srbije Partizan rezultatom 3:0 (25:23, 25:19, 25:21). Nišlije su sa sedam pobeda i jednim porazom na čelu tabele Superlige.

    (4) detaljnije
  • OK Niš, odbojka

    Odbojkaši Niša pobedili Zvezdu i zauzeli lidersku poziciju

    Četvrti trijumf u nizu, šesti u sezoni, odbojkaši Niša ostvarili su u 7. kolu Superlige kada su u Beogradu savladali Crvenu zvezdu rezultatom 3:2 (25:18, 23:25, 25:20, 23:25, 13:15). Nišlije su, makar do večeras, na liderskoj poziciji elitnog takmičenja u koje su se vratili nakon jedne sezone u Prvoj ligi.

    detaljnije
  • OK Niš

    Odbojkaši Niša na deobi liderske pozicije

    Pobedom u šestom kolu nad ekipom Takova iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3:1 (25:19, 19:25, 25:18; 25:11) odbojkaši Niša zauzeli su drugu poziciju, ali sa istim brojem bodova kao vodeći Partizan kome je odložen derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu.

    (3) detaljnije
  • odbojka, nis, foto jelena misic

    Sportski vikend u Nišu: pobede odbojkaša i košarkaša, remi Radničkog i nada Naise

    Iza niških sportskih kolektiva nije mnogo uspešan vikend - jedino su trijufm zabeležili odbojkaši Niša u Superligi, kao i košarkaši Konstantina, Niša, Marinosa i Ratnika u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok. Fudbaleri Radničkog upisali su remi sa Spartakom iz Subotice, a priliku da popravi skor imaju rukometašice Naise koje od 18 sati igraju sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • košarka

    Niški sportski vikend: odbojkaši i košarkašice slavili, Mašinac ubedljivo poražen

    Drugog vikenda oktobra niške ekipe su imale polovičan uspeh - odbojkaši Niša upisali su drugi trijumf u Superligi, odbojkašice Studenta počele su sezonu porazom, Mašinac je pretrpeo još jedan ubedljv poraz, Sinđelić je izgubio od lidera, a fudbaleri Budućnosti su slavili u Popovcu. Košarkašice Studenta, košarkaši Konstantina, Niša, Ratnika i Marinosa su upisali pobede u svojim takmičenjima.

    (3) detaljnije
  • košarka ilustracija lopta

    Niški sportski vikend - prilika za navijanje, ali ne iz fotelje

    Drugi vikend oktobra ljubiteljima sporta iz Niša donosi veliku ponudu u muškoj košarci i meč Srpske lige istok u Popovcu. Dok fudbaleri Radničkog i rukometašice Naise odmaraju, fudbalerke Mašinca, fudbaleri Sinđelića, odbojkaši Niša i odbojkašice Studenta odlaze u goste, u Nišu će moći da se pogledaju brojni mečevi u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok u košarci i duel Studenta i Topolčanke u Prvoj ligi za košarkašice.

    (1) detaljnije
  • ok nis, juniori

    Mladi odbojkaši Niša treći u Srbiji

    Juniori Odbojkaškog kluba Niš osvojili su treće mesto na finalnom turniru Prvenstva Srbije. Oni su u meču za treće mesto savladali Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 (25:23, 30:28, 25:21).

    (1) detaljnije
  • ok nis, foto jelena misic

    Odbojkaši Niša se vraćaju u elitu

    Posle jedne sezone u drugom rangu takmičenja odbojkaši Niša su pobedom (3:1) u Mladenovcu, dva kola pre kraja sezone, obezbedili povratak u Superligu. Nišlije trenutno imaju 16 pobeda i četiri poraza, a očekuju ih još dueli sa Novim Pazarom u gostima i Borcem u Pančevu.

    (3) detaljnije
  • Vaterpolo klub Nais

    Sportski vikend: Nais završio sezonu na Jadranu, OK Niš i Student grabe ka vrhu

    Sa četiri trijumfa i sedam poraza Vaterpolo klub Nais iz Niša završio je kao osmi u Jadranskoj A1 ligi, sada se okreće borbi za opstanak u Superligi. Odbojkaši Niša su se pobedom nad poslednjeplasiranim Borcem popeli na drugu poziciju Prve lige, a trijumfovale su i košarkašice Studenta koje su bile bolje od drugoplasiranog Proletera i time načinile korak ka mestu koje vodi u elitni rang. Rukometaši Železničara poraženi su u Vlasotincu u Super B ligi.

    detaljnije
  • OK Niš

    Posle zimske pauze odbojkaši iz Niša, Leskovca i Prokuplja nastavljaju sezonu

    Od poslednje utakmice u Prvoj ligi prošlo je malo više od mesec dana, a zimsku pauzu prekinuće mečevi 12. kola drugog ranga takmičenja. U Leskovcu se igra derbi juga gde Dubočica dočekuje Topličanin iz Prokuplja, a odbojkaši Niša u subotu, 28. januara igraju u Velikom Gradištu.

    (3) detaljnije
  • Ok Niš

    Pazarci posle pet setova do pobede u ”Čairu”, bez bodova ostali Dubočica i Topličanin

    Posle velike drame i pet odigranih setova odbojkaši Niša poraženi su u hali ”Čair” od ekipe Novog Pazara sa 3:2 (29:27, 22:25, 28:26, 18:25, 18:16). Poraze u 10. kolu Prve lige su doživeli i presotala dva tima sa juga, pošto je u Leskovcu sa 3:1 slavio Borac iz Paraćina, dok je istim rezultatom Vojvodina 2bila uspešnije od Topličanina 97.

    (1) detaljnije
  • Ok Niš

    Odbojka: Nišlije pobedile drugi tim Vojvodine, Dubočica i Topličanin 97 poraženi

    U trećem kolu Prve lige za odbojkaši Niša pobedili su rezultatom 3:1 na svom terenu Vojvodinu 2, drugi tim našeg odbojkaškog najtrofejnijeg kluba. Odbojkaši Dubočice iz Leskovca i prokupačkog Topličanina 97 pretrpeli maksimalne poraze u ovom kolu.

    detaljnije
  • odbojka

    Odbojkaši Niša protiv drugog tima Vojvodine otvaraju novo kolo Prve lige

    Nakon pobede nad VGSK-om i poraza od drugog tima Partizana odbojkaši Niša u petak, 4. novembra od 17 sati dočekuju drugu ekipu slavne novosadske Vojvodine u trećem kolu Prve lige. U ovom kolu leskovačka Dubočica igra u Smederevu, a prokupački Topličanin 97 u Mladenovcu.

    detaljnije
  • ok nis

    Niški odbojkaši vodili 2:0, pa izgubili od druge ekipe Partizana

    Na drugom koraku u Prvoj ligi odbojkaši Niša su se spotakli pošto su poraženi na gostovanju u Beogradu od Partizana 2. Nišlije su vodile sa 2:0 u setovima, ali je domaćin preokrenuo i pobedio rezultatom 3:2 (19:25, 14:25, 25:23, 25:17, 15:12). U istoj ligi leskovačka Dubočica i prokupački Topličanin 97 poraženi su od Borca iz Starčeva, odnosno Smedereva.

    detaljnije
  • ok nis

    Odbojkaši Niša maksimalno počeli novu sezonu, derbi juga odložen

    Doskorašnji superligaš Odbojkaški klub Niš, čije su ambicije brzi povratak u elitu, novu sezonu u Prvoj ligi počeo je trijumfom od 3:0 (25:15 25:21 25:22) nad VGSK-om iz Velikog Gradišta. Derbi juga, koji je u Prokuplju trebalo da igraju Topličanin 97 i Dubočica iz Leskovca, odložen je za 23. novembar.

    detaljnije
  • veljko mauslovic ok nis

    Timovi sa juga na teškim odbojkaškim zadacima

    Mečevima osmine finala Kupa Srbije odbojkaši i odbojkašice iz Niša, Leskovca i Prokuplja počinju nadmetanja u novoj sezoni. Svi mečevi su u subotu, 8. oktobra, odbojkašice Leskovca 98 igraju u Ubu protiv istoimene ekipe, prokupački Topličanin 97 sastaje sa Ribnicom u Kraljevu, a odbojkaši Niša igraju u Kragujevcu protiv Radničkog.

    detaljnije
  • ok nis

    Tri ekipe sa juga u osmini finala odbojkaškog Kupa Srbije

    Jug Srbije nema timove u najjačim ligama u odbojci, ali imaće priliku da se neka ekipa plaira u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja. Žrebom u Beogradu određeni su parovi osmine finala Kupa Srbije, a u konkurenciji odbojkašica Leskovac 98 će probati preko superligaša Uba da bude među najboljih osam ekipa. U konkurenciji odbojkaša jug ima dva predstavnika koji nemaju lak zadatak, prokupački Topličanin 97 igra u Kraljevu sa Ribnicom, a Niš se sastaje sa Radničkim u Kragujevcu.

    detaljnije
  • ok nis, januar 2020

    50 godina OK Niša - od crtanja linija u Rovčetu, preko vicešampiona države do igranja u drugom rangu

    Pre tačno 50 godina, 19. septembra 1972. godine osnovan je Odbojkaški klub Student, koji je kasnije promenio ime Niš. Nekadašnji igrači Vladimir Popović i Ljubomir Brkić sećaju se kako su pre treninga na terenima u Rovčetu crtali linije, kao i prvog uspeha - plasmana u Prvu saveznu ligu Jugoslavije, a mlađe generacije ističu zvanje vicešampiona Srbije i igranje u evropskim takmičenjima. Svi se nadaju da je ova sezona u kojoj će niški igrači igrati u drugom rangu, odskočna daska ka novim uspesima i istorijskim trenucima.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: