Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 26. 11. 2012.

| Sport

ORK Pirot savladao Nišku Banju

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
ork-stankovic.jpg

Fudbaleri pirotskog Radničkog poraženi su na gostovanju u Leskovcu od Dubočice minimalnim rezultatom 1:0 u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva. Poraz su doživeli i košarkaši Pirota, dok su pobedile obe rukometne selekcije.

Radnički je doživeo prvi poraz od kako je na klupu pirotskog srpskoligaša seo Mile Tomić.

Posle više od 500 minuta Radnički je primio gol na gostovanju u Leskovcu.

Porazom od Dubočice piroćanci su propustili šansu da se još više približe vodećem Sinđeliću koji je takodje u ovom kolu doživeo neočekivan poraz od Hajduk Veljka 3 - 1, tako da posle prvog dela prvenstva razlika izmedju dva prvoplasirana kluba iznosi 6 bodova.

Košarkaši Pirota takodje su doživeli neugodan poraz. U Pirotu je slavila ekipa Knjaževca sa 77:70. Od samog starta vidjena je tvrda utakmica u kojoj su se gosti bolje snašli. U trećej četvrtini domaći su uspeli da povedu ali ipak nisu imali snege za kompletan preokret.

- Presudio je veliki broj izgubljenih lopti i veliki broj promašenih slobodnih bacanja. Takodje nismo imali ni dobru selekciju šutu. U trenutcima kada smo pravili preokret dogovor je bio da se lopta spusta pod koš ali je igrače povukao šut. Moram da kažem da su braća Stanisavljević imala i zdravstvene probleme pa nismo imali neophodnu energiju na poziciji jedan - kaže trener pirotskog tima Marko Spasić.

 

Rukometašice Pirota nastavile su sa odličnim igrama. U devetom kolu kolu Prve lige tim Saše Pančića na gostovanju savladao je poslednjeplasirani Djrdap sa 30 - 21. Pravo iskušenje piroćanke očekuje pravo iskušenje, pošto na svom terenu dočekuju prvoplasirani tim Kučeva koji u dosadašnjem toku prvenstva ima maksimalan učinak.

Rukometaši Pirota savladali su ekipu Niške Banje sa 36 - 27. Meč je odlučen još u prvom poluvremenu pa su svoju priliku dočekali i mladji igrači. Najveće simpatije publike pobrao je golman Stanković sjajnim intervencijama.

- To ne treba da čudi jer on sjajno radi i na treningu. Njegove dobre partije pored talenta su plod vrednog rada. Mi ove nedelje imamo još jedan meč jer u kupu dočekujemo Dubočicu, ekipu iz višeg ranga takmičenja. Nadam se da ćemo i u ovom takmičenju dogurati što dalje - kaže trener Nikola Kostić.

 

KMF Pirot svoje takmičenje u Prvoj futsal ligi počinje večeras. Tim koji sa klupe predvodi Milan Tošić u prvom kolu gostuje jednom od favorita za titulu, ekipi Marbo Intermeco. Sledeće nedelje u Pirotu se igra komšijski derbi, pošto u halu Kej dolazi niški Kopernikus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: