Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:26, 29. 5. 2013.

| Sport

Obeležena godišnjica smrti Ivana Krstića

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-3567[1].JPG

Na pomoćnom terenu stadiona Čair utakmicom mlađih selekcija i odavanjem počasti, obeležena je 13. godišnjica smrti Ivana Krstića Belog, fudbalera Radničkog iz Niša.

Na mestu gde je 29. maja 2000. godine od direktnog udara munje poginuo Ivan Krstić Beli, fudbaler Radničkog i mlade reprezentacije Jugoslavije, odigrana je utakmica mlađih selekcija niškog tima u čast tragično nastradalom igraču.

Igrale su ekipe 1999. godišta i 2001. godišta, a u jednom je sa kapitenskom trakom i brojem 10 zaigrao sin Belog trinaestogodišnji Ivan Krstić.

ivan krstic

Rezultat nije bio u prvom planu, a pobedili su sa 3:1 stariji. Bilo je vaznije da se ne zaboravi ime velikog fudbalera i još većeg čoveka. Na pomoćnom terenu je bilo nekoliko stotina ljudi, medu kojima porodica Belog, njegovi prijatelji, saigrači, navijači, predstavnici Radničkog i svi koji ga vole i poštuju.

- Kao da mi je srce podeljeno na dva dela. U jednom delu mi je teško, a drugo bi volelo da sin krene tamo gde je Beli stao. Kada navijači skandiraju njegovo ime, nema lepšeg i tuznijeg imena. To su najdivniji navijači i nikada nisu zaboravili šta je Beli značio gradu i klubu - rekla je Ana Krstić, supruga Belog.

Nakon utakmice održan je pomen kod spomen-ploče na pomoćnom terenu. Jedini kandidat za predsednika Upravnog odbora Radničkog Darko Bulatović uručio je dres sa brojem 10 malom Ivanu Krstiću.

Beli Krstić je poginuo mesec dana pre svog 20. rođendana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zauvek

    22:36 // 29. 5. 2013.

    Beli, Nis i Radnicki...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: