Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 25. 9. 2022.

| Sport

Obilić u drugom poluvremenu slomio otpor Topličanina

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
RK Topličanin
Prokupčani poraženi u Beogradu; foto: Arkus liga

Nakon istorijske pobede na startu Arkus Superlige rukometaši Topličanina poraženi su 2. kolu na gostovanju Obiliću rezultatom 29:21(10:10). Prokupčani su bili ravnopravan rival u prvih 30 minuta, ali u nastavku nisu imali dovoljno snage, pa su dva boda ostala u Beogradu.

Rukometaši Obilića slavili su prošle nedelje u Leskovcu, a do druge pobede u prvenstvu stigli su trijumfom nad još jednom ekipom sa juga. Izabranici Zlatka Petronijevića bili su bolji od Kikinde na otvaranju sezone, ali je gostvanje u prestonici bio preveliki zalogaj.

Tokom prvog poluvremena viđen je mali broj golova, a da su oba tima bila izjednančena govori i podataka da niti jedan tim nije imao prednost veću od jednog gola. Na odmor se otišlo nerešenim rezultatom 10:10, ali je domaći tim serijom od 5 uzastopnih golova (18:12) već na staru drugog dela nagovestio ishod meča.

Ekipa Topličanina nije uspela da se vrati u meč, pa je ekipa iz prestonice bez većih problema upisala i drugu pobede (29:21).

Obilić je do pobede, baš kao i protiv Dubočice, predvodio Topalović sa 8 golova, a istakao se i golman Tasić koji je imao 15 uspešnih intervencija. Kod Topličanina jedini raspoloženi igrač bio je Stojanović koji je mrežu protivnika pogađao 5 puta.

Svoj naredni meč tim iz Prokuplja odigraće narednog vikenda kada će u hali ”Zoran Đinđić” gostovati Dinamo, koji danas u Pančevu igra protiv Dubočice.

Arkus Superliga 2. kolo: Obilić - Topličanin 29:21 (10:10)

Dvorana: USC Voždovac;

Sudije: Boriša Milosavljević - Danijel Trivković;

Isključenja: Obilić: 12 minuta; Topličanin: 10 minuta;

Sedmerci: Obilić 5(3); Topličanin 2(0);

Obilić: Radović, Savić, Bukvić 2, Topalović 8, Mladenović, Gojković 1, Jovanoviić 5,Milutinović 1, Mandić 4, Turudić 2, Ćirić 1, Vujučić, Mitrović, Šaponjić 2, Sladić 3, Tasić (15 odbrana);

Topličanin: Dimitrijević, Stojanović, Peić Tukuljavc 1, Stojanović 5, Stanković, 3, Nikolić 3, Stojanović 1, Leković 3, Radović, Jovanović, Kostić, Stošić, Stefanović, Međedović 2, Jovanović 1, Janićijević 2;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: