Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 5. 5. 2017.

| Sport

Obnavljaju skijašku stazu na Kameničkom visu i pripremaju je za zimu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Ako sve ide po planu, sledeće sezone Nišlije dobijaju skijalište na 14km od centra; ilustracija: flickr/Owen Richard
Ako sve ide po planu, sledeće sezone Nišlije će dobiti skijalište na 14km od centra; ilustracija: flickr/Owen Richard

Uklanjanje šiblja i ostalog rastinja, kao i rekonstrukcija žičare, koja već dugo ne radi, planovi su za obnavljanje ski-staze na severnom delu Kameničkog visa, a u Opštini Pantelej kažu da se nadaju da bi trebalo da bude gotovo do zime, s obzirom na to da su za postizanje ovog cilja odvojili milion i po dinara iz opštinskog budžeta.

Radovi bi trebalo da počnu uskoro, a "Srbijašume" i pripadnici 3. brigade Kopnene vojske najavili su da će pomoći ovom projektu. Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević naglasio je da je ova staza od posebnog značaja za Nišlije.

Nemamo rok za završetak radova, mi ćemo se potruditi da to u narednoj sezoni bude stavljeno u funkciju i da građani mogu da je koriste. Hoćemo li u tome uspeti, ja se nadam da hoćemo, recimo da se borimo za to. Da li će nam novac biti dovoljan, zavisi od toga šta će da se desi tokom rekonstrukcije - kaže Vasiljević.

Predsednik Udruženja za lokalni razvoj "Kamenica" Dejan Mitić, objasnio je da tu ima dosta posla, pogotovu kada se radi o popravci žičare i njenom testiranju.

Staza je urasla, ima trnja, žbunja, formirao se neki sloj zemlje erozijom, vodom, trebalo bi da se sredi da bi bila bezbednija. Polovina Nišlija je emotivno vezano za tu stazu, jer su tu naučili da skijaju. Niš zaslužuje da ima gradsko skijalište, a još tako blizu centra, to retko ko ima - rekao je Mitić.

I pored svih manjkavosti, stazu Nišlije i dalje koriste, kako kaže Mitić, pa je tako prošle zime bilo dosta snoubordera i škola koje su dovodile decu da uče da skijaju. S obzirom na to da se nalazi na visini od 800 m, tamo se sneg ne zadržava mnogo dugo, ali skijalište se može, kaže on, koristiti barem dva i po meseca godišnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade J.

    06:14 // 7. 3. 2019.

    Kako je lepo pogledati unazad i shvatiti onu narodnu "Obecanje, ludom radovanje" :(
    Za nauk...

  • Nenad

    11:43 // 6. 5. 2017.

    Nadu se?

  • peca

    08:48 // 6. 5. 2017.

    sa tim budžetom mogu samo da počupaju rastinje sa staze!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: