Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 17. 8. 2017.

| Sport

Obnovljen košarkaški teren u Duvaništu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Teren basket Duvaniste
Do kraja leta u planu je renoviranje još jednog terena; foto: L. P.

Nedaleko od Gabrovačke reke u Duvaništu, u sklopu skejt parka, dečjeg igrališta i fudbalskog terena, sada se nalazi i teren za basket. Zvanično je otvoren revijalnom utakmicom mlađih igrača Košarkaškog kluba Konstantin, a onda prepušten na korišćenje rekreativcima.

Trener mlađih kategorija Konstantina Slaviša Stošić, svečano je presekao vrpcu na novom terenu. On je rekao da novi tereni, priče o lokalnim herojima i pravim vrednostima dobro utiču na buduće generacije, a posebno na one koji žele da se bave jednim od najtrofejnijih sportova u Srbiji.

Talentovana deca dolaze iz svakog kraja ovog grada, njima su potrebni dobri tereni i pravi uzori. Mi u Košarkaškom klubu Konstantin se trudimo da pravim pristupom, dobrom organizacijom i posvećenošću stvaramo nove šampione i pokažemo im svu lepotu koju košarka nosi - priča Stošić.

Košarkaški teren skejt park Mlađe selekcije Konstantina prve odigrale revijalni meč; foto: L. P.Teren je napravljen u okviru kampanje “Sto terena za jednu igru”, koju sprovodi kompanija Mozzart, a najavili su obnavljanje još jednog terena do kraja leta.

Inače, do sada je u kampanji obnovljeno oko 50 terena, a planiraju da nastave sa akcijom dok ih ne bude 100. Na jugu su novo ruho dobili tereni u Pirotu i Prokuplju, kao i još jedan u Nišu na Bulevaru Nemanjića, koji nosi ime košarkaša Marka Cvetkovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prof dr CVETKO Prvi

    09:03 // 18. 8. 2017.

    Kada ce biti "svechano otvaranje" ?
    Valja pozvati "gradske ocheve" i predsednika ipak je ovo veliki uspeh ... na nivou republike! Nezabelezhen u analima grada Nisha , shto bi rekao prof dr m. ilic , "zahvaljujuci av, av i njegovom mudrom vodjstvu" !

  • Ivan

    22:37 // 17. 8. 2017.

    Nije to deo Duvanista pogotovo jer se nalazi sa druge strane Gabrovacke reke. To igraliste je poznato kao Tutino i uglavnom ga racunaju kao deo Bulevara. U Duvanistu treba da se renoviraju neki tereni pre svega u Ekonomskoj skoli koji su u uzasnom stanju a koriste se i za rekreativce i za casove fizickog. Nema nijedan zdrav kos tamo. To bi bilo lepo srediti.

  • Cobra

    18:28 // 17. 8. 2017.

    Nije taj deo grada nikad bio duvanske klinci ga zvali Tutino terenče tu su od izgradnje bili tereni za mali fudbal košarku i odbojku, lepa stvar za omladinu ali to nije nov teren.

    • Ivan

      10:11 // 18. 8. 2017.

      E nisu to "klinci" koji su ga zvali Tutino, sada su to odrasli ljudi, ne znam kako ga današnji klinci zovu ali to će za nas uvek biti Tutino :) Koliko pamtim, na ovom mestu koševa nikad nije bilo, igrao se fudbal tu, pre svega.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: