Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 14. 1. 2019.

| Sport

Obrt u Sinđeliću - Radnički i Tončev “priskaču” u pomoć

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sinđelić Radnički Durlan
Dva tima igrala na stoti rođendan Sinđelića; ilustracija; foto: JV/ D. M.

U fudbalskom klubu Sinđelić gde su proslavili stogodišnjicu, pa saopštili da zbog duga istupaju iz Srpske lige istok i nastavljaju samo sa omladinskom školom fudbala, sada najavljuju preokret. "Filmski rasplet" u najstarijem niškom klubu mogao bi da se dogodi pošto su Radnički i njegov predsednik sa “zamrznutom” funkcijom Ivica Tončev rešili da pomognu.

Na Skupštini održanoj pre dva dana glasalo se za istupanje iz takmičenja zbog duga od preko 30.000 evra, nastalog zbog izgubljenog sudskog spora sa bivšim fudbalerom Aleksandrom Komadinom. Ipak, "Real sa Nišave" odlučio je da pomogne u njegovom vraćanju, a kako bi pomoć trebalo da bude koncipirana, sportski direktor Sinđelića Zoran Anđelković najavljuje da će članovima Skupštine saopštiti u subotu, 19. januara, kada je zakazana vanredna sednica.

Ipak, sudeći po tome što je najavljeno okupljanje tima i početak priprema, čini se da je “stvar” već gotova. Iako je na prošloj Skupštini već bilo reči o dodatnom roku pre gašenja, ne bi li se iscrple sve opcije za prikupljanje novca, uključujući i pomoć preduzeća, saveza ili klubova, tada ovo rešenje nije naišlo na odobravanje članova.

Konkretna ponuda, prema najavama, promenila je situaciju, pošto je Tončev u svoje, a i u ime Radničkog obećao da će “pružiti svu neophodnu pomoć, ne bi li se spasio jedan od najstarijih klubova na jugu Srbije”.

Teška odluka o gašenju kluba i osećaj potpunog poraza bi zbog pomoći Radničkog i Tončeva mogao biti zamenjen osećajem trijumfa, jer smo uspeli da spasimo klub od gašenja. Filmski rasplet sudbine našeg kluba biće nam veliki podstrek da redefinišemo i unapredimo Sinđelić, a u tome očekujemo pomoć Radničkog - kaže Anđelković.

Problem u funkcionisanju kluba iz Durlana bio je novac, a “kolege” sa “Čaira” naći će rešenje da pomognu, ispričao je Tonćev, koji je svoju funkciju prvog čoveka Radničkog “zamrzao”.

Ivica Tončev i Radnički neće nikada dozvoliti da se ugasi klub sa tom tradicijom, klub koji ima veliko ime na celom jugu Srbije. Moja misija kada sam došao u Radnički bila je da pomažem jug i da jug bude jak, a ne da bude “beogradizacija”. Radnički i ja nemamo nikakav interes, ovo je čisto humano delo, ne mogu klubovi da propadaju tako - kaže Tončev.

Podsetimo, dug zbog koga je Skupština bila primorana da glasa za istupanje iz trećeg ranga takmičenja nastao je 2012, kada je tadašnji predsednik kluba Dragan Đorđević potpisao ugovor sa fudbalerom Aleksandrom Komadinom na mesečnu platu od 2.850 evra.

Sudski spor Sinđelić je izgubio, pa je zbog duga od preko 30.000 evra bio pred gašenjem. Na Skuštini koja je održana pre dva dana odlučeno je da sa radom nastavi samo omladinska škola, kako bi se preko nje podnela krivična prijava protiv Đorđevića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milko

    10:12 // 17. 1. 2019.

    Ako Taj toncev pomogne klubu ja cu da pevam na konju u centru grada..... Verovatno Ima interes....gde je on zidao zgrade, tu asfalt ne postoji. Sve ulice unistio gde je zidao zgrade, pekopane su I krpljene po 50 puta I ulegle I UNIŠTENE na duzi period, a stanove prodaob, zaradio pare I NIKOM NIŠTA... I takav da pomaže nekom klubu?? UŽAS.... NEK PRVO ASFALTIRA ULICE GDE JE ZIDAO ZGRADE

  • Tončev preuzeo Sindju

    14:21 // 15. 1. 2019.

    U naredne dve godine Sinđelić ulazi u Superligu i sa Radničkim dobijamo dva superligaša

    • DUPLI MERAKLIJA

      00:39 // 16. 1. 2019.

      Lepo,a moze biti I istinito.Ove godine verovatno Temnic Varvarin a sledece Sindjelic ulazi u Prvu ligu Srbije.To je nesto sto treba nasem gradu.

  • UPRAVA OFK SINĐELIĆ

    08:24 // 15. 1. 2019.

    Ovim putem se se javno zahvaljujemo g.Tončevu i FK Radnički što su odlučili da nam pomognu da naš klub ne "ode u zaborav".Uz njihovu pomoć naš klub se vraća tamo gde mu je mesto.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: