Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:12, 24. 6. 2020.

| Sport

Od 2:0, preko penal serije Vojvodina stigla do trofeja Kupa, na "Čairu" neredi i kratak prekid

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Vojvodina Partizan Kup finale Čair jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser
Foto: Vanja Keser

Pune tri tribine stadiona "Čair" imale su priliku da vide sve - i vođstvo Vojvodine od 2:0 i izjednačenje Partizana tokom sudijske nadoknade i to sjajnim "makazicama" za 2:2 i produžetke i na kraju penale, u kojima su Novosađani bili bolji i vratili trofej Kupa na "Karađorđe" nakon šest godina.

U penal seriji je golman Emil Rockov, koji je na ovoj utakmici blistao, skinuo udarac Uroša Vitasa, dok je Saša Zdjelar pogodio prečku. Svi fudbaleri Vojvodine bili su precizni, a tačku na penal seriju stavio je do skoro fudbaler niškog Radničkog Stefan Đorđević.

Ovo je drugi pehar Kupa u vitrinama Vojvodine, pošto su prethodni osvojili 2014. godine, a prvi za trenera Nenada Lalatovića, koji ga je burno proslavio. Ceremoniju dodele pehara ispratio je veliki vatromet. 1-3 (1) Foto: Vanja Keser

Vojvodina je povela u 37. minutu, pogotkom Miljana Vukadinovića, a rezultat duplirala sjajnim golom Petra Bojića u 56. minutu. Neizvesnost i 2:1 doneo je u 81. Filip Stevanović.

Oba pogotka ispraćena su burno - nakon prvog su petarde poletele ka klupi Vojvodine, a trenera golmana Novosađana Milana Jovanića Hitna pomoć odvela je u sanitet, ali se nešto kasnije vratio na klupu. Posle drugog gola delovi stolica bačeni su na atletsku stazu. Žandarmerija Kup Foto: Vanja Keser

Pred sam kraj nadoknade vremena Partizan je uspeo da izjednači "makazicama" Strahinje Pavlovića.

Tada je nastao haos na "Čairu", deo navijača slavio je tako što je uleteo na teren, drugi deo počeo da baca petarde i delove polomljenih stolica na teren, ka redarima i klupi Vojvodine. Vojvodina Partizan Foto: Vanja Keser

Začule su se i uvredljive pesme na račun Vojvođana, a tenzija na relaciji publika i trener Nenad Lalatović dostigla je maksimum, pošto nije vređan samo on, već i njegova porodica.

Utakmica je zato zaustavljena. Tokom produžetaka policija sa štitovima je ušla među navijače na zapadnoj tribini i razdvojila ih u dve grupe.

Inače, ova utakmica bila je ocenjena kao rizična zbog sve većeg broja zaraženih koronom u Srbiji, ali i Nišu. Iako je najavljeno da će samo polovina karata od ukupnog kapaciteta stadiona biti puštena u prodaju, pune su bile i severna i zapadna i istočna tribina, a potpuno prazan bio je jug.


Vojvodina povela sa 2:0, pa se povukla

Na teren su igrači oba tima izašli u majicama posvećenim pre mesec dana preminulom fudbaleru Miljanu Mrdakoviću, koji je rođen u Nišu, a tokom karijere nosio dresove i Partizana i Vojvodine. Oba tima su uručila svoje dresove sinu preminulog fudbalera. Navijači crno-belih su velikom zastavom sa likom Miše Tumbasa i bakljadom odali počast nedavno preminulom navijaču. Vojvodina Partizan Kup finale Čair jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser14 Foto: Vanja Keser

Od samog početka utakmica je bila žustra, po nekoliko solidnih prilika viđeno je sa obe strane. Borili su se igrači oba tima za svaku loptu, ali golova nije bilo sve 37. minuta. Nakon kiksa odbrane Beograđana, Petar Bojić je poslao loptu pred gol rivala, a Miljan Vukadinović je lako usmerio u mrežu. Ovo je bila prva prava prilika za "Vošu".

Sa zapada su poletele petarde ka glupi Novosađana, a trenera golmana Milana Jovanića Hitna pomoć odvela je u sanitet. Vojvodina Partizan Foto: Vanja Keser

Za kraj poluvremena okušao se Asano sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Ogromna prilika za Partizan početkom drugog poluvremena - golmana Emila Rockova potpuno je izbacio iz mesta jedan udarac, gol je ostao prazan, lopta se kotrljala ka njemu, ali je Nikola Andrić sustigao. Vojvodina Partizan Kup finale Čair jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser3 Foto: Vanja Keser

Sa druge strane je stigla kazna. U 56. minutu Bojić je prikazao pravu majstoriju pošto je izigrao Strahinju Pavlovića i "bocnuo" loptu, koja je otišla u gol. I ovaj pogodak ispraćen je bacanjem delova stolica ka terenu.

Vojvodina Partizan Kup finale Čair jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser6 Foto: Vanja KeserNakon drugog gola Vojvodina se potpuno povukla, Partizan je sa svih strana pokušavao, ali ništa mu nije polazilo za rukom - Rockov je stizao gotovo sve, a što nije on jeste odbrana Novosađana.

Navijači su sve žešće vređali trenera Nenada Lalatovića, on bio sve nervozniji, pa je zbog prigovora pomoćnom sudiji dobio i žuti karton. Vojvodina Partizan Kup finale Čair jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser5 Foto: Vanja Keser

Inicijativu je Partizan uspeo da materijalizuje tek u 81. minutu, pošto je Sadik dodao loptu Filipu Stevanoviću, a ovaj ramenom poslao loptu u gol.

Šest minuta nadoknade vremena dodelio je arbitar Danilo Grujić, imao je za to vreme Partizan nekoliko prilika da izjednači, a iskoristio je verovatno poslednju - "makazice" Strahinje Pavlovića završile su u mreži ekipe iz Novog Sada. Vojvodina Partizan Kup finale Čair jun 2020 foto Južne vesti Vanja Keser11 Foto: Vanja Keser

Zbog burne proslave gola i pogrdnog skandiranja utakmica je na kratko zaustavljena.

Na kratko su se vratili na teren fudbaleri, a onda se krenulo u produžetke. Tokom tih pola sata nisu viđene nikakve značajnije prilike, pa su penali odlučili o pobedniku. 1-5 (2) Foto: Vanja Keser

Za Partizan su pogodili Natho Bibras i Filip Stevanović, šut Uroša Vitasa odbranio je Rockov, a Saša Zdjelar pogodio je prečku. U dresu Vojvodine bili su precizni svi - Aranđel Stojković, Miodrag Gemović, Mladen Devetak i Stefan Đorđević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • boban

    15:12 // 25. 6. 2020.

    Po Nisu ide prepucavanje ko ima vise navijaca Zvezda ili Partizan.Mene bi bilo blam da navijam za tudji tim.

    • Grobari Zürich

      16:36 // 25. 6. 2020.

      I mene bi bilo blam da mi beogradjani odredjuju ko ce da bude gradonacelink MOG grada, a jos da se i svadjate ko je ciji i da glasate za njihove predstavnike u SVOM gradu.

  • U inat

    13:55 // 25. 6. 2020.

    Samo treba još više voleti Partizan.

  • Petko

    12:34 // 25. 6. 2020.

    Za 5 dana videcete koluko ce biti obolelih.Sto u Surdulicu nisu igrali? rezultat bi bio isti. Sto su moralu da nam sire zarazu.?

    • Sablja 2

      23:12 // 25. 6. 2020.

      Sto nas pitas, pitaj one za koje si glasao !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: