Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 24. 10. 2017.

| Sport

Od golfa do ronjenja - predstavljanje zdravog života u niškoj školi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Golf ilustracija
Promovisanje zdravih stilova života u niškoj školi; ilustracija: flickr/willholmes

Retrospektiva srpskih i niških uspeha u sportu, predstavljanje 22 kluba, te štand sa zdravom hranom, biće izloženi u četvrtak, 26. oktobra, od 10 do 16 sati, u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u naselju Branko Bjegović. Sajam sporta i zdrave hrane je otvoren za sve posetioce, a organizatori kažu da se svake godine trude da predstave najrazličitije sportove, što je urodilo plodom, jer su jedina škola južno od Beograda, u kojoj se može trenirati golf.

Ovo je već 3. godina kako se Sajam održava, a kako je rekao nastavnik fizičkog vaspitanja u ovoj školi Miodrag Georgijev, nakon svakog sve više dece počne da trenira neki sport. Trude se i da svake godine što više različlitih sportova predstave mališanima, pogotovu onih, koji nisu tako zastupljeni u našoj zemlji.

Tako su i golf uvrstili u redovnu nastavu u školi, iako nemaju teren za ovaj sport. Zato deca vežbaju u školi, a onda idu na takmičenja u Beograd, odakle će na sajam doći i predstavnici Golf asocijacije Srbije.

Ranijih godina mališanima su se predstavljali mačevalački i streličarski klub, aikido, kajak i kanu, planinari, tekvondo, a ovog puta su neki od najatraktivnijih ronioci, biciklisti i konjički klub.

Krenulo je lokalno, sa našom školskom decom, roditeljima, nastavnicima, a sada se to proširilo i u gradu, poput, recimo "Nauk nije bauk". Ove godine nam dolazi Konjički klub Nonius, konji će biti tu tokom cele manifestacije. Ako vremenski uslovi dozvoljavaju, deca će verovatno moći da pokušaju i da jašu - priča Georgijev.

Predstavljanje klubova neće biti jedino što će se dešavati u izdvojenom odeljenju škole “Ivo Andrić”, već će tu biti i štandovi sa zdravom hranom, te retrospektiva domaćih sportskih uspeha.

Pored sporta biće i štand zdrave hrane, tu deca, roditelji i nastavnici donose zdravu hranu, koju imaju kod kuće. Onda izložba dečijih radova na temu sporta i zdrave hrane i izložba istorijat niškog sporta i sporta u Srbiji. Biće izloženi trofeji, fotografije i tekstovi - rekao je Georgijev.

Svečano otvaranje, kako kažu u školi, zakazano je za 12 sati, a svoj doprinos ovom događaju dali su nastavnici, deca i roditelji. Inače, Sajam je samo jedan deo proslave Dana škole "Ivo Andrić".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Eliksir

    17:57 // 24. 10. 2017.

    "Ne jede se sve sto leti".

  • Anonimus

    17:22 // 24. 10. 2017.

    Mislim da je kriket nepravedno zapostavljen u Srbiji i da ga treba vise promovisati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: