Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 25. 8. 2023.

| Sport

Od najavljenih radova u Rovčetu skinut samo oštećeni tartan

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Rovce 15, foto Jovana Stojanovic
Tartan skoro sklonjen, čekaju se sledeći radovi; foto: Jovana Stojanović

"Počelo je skidanje tartana i postavljena je kapija. Radimo na rasveti i video-nadzoru" bila je najava radova u Rovčetu, legendarnom sportskom terenu u Nišu. Najava je bila samo na Fejsbuk stranici gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i to 3. avgusta, a tri nedelje kasnije sa terena za rukomet i mali fudbal skoro je skinut tartan, ali nema novih najava radova. Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj (KLER) odustao je tendera za rekonstrukciju, a da li će Rovče opet biti prepušteno sebi ili će dobiti izgled kakav zaslužuje zbog svoje tradicije i važnosti za sportski Niš, nije poznato jer niko ne odgovara na pitanja.

Rovce 1, foto Jovana Stojanovic Ostali delići tartana; foto: Jovana Stojanović Rano ujutru, 3. avgusta, na Fejsbuk stranici "Dragana Sotirovski Zvanična stranica" objavljeno je:

Nastavljamo da ulažemo u sportsku infrastrukturu i da sređujemo terene. Kao što smo najavili, novac od prodatih ulaznica sa Kupa “Radivoja Koraća” usmerili smo i u adaptiranje sportsko - rekreativnog centra Rovče. Počelo je skidanje tartana i postavljena je kapija. Radimo na rasveti i video-nadzoru - piše.

Na terenu za rukomet i mali fudbal tartan je skoro skinut, ali najava nastavka radova nema.

Iz Kabineta gradonačelnice ne odgovaraju na pitanja o planovima za Rovče, za čiju rekonstrukciju je odvojen deo od oko 10 miliona dinara koliko je ostalo nakon organizacije Kupa Radivoja Koraća.

Rovce 16, foto Jovana Stojanovic foto: Jovana Stojanović Januara ove godine na Portalu javnih nabavki objavljeno je “prethodno informativno obaveštenje” kojim se najavljuju "radovi na uređenju zone sporta i rekreacije u rovu Niške tvrđave - Rovče.

Prema podacima sa portala javnih nabavki, u planovima KLER-a, kod sekcije "Radovi na pejzažnom uređivanju sportskih terena i prostora za rekreaciju" koja je bila predviđena za prvi kvartal pve godine piše i "odustanak".

Zašto se odustalo i da li će se ponovo krenuti u rekonstrukciju, nije poznato jer iz KLER-a ne odgovaraju mesecima na pitanja i mejlove novinara Južnih vesti.

Podsetimo, 14. septembra 1957. godine u Nišu je svečano otvoren Stadion za male sportove “Omladina”. Nekada hram niškog sporta, do danas zapušten i na meti vandala.

Rekonstrukcije terena prvobitno je bila najavljena 2016. godine, a završena oktobra 2018. godine. Dve godine potom Rovče se našlo na meti vandala.

Tadašnji većnik za sport Branislav Kačar najavio je da će Grad sanirati štetu i apelovao na građane da čuvaju sportske terene.

Projekat izgradnje Rovčeta, nekada centra rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike vredan je 60 miliona dinara. A slike terena bile su i u drugoj sezoni domaće serije "Žigosani u reketu".

Istraživanje Južnih vesti pokazalo je da su novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju i rekonstrukciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krle

    21:30 // 27. 8. 2023.

    Trenutno čekaju da se komandant niških tenderaša vrati iz obilaska silnih apartmana po morima kupljenim od raznih provizija.

  • Momir

    12:59 // 26. 8. 2023.

    Oni bre ne mogu da okreče hol gradske kuće,kakav Rovče,kakvi bulevari.Somorski bulevar prave već 7 godina,i ni blizu da ga završe.

  • Vara twhnolog

    23:15 // 25. 8. 2023.

    Bice, svega i previse.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: