Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:52, 12. 1. 2019.

| Sport

Od najstarijeg niškog kluba ostala samo omladinska škola

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Skupština OFK Sinđelić
Sinđelić nakon sto godina nema više predstavnika među seniorskim timovima; foto: JV/M.J.

Zbog duga i blokade računa od preko 30.000 evra, svega 3 meseca nakon proslave stotog rođendana, Skupština Sinđelića, najstarijeg niškog fudbalskog kluba, odlučila je da seniorski tim istupi iz Srpske lige Istok, samim tim se i ugasi. Nastaviće da radi samo omladinska škola.

Preko nje će se podneti krivična prijava “zbog sklapanja štetnog ugovora za klub” protiv bivšeg predsednika kluba Dragana Đorđevića, odlučila je Skupština, zbog ugovora koji je potpisao sa nekadašnjim fudbalerom Aleksandrom Komadinom.

Upravo zbog duga od preko 30.000 evra, nastalog zbog izgubljenog sudskog spora sa fudbalerom, Skupština je sa 12 glasova "za" i dva "uzdržana" odlučila da se ovaj klub ugasi. Plan je, priča član Skupštine Zoran Anđelković, da se od sledeće sezone formira novi klub koji će krenuti od “nule”, odnosno najnižeg ranga takmičenja.

Tragedija i stvarno žalostan dan na stadionu Sinđelića. Mi više ne funkcionišemo, nema nastavka takmičenja. Dalje nema, jer smo došli do samog kraja. FK Sinđelić koji je proslavio sto godina postojanja više neće postojati i neće se takmičati. Osnivačka Skupština na proleće, da se formira novi klub i krene od “nule” - ispričao je Anđelković.

Odluka o istupanju iz lige doneta je nakon punog sata rasprave u kojoj se mogao čuti i po koji predlog. Naime, neki od članova Skupštine želeli su dodatni rok, kako bi se iscrpile sve mogućnosti - pomoć firmi, saveza ili većih klubova. Ipak, ostatak nije bio voljan da se upusti u traganje za pomoći jer bi, kako su rekli, sve to bilo “presipanje iz šupljeg u prazno”, klub bi svakako bio u dugovima, samo na drugoj strani.

Bio je za ovu odluku ključan još jedan faktor, a izneo ga je trener Zoran Dimitrijević koji je inače najavio da, kako je veliki entuzijasta, želi da nastavi i od sledeće sezone sa Sinđelićem, kako god se on zvao, makar volonterski i u najnižem rangu takmičenja.

Kreće prelazni rok, stavljamo igrače u jedan veoma nezgodan položaj. Naša ambicija je i da ostanemo fer prema igračima, nikome se ništa nije ostalo dužno, čak i igračima koje smo "kaparisali". Kako sada da krenemo sa treningom kada znamo da, objektivno, ovaj dug ne možemo da vratimo. Pozajmica, kao pozajmica je samo način da se zadovolji druga strana koja nije zaslužila taj novac - rekao je Dimitrijević.

Svi fudbaleri Sinđelića su sada, nakon istupanja iz lige, slobodni, rekli su u niškom "stogodišnjaku" i pozvali ih da dođu po svoje ispisnice.

Podsetimo, pre 4 dana obelodanjeno je da će se održati Skupština na kojoj će se glasati za gašenje kluba. Tada je bivši predsednik Sinđelića, a sada odbornik u Skupštini Niša Dragan Đorđević negirao da je Komadina imao ugovor na mesečnu platu od 2.850 evra mesečno, ali se prema papirima koje je klub dostavio Južnim vestima vidi da je ipak tako, a da uz to ima i bonusa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nula

    14:38 // 14. 1. 2019.

    Krecu od nule sa boljim radom.

  • Marko

    02:37 // 14. 1. 2019.

    Strasno, dodje mi da zaplacem. Brat mi je trenirao u tom klubu godinama, koliko smo utakmica gledali, i sada toga vise nema. 100 godina je klub postojao, 100 godina ej, i nije se ugasio nijednom, koliko igraca je tu bilo, golova, publike, emocija, lepih i tuznih trenutaka... Zaista strasno, grad Nis nije grad, to je jedna velika sramota! Jedna divna sportska prica je zavrsena, tuga...

  • Box

    17:55 // 13. 1. 2019.

    Samo su sluzili za spas propalih igraca kao taj Komadina...Petrovic..
    Simov ...Miljkovic...Nista niko nije radio. Rad omladinske skole zapostavljen totalno. Kad su izbacili svog igraca ? Nikad. To su i zasluzili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: