Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 21. 1. 2022.

| Sport

Od para određenih za sport u Leskovcu najviše dobili rukometaši i fudbaleri Dubočice

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Po 22,7 miliona za rukometaše i fudbalere; foto: Arkus liga

Budžet Leskovca za sport u 2022. godini iznosi 120 miliona dinara, a baš kao i prethodnih godina, od 107 klubova koje Grad finansira, najviše novca dobiće rukometaši Dubočice 54 i fudbaleri Dubočice. Ova dva kluba će na raspolaganju imati po 22,7 miliona dinara, što je 4 miliona više nego prethodne godine.

Leskovački budžet za sport za ovu godinu uvećan je za 25 miliona u odnosu na prošlu, pa su i vodeći klubovi dobili više novca.

Rukometaši Dubočice 54 izborili su plasman u plej-of Arkus lige, pošto su u grupi B zauzeli 2. mesto odmah iza Partizana, a najavili su i borbu za mesta koja vode u Evropu. Oni će ove godine dobiti iz gradske kase 22,7 miliona dinara.

Isti budžet imaće i fudbaleri Dubočice koji se takmiče tek u trećem rangu takmičenja i daleko su od povratka u Prvu ligu Srbije, ali to komisiju koja je odlučivala koliko će novca kom klubu pripasti, nije pokolebalo da i njima dodeli više od 22 miliona. Oni su ove sezone, a prošle kalanderske godine, uspeli da se plasiraju i u osminu finala Kupa Srbije, gde su minimalnim rezultatom na ”Čairu” poraženi od Partizana.

KK Zdravlje Više novca za košarkaše Zdravlja; foto: M. M.U odnosu na prošlu godinu najveće povećanje dobili su košarkaši Zdravlja koji su prošle godine od Grada dobili skoro 12 miliona, dok će ove godine oni moći da računaju na sredsta od 19,5 miliona. ”Farmaceuti” su se ove sezone vratili u Košarkašku ligu Srbije, gde trenutno imaju skor od 10 pobeda i 9 poraza i već sada su blizu da izbore opstanak.

Gradonačelnik Leskovca ponovio je da su za veća ulaganja u sport direktno zalužni sportisti, koji svojim rezultatim doprinose da se Leskovac sve više razvija.

Sport u Leskovcu je dobio na značaju, a za to su najzaslužniji naši sportisti. Mi ulažemo u klubove u infrastrukturu jer je to naša budućnost i vrlo je značajna i u zdravstvenom smislu. Bolji uslovi su prioritet, uradili smo dosta toga na uređenju, hala, igrališta i parkova - rekao je Cvetanović.

Pored pomeniutih fudbalera, košarkaša i rukometaša, značajna novčana sredstva dobili su i Odbojkaški klub Dubočica - 6,7 miliona dinara, Fudbalski klub Sloga - 4 miliona dinara, dok su odbojkašice Leskovca 98 dobile 3,6 miliona dinara.

O tome koliko će koji klub iz budžeta Grada dobiti novčana sredstva odlučivala je Komisija sport, na čijem čelu je superligaški fudbalski sudija Milan Mitić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: