Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:02, 29. 6. 2014.

| Sport

Odbojka: Srbija bolja od Bugarske u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
odbojkasi-srbije-u-nisu.jpg
Odbojkaši Srbije na dobrom putu ka završnici Svetske lige; foto: Vanja Keser

U hali Čair u Nišu odbojkaška selekcija Srbije savladala je Bugarsku rezultatom 3:0 (25:23, 25:21, 25:14) u drugom meču petog vikenda Svetske lige.

Niška hala treći put u ovogodišnjoj Svetskoj ligi donela je sreću našim najboljim odbojkašima. Srbija je ubedljivo savladala Bugarsku koja je imala manju podršku sa tribina.

DSC-3802 Foto: Vanja Keser

Prvi set protekao je u međusobnom "jurenju" rezultata. Nijedna ekipa nije uspela da se "odlepi" na više od 2 poena. Prvu prednost Srbija je imala pri rezultatu 13:12, a nakon toga Bugari su uspeli samo da izjednače.

Poslednju priliku gosti su imali pri izjednačenju od 22:22, ali su servis greškom poklonili Srbiji prednost što su domaćini iskoristili.

Na kraju su srpski odbojkaši slavili sa 25:23 u prvom setu.

DSC-3869 Foto: Vanja Keser

Bugari su poveli sa 2:0 u trećem setu, pa je Srbija preokrenula na 3:2.

Usledila je izjednačena igra do rezultata 22:21 kada su srpski odbojkaši iskoristili greške protivnika i poen Uroša Kovačevića da osvoje drugi set sa 25:21 i tako povedu sa 2:0 u meču.

Treći set počeo je kao iz snova - 4 poena Srećka Lisinca i po jedan Aleksandra Atanasijevića i Nikole Jovovića do prednosti od 8:0 i odlazak na tehnički tajm-aut.

DSC-3790 Foto: Vanja Keser

Bilo je jasno da će Srbija obezbediti i četvrtu pobedu nad Bugarima u ovoj Svetskoj ligi, pa je selektor Igor Kolaković iskoristio priliku da ranije odmori Nikolu Kovačevića i Atanasijevića, pa da ukaže šansu Marku Ivoviću i Nemanji Petriću. Srbija je u ovom setu vodila i sa čak plus 11 (20:9).

Ko će otići na finalni turnir Svetske lige, koji će biti održan od 16. do 20. jula u Firenci, odlučiće poslednje kolo u kom će Srbija igrati sa Amerikancima, idućeg petka i nedelje, u Novom Sadu i Beogradu.

Srbiju samo obe ubedljive pobede vode na završnicu. Posle petog kola stanje na tabeli je: SAD 21, Rusija 18, Srbija 17, Bugarska 4.

DSC-4009 Foto: Vanja Keser

SRBIJA - BUGARSKA 3:0 (25:23, 25:21, 25:14)

Hala Čair, Niš

Sudije: Frans Loderus (Holandija) i Simone Santi (Italija)

SRBIJA: N. Kovačević 5, U. Kovačević 8, Ivović 3, Petrić 1, Petković, Stanković, Jovović 1, Nikić, Atanasijević 18, Majstorović (L), Podraščanin 7, Lisinac 6.

BUGARSKA: Skrimov 7, Dimitrov 2, Bratoev, Seganov, Josifov 4, Salparov (L), Aleksijev 5, Penčev 2, Nikolov 7, Sokolov 7, Kadankov 2, Georgijev.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: