Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:09, 31. 5. 2014.

| Sport

Odbojka: Srbija drugi put savladala Rusiju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
petric-odbojka.jpg
Nemanja Petrić najbolji na meču; foto: Vanja Keser

U punoj hali Čair u Nišu odbojkaška selekcija Srbije pobedila je Rusiju rezultatom 3:1 (21:25, 25:16, 25:18, 25:20) u drugom meču prvog kola B grupe Svetske lige.

I drugi put u ovogodišnjoj Svetskoj ligi Niš je bio taličan za odbojkaše Srbije koji su upisali drugi trijumf nad trenutno najboljom selekcijom na svetu. Srpski odbojkaši, nošeni fantastičnom podrškom sa tribina, ubedljivije nego prvog dana slavili su protiv Rusije i tako sa 5 bodova završili prvo kolo u B grupi.

DSC-5026 Foto: Vanja Keser

Nije počelo dobro za domaće igrače. U prvom setu Srbija je samo na startu imala prednost (1:0), ali su gosti preokrenuli i do kraja nisu ispustili prednost. Na prvi tehnički tajm-aut otišlo se sa vođstvom Rusa (8:4), koji su u nastavku uvećavali prednost i u jednom trenutku imali i plus 5 (11:6 i 13:8). Sjajnom partijom Nemanje Petrića odbojkaši Srbije stigli su na minus 2 (11:13), ali je Rusija predvođena Denisom Biriukovim povela sa 23:17 što je bila naveća prednost u prvom setu. Do kraja ovog seta, koji je Rusija dobila 25:21, odbojkaši Srbije su uspeli samo da smanje zaostatak.

U nastavku meča viđena je sasvim drugačija, mnogo bolja, igra Srbije koja je naredna tri seta dobila lakše nego što se očekivalo.

DSC-5084 Foto: Vanja Keser

Početak drugog seta nagovestio je da se Srbija neće predati (2:0) i onda je selekcija predvođena raspoloženim Nemanjom Petrićem povela sa 7:2. Izmene nisu pomogle ruskom sastavu i na drugi tehnički tajm-aut Srbija je otišla sa prednošću od 16:9. U finišu seta odbojkaši Srbije su održavali prednost do 25:16 u drugom setu.

Rusi su početkom trećeg seta imali prednost od 7:4, a prvi put u tom setu Srbija je povela sa 11:10. Igralo se tada poen za poen, a onda je Srbija otišla na drugi tehnički tajm-aut sa 16:14. Rusi su stigli na poen razlike pri rezultatu 17:16, ali je domaća selekcija povela sa 20:16 i na kraju servis poenom Aleksandra Atanasijevića došla do 25:18.

Četvrti set počeo je vođstvom Srbije od 6:0, a na prvom tehničkom tajm-autu bilo je 8:3 za domaću selekciju. Pri rezultatu 15:8 za srpsku selekciju selektor Rusije uzeo je tajm-aut nakon čega su se Rusi približili na 15:10. U nastavku seta Srbija je održavala prednost i na kraju slavila sa 3:1.

Naredna utakmica koju će odbojkaši Srbije igrati u Nišu je 29. juna protiv Bugarske.

SRBIJA - RUSIJA 3:1 (21:25, 25:16, 25:18, 25:20)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 6.200 (zvanični podatak FIVB-a)

Sudije: Valid Abdelsamad (Egipat) i Akihiko Tano (Japan)

SRBIJA: Nikola Kovačević, Uroš Kovačević 10, Marko Ivović, Nemanja Petrić 28, Dragan Stanković, Nikola Jovović, Dušan Petković, Aleksandar Atanasijević 18, Aleksa Brđović, Neven Majstorović, Marko Podraščanin 5, Srećko Lisinac 9.

RUSIJA: Dmitri Kovalev 2, Sergej Makarov, Taraš Htej 2, Denis Biriukov 16, Sergej Savin 12, Aleksej Ostapenko, Artem Smoliar 6, Artem Volvič 12, Aleksej Rodičev, Artem Emakov, Valentin Golubev, Denis Zemčenok 7.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Betmen

    08:07 // 2. 6. 2014.

    Pa šta je trebalo?Da pustimo rusku "bracu"da pobedi,a!?Oni igraju za sebe a mi za sebe i nema braca.

  • akonkagva

    11:05 // 1. 6. 2014.

    Bravo za nase odbojkase, ali bravo i za rusku bracu koji nisu igrali punom snagom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: