Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 25. 11. 2011.

| Sport

Odbojka: Student u Kraljevu, Niš u Pančevu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_OK-Nis

Odbojkaši Niša gostuju drugoplasiranom Borcu u 8. kolu Prve lige. Odbojkašice Studenta u istom kolu Prve lige gostuju ekipi Gimnazijalca iz Kraljeva.

Obe niške prvoligaške odbojkaške ekipe ovog vikenda gostuju. Lakši posao, bar na papiru, imaju odbojkašice jer se sastaju sa timom iz donjeg dela tabele. Niški odbojkaši gostuju ekipi Borca iz Starčeva koja je trenutno druga na tabeli.

Odbojkaši Niša protiv favorita

Niški odbojkaši će u subotu, 26. novembra od 15:45h gostovati ekipi Borca iz Starčeva u hali Strelište u Pančevu. Borac je posle 7 kola drugi sa samo jednim porazom. Sa druge strane, Niš imao samo jednu pobedu i to ostvarenu na startu prvenstva. Od tada je vezao 6 poraza.

- Bavanište je blizu Starčeva, a pošto je Bavanište ispalo iz lige svi bolji igrači su se preselili u Borac. Uz neke starije igrače i dobre mlađe odbojkaše, Borac je napravio ozbiljnu organizaciju. Ovo im je najbolja sezona do sada, poklopile su im se kockice. Nama više odgovaraju ti favoriti na papiru jer igraju borbeno, sa puno blokova i dobrom odbranom. Nešto slično nama. Dejan Milanović, Peđa Pržić i Stanko Nečevski su se vratili treninzima, oporavili su se i moći ćemo kompletni da igramo - rekao je Milan Stojković, bloker niškog tima.

Prošle sezone Niš je oba puta savladao ekipu Borca, a u Pančevu rezultatom 3:1. Sada je druga priča, Niš juri bodove za opstanak u ligi, Borac za plasman u Superligu. Da li će tradicija biti nastavljena ili će favorit dokazati epitet i na terenu, biće odlučeno u subotu.

Student gostuje u Kraljevu

Odbojkašice Studenta gostuju u nedelju, 27. novembra od 17h u Kraljevu ekipi Gimnazijalca. Student je u prošlom kolu poražen od lidera na tabeli, ali je u ovom susertu blagi favorit. Nišlijke imaju bilans od 2 pobede i 5 poraza, dok Gimnazijalac ima samo jednu pobedu.

- Ovo je protivnik baš u našem rangu. U istoj smo situaciji, borimo se za opstanak. Kao i sa Klekom, koji smo pobedili pre dva kola, ova ekipa nam je direktni konkurent za opstanak. Ovo nam je prilika za treću pobedu na strani ove sezone - rekao je Ljubodrag Brkić, šef stručnog štaba Studenta.

Student je dve pobede u sezoni ostvario na gostovanjima u Zrenjaninu i Kleku i tako pokazao da im Banat prija. Meč u Kraljevu je prilika da se malo "odlepe" od ekipa sa samog dna Prve lige, ali i da upišu važne bodove nad direktnim rivalima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: