Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 3. 12. 2011.

| Sport

Odbojka: poraženi Student i Niš

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ok nis

Odbojkašice Studenta izgubile od Crnokose rezultatom 3:0 u 9. kolu Prve lige. OK Niš poražen sa 3:1 od Obilića.

Niški prvoligaši nisu imali dovoljno snage i sreće da upišu bar bod ovog vikenda. Nedovoljna priprema zbog malo termina za treniranje učinili su svoje, pa su niđki timovi izgubili potrebne bodove za borbu za ostanak.

Odbojkašice Studenta su pružile zrelu i borbenu partiju, ali sitne greške su presudile da Crnokosa iz Niša odnese sva tri boda. Nišlijke su povele u prvom setu sa 2:0, ali su gošće ubrzo preuzele vođstvo i na oba tehnička tajm-auta otišle sa prednošću (8:4, 16:9). Pri rezultatu 20:12 za Crnokosu činilo se da će ekipa iz Kosjerića završiti set sa velikom razlikom, ali su "studentkinje" napravile seriju od 8:2 i to borbenom odbranom i odličnim napadom. Crnokosa je imala dve set lopte, ali su domaće napadom Nikolićeve i blokom Miljanovićeve izjednačile. Nažalost, male greške u organizaciji igre su presudile da Crnokosa dobije prvi set sa 26:24.

I u drugom setu je viđena slična slika. Gošće su vodile sa 16:10, Nišlijke su stigle na 22:22 servis poenima Balovićeve, ali nisu uspele i da osvoje set. Treći set je počeo vođstvom Studenta, koji je otišao na prvi tehnički tajm-aut sa prednošću od 8:7. Ali, nakon toga gošće su vezale 6 poena i potpuno preokrenule rezultat. U finišu ekipa Studenta nije imala snage da pravi preokret, niti da se dobro suprostavi protivniku.

- Igračice su motivisane da pruže bolju partiju protiv jačih ekipa. Ove nedelje imali smo samo dva puta po sat vremena treninga i to je van svih mogućnosti da se spremi ekipa. Nadam se da će podići samopouzdanje i da ćemo iznenaditi Smeč u narednom kolu, a i uzeti bodove protiv Novog Sada - rekla je Dragana Sekulović, trener Studenta.

Student trenutno ima 7 bodova i ovo im je sedmi poraz. U narednom kolu gostuje ekipi Smeča 5.

Student: Miljanović 7, Stojanović 3, Majcan 2, Balović 8, Nikodijević, Nejić 9, Prlinčević 2, Femić, Smolović, Nikolić 16, Pešić (l), Samailović (l).

Crnokosa: Todorović (l), Živković 3, Lučić, Biljić 6, Petrović, M. Mitrović 13, S. Mitrović, Vušković 11, Vićentić 4, Jovanović, Šestović 16, Sandić 10.

Student - Crnokosa 0:3 (24:26, 23:25, 14:25)


Odbojkaši Niša osmi put poraženi

U 9. kolu Prve lige odbojkaši Niša zabeležili su i osmi uzastopni poraz, čak četvrti kod kuće. Ni odbojkaši nemaju dovoljno termina za treninge, što se oslikava i na rezultat. To jeste jedan od razloga ovosezonskih loših rezultata, ali ne i jedini. U prvom setu protiv Obilića odbojkaši Niša su počeli dobro, čak i vodili na prvom tehničkom tajm-autu sa 8:7, ali je to bilo jedino vođstvo domaćih. Nakon toga niški igrači su napravili seriju grešaka i tako dozvolili Obiliću da se "odlepi" i da do kraja seta održava razliku. Niš je u drugom setu poveo sa 3:0 i delovalo je da će se osvetiti za izgubljen prvi set. Ipak, nije bilo tako jer su odbojkaši Obilića uspeli da preokrenu i opet sredinom seta da naprave seriju i potom da mirnije uđu u završnicu seta.

Treći set je prikazao odbojkaše Niša kakvi treba da budu. Bila je prikazana borbena igra, raznovrsnost u napadu i požrtvovanost u odbrani, kao i snaga na psihološkom nivou i pored spornih sudijskih odluka i žutog kartona zbog prigovora kapitena Stanka Nečevskog. Tek tada je i viđen prvi blok Nišlija. Počeli su tako i četvrti set, ali se opet vratila slika iz prvog i drugog seta. Pri rezultatu 12:12, niški tim je napravio dve greške jer su Milanović i Pržić loše sproveli napade i tada su gosti napravili seriju od 4:0. Nakon toga domaći nisu uspeli da se približe i tako je Obilić otišao sa sva tri boda iz Niša. 

- Tokom prva dva seta videle su se slabosti, iako smo tehnički i taktički igrali dobro. Vide se i nedostaci u pripremi jer nismo imali dovoljno termina za treniranje. U trećem setu smo prikazali vrhunsku igru. Nadam se da ćemo u naredne dve utakmice osvojiti bodove, a čekaju nas dve iskusne ekipe - rekao je Žarko Stojadinović.

Niš je do sada sakupio 6 bodova pošto ima samo jednu pobedu i 8 poraza. U narednom kolu gostuje ekipi Novog Pazara.

Niš: Pržić 18, Marinković 3, Pejčić, Perić 7, Šošić, Milanović 16, Kitanović, Nečevski 9, Stojković 12, Ristić 1, Đokić, Kostadinović (l).

Obilić: Zindović 20, Maksimović, Antić, Mrđa 16, Majstorović 4, Bojović, Kiković (l), Todorović 4, Jovanović 2, Bunijevac 6, Drobnjak 1, Radivojević.

Niš - Obilić 1:3 (19:25, 18:25, 25:22, 21:25)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: