Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:27, 26. 9. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša bez prvog trenera zabeležili ubedljivu pobedu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
blok sadat i uros nikolic, nis, 26 septembar 2020, foto jv vanja keser
Blokovima do poena; foto: JV /Vanja Keser

Treću pobedu zaredom odbojkaši Niša upisali su protiv Borca iz Starčeva u trećem kolu Superlige. Nišlije, koje sa klupe nije mogao da predvodi šef stručnog štaba Dragan Svetozarević zbog supencije, rezultatom 3:0 savladale su ekipu iz okoline Pančeva i dele prvu poziciju sa Ribnicom iz Kraljeva, koja takođe ima sve tri pobede.

goran perovic, ok nis, 26 septembar 2020, nis, foto jv vanja keser Goran Perović vodio ekipu; foto: JV /Vanja Keser

Dešavanja oko terena nakon incidenta na prethodnoj utakmici, udaranje igrača Miloša Antonića od strane trenera Dragana Svetozarevića i njihovo pomirenje, nisu uticali na pobednički niz niških odbojkaša. Treći trijumf u sezoni zebeležili su protiv ekipe koja je pretrpela treći poraz i koja je na meču samo tri puta imala minimalnu prednost i to sve početkom drugog seta.

Niške igrače nije predvodio sa klupe Svetozarević zbog suspenzije, pa ga je zamenio pomoćni trener Goran Perović.

Uz poen Marka Nikolića i blokove istog igrača, Stojkovića i Sadata, Nišlije su povele sa 4:0. Gosti iz Starčeva su uspeli da dođu na minus dva (6:4), ali su Musa Kone i Bardija Sadat doneli prednost od 8:4. Domaći su polako, ali sigurno uvećavali prednost, koristili greške protivnika, a onda serijom 5:0, dok je na servisu bio Milan Stojković koji je upisao i as, potvrdili nadmoć (20:11). Nisu se predavali igrači Borca, došli do minus 6 (22:16), a onda je nakon tajm-auta Niša domaća ekipa nanizala tri poena zahvaljujući sigurnim Sadatu i Marku Nikoliću i donabila prvi set (25:16).

musa kone, ok nis, 26 septembar 2020, foto jv vanja keser Još jedna dobra partija Muse Konea; foto: JV /Vanja Keser

Početkom druge deonice ekipa iz Starčeva je imala tri puta minimalnu prednost (4:3), ali je Niš odgovorio serijom 4:0, uz dva asa Sadata, povela sa 7:4. Nova serija Nišlijama je donela prednost od 10:6, a dobrim blokovima Stojkovića i vođstvo od 13:7. Nakon izjednačenog perioda, Stojković je opet dobrim servisima pomogao svojoj ekipi da napravi novu seriju i povede sa 19:10. Nisu poklekli igrači Borca lako, iako su imali veliki zaostatak, ali su niški igrači, predvođeni Davideom Kovačom, iskoristili drugu set-loptu i poveli sa 2:0 u setovima (25:14).

Najveća borba vodila se u trećem setu, koji su igrači Niša počeli vođstvom od 3:1. Ređali su gosti greške, pa su domaći poveli sa 6:2, a onda su Nišlije uzvratile istom merom i rezultat je bio izjednačen (7:7). Asom Uroša Nikolića ekipa Niša je povela sa 10:8, a onda je usledila igra poen za poen koju je prekinula serija domaćih od 4:0 i vođstvo (19:14). Uz veliku borbu Niš je došao do prednosti od 23:17, ali je Borac serijom 3:0 došao na minus 3 (23:20). Nakon tajm-auta ekipe iz "Čaira" domaći su poenima mladog iranskog korektora Bardije Sadata stavile tačku na meč (25:20).

Posle trećeg kola Superlige Odbojkaški klub Niš i kraljevačka Ribnica jedini imaju sve tri pobede, a Nišlije su trenutno na drugoj poziciji jer imaju bod manje.

U narednom kolu upravo će se ove dve ekipe sastati i to u Kraljevu.

NIŠ - BORAC 3:0 (25:16, 25:14, 25:20)

Niš, hala "Čair"

Sudije: Vladimir Jokanović i Đorđe Zelenović

NIŠ: Đokić, Jović (libero), Sadat 20 (3 asa, 2 bloka), Milovanović 1, Kovač 4 (1 as, 1 blok), Stojković 6 (2 asa, 3 bloka), Uroš Nikolić 8 (1 as, 3 bloka), Cvetanović, Jelić (libero), Raoš, Kone 12 (1 as, 1 blok), Jovanović, Savić 2 (1 blok), Marko Nikolić 7 (2 bloka).

BORAC: Rakita, Miletić (libero), Madić 2, Milošević 2, Drobnjak, Stoković 2, Marinkov, Krstić 1, Poznić, Knežević 2, Đurđević 4, Gmitrović 17.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka

    11:36 // 28. 9. 2020.

    Bolje igraju bez svog trenera,šutera.
    Šutirača igrača.

  • Aleksandra

    18:04 // 27. 9. 2020.

    Odbojkaši,
    Nastavite na putu ka trofejima i ne dozvolite da vas iko i išta sputa! Našem gradu je to potrebno! Bravo za sve vas!

  • Mara

    06:13 // 27. 9. 2020.

    superr

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: