Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 6. 4. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša ispunili cilj ove sezone, već počeli pripreme za novu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok-nis,-slavlje,-foto-jv-vanja-keser
Posle sezone u Prvoj ligi, sledi Superliga; foto: JV / Vanja Keser

Sa 21 pobedom i uz samo tri poraza odbojkaši Niša, posle samo jedne sezone u Prvoj ligi, vratili su se u elitni rang gde planiraju da ostanu dugo. Trener Niša Mario Majcan zadovoljan je zalaganjem svojih igrača i smatra da je najbitnije da je cilj ostvaren. Predsednik kluba Milan Pešić kaže da su pripreme za novu sezonu već počele.

Posle samo jedne sezone u drugom rangu Nišlije su se vratile u elitni rang, gde su prvi put u svojoj istoriji zaigrale 2015. godine. Usledile su tada tri sezone u eliti, čak i izlazak na evropsku scenu, ali i ispadanje u Prvu ligu. Zato je na početku ove sezone cilj bio samo jedan - povratak u elitu i među najbolje odbojkaške klubove u Srbiji.

hosni,-foto-jv-vanja-keser Velika pomoć - Sofijan Hosni; foto: JV / Vanja Keser

Tokom takmičarske godine, priča trener Mario Majcan, sve je funkcionisalo kako treba i rezultat nikoga u klubu nije iznenadio.

Cilj je ostvaren, što je najbitnije. Sve poteškoće i muke koje smo imali tokom sezone se polako zaboravljaju, okrećemo se Superligi i planovima za dalje. Sezona je bila zanimljiva, dosta duga i naporna, svaka utakmica je morala da se dobije. Dosta momaka je znalo da podnese taj pritisak, za mlađe je to bilo neko novo iskustvo - kaže Majcan.

Posle uvodnog poraza od kraljevačke Ribnice, niški odbojkaši su vezali 13 pobeda, ali su usledila dva poraza na dva vezana gostovanja - u Kruševcu od Napretka (3:2) i u Beogradu od Železničara (3:2).

Od 24 utakmice, dobili smo 21. Neplanirano smo izgubili u Kruševcu i od Železničara, ali mislim da je to, kada sada pogledamo iz ove perspektive, odlična stvar. U suprotnom bismo nametnuli neki pritisak da u Pančevu moramo da dobijemo, a pitanje je kako bismo reagovali posle u baražu. Ovako smo videli kako je gubiti prvi i drugi set i doći u peti. Bilo nam je to potrebno iskustvo - kaže Majcan.

milan-stojkovic,-ok-nis,-foto-jv-vanja-keser Milan Stojković, kapiten ove generacije; foto: JV / Vanja Keser

Nakon uspešne sezone u Prvoj ligi i konstantnom jurenju za kraljevačkom Ribnicom, kojoj je samo Niš uspeo da nanese poraz, usledila su dva meča sezone - baraž za povratak u Superligu. Rival je bio Spartak iz Ljiga, ekipa sa kojom se Niš borio do polednjeg daha prošle sezone za opstanak u eliti.

Nišlije su prikazale dva odlična meča, vrlo borbenu igru i timski duh. Rezultat toga bile su dve maksimalne pobede u Ljigu i Nišu.

Protiv Spartaka su se kockice lepo sklopile. Prva dva seta u Ljigu smo igrali odlično, treći smo počeli slabije, ali klupa je odradila vrhunski deo posla i donela prevagu. Kod kuće im nismo dali da mrdnu. Plašili smo se gostovanja, ali smo dobro odigrali - dodaje strateg Nišlija.

mario-majcan,-ok-nis-foto-jv-vanja-keser Mario Majcan verovao je u svoje igrače; foto: JV / Vanja Keser

Iako su završili takmičarsku sezonu, odbojkaši Niša nisu završili sa treninzima, kaže Majcan.

Radi se normalno do juna, u sali i teretani. Igrači koji su podneli najveći teret imaće malu poštedu. Još ne znamo kada će početi novo prvenstvo, ali ćemo se prilagođavati i spremati za novu sezonu - kaže Majcan.


Novi plan - stabilni superligaš

Osim rada na terenu i u teretani, u Odbojkaškom klubu Niš počele su pripreme za novu sezonu i u logistici, kaže Milan Pešić, predsednik kluba.

Svi su sumnjali da ćemo da se vratimo u Superligu, ali smo se vratili. Planovi su da se učvrstimo u Supelrigi i da ne izlazimo iz elitnog ranga. Ako bude bilo prilika i kvalitetnih igrača, jasno je da ćemo pokušati da napadnemo prvi deo tabele. Sve zavisi i od igrača. Trudićemo se da "kostur" ekipe zadržimo, uz par igrača sa strane i naše snage, mislim da će to biti ekipa za Superligu - kaže Pešić.

Još nije objavljen kalendar takmičenja u Superligi, ali može se očekivati da nova sezona počne već krajem septembra. Do tada ima još vremena za pripreme, planove i važne odluke koje su pred odbojkašima.

slavlje,-superliga,-ok-nis,-foto-jv-vanja-keser Već počele pripreme za novu sezonu; foto: JV / Vanja Keser

 

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: