Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:09, 11. 12. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša ispustili priliku da preuzmu lidersku poziciju, poraženi od Partizana

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, ok partizan, nis, foto jv vanja keser
Nišlije isputile priliku da budu lideri; foto: JV / Vanja Keser

Priliku da preuzme prvo mesto i preskoči novosadsku Vojvodinu, odbojkaši Niša nisu iskoristili, pošto su pretrpeli prvi poraz na svom terenu i to od Partizana rezultatom 3:1. Nišlijama je ovo treći poraz u Superligi, a već za dva dana, u petak, 13. decembra igraju u Kraljevu protiv Ribnice.

Partizan sa reprezentativnim liberom Nikolom Pekovićem, osvajačem zlatne evropske medalje, osvetio se Nišu za poraz na startu sezone (3:1) i prvi je ove sezone odneo bodove iz "Čaira".

Priliku da debituje u ovoj sezoni za Niš imao je novi tehničar Aleksandar Ivković, a uz dve greške Keite i dobrim napadima gostiju, Partizan je poveo sa 6:2. To je nateralo trenera domaćih Dragana Svetozarevića da zatraži tajm-aut koji je trgao Nišlije da serijom 4:0, uz dva poena Keite i jedan Stojkovića, izjednače (6:6). Crno-beli su opet poveli (8:6), Nišlije izjednačile (8:8), ali su Nikolić, Koprivica i Đorđević doneli plus tri za goste (11:8). Ta razlika je bila u narednom periodu, ali je onda na scenu stupio Keita i sa tri poena pomogao da domaćin preokrene (15:14).

ok nis, slavlje, foto jv vanja keser Za dva dana novi meč; foto: JV / Vanja Keser

Posle izjednačene igre, Niš je poenom Keite i blokom Jelića (18:16) naterao Partizan na tajm-aut koji nije prijao domaćinu jer je napravio dve greške i uz as Đorđevića, Partizan je opet poveo (19:18). To je nateralo stratega Niša na novi tajm-aut, pa nakon ulaska Milovanovića na servis, domaćin preko Keite ponovo dolazi do prednosti (22:21). Usledila je izjednačena borba za svaki poen - Partizan nije iskoristio svoju prvu set-loptu, a Niš je do vođstva od 1:0 u setovima došao zahvaljujući Keiti koji je završio deonicu sa dva vezana poena za 27:25.

Asom i servis-greškom Ikbajrija počeo je drugi set, a greške na servi i u polju označile su nastavak (4:2 za Partizan). Lepim poenom Lopar je prekinuo niz grešaka, a Keita mu se priključio blokom za 4:4. Nišlije su se požrtvovano borile za svaki poen, ali uz greške Lopara i Ikbarija i dva poena Koprivice, partizan je napravio seriju (4:0) za vođstvo od 12:8. Pokušavali su domaći da prekinu nalete protivnika, ali je gostujuća ekipa povela sa 15:10. Pri rezultatu 17:13 za crno-bele trener domaćih Dragan Svetozarević tražio je tajm-aut, ali to nije mnogo poremetilo goste koji su igurnom igrom došli do prednosti od 20:15. Ni izmene u niškim reovima nisu pomogle, pa je Partizan došao do prve set-lopte koju je iskoritio greškom Keite (25:19) i tako izjednačio u setovima (1:1).

ok nis, ok partizan, foto jv vanja keser Partizan se osvetio Nišlijama, foto: JV / Vanja Keser

Treća deonica je počela izjednačeno, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Nišlijama su pomogle servi-greške igrača Partizana, ali su gosti potom serijom 3:0 poveo sa 9:7 što je nateralo trenera domaćih da zatraži tajm-aut. To je pomoglo ekipi Niša koja je izjednačila (9:9), uz blok Stojkovića, A onda, uz borbu za svaku loptu, Partizan je ponovo poveo (12:9). Nisu se niški igrači olako predavali, Keita i Stojković su doneli izjednačenje (13:13), a pridružili su im se i Ikbajri i Jelić (16:16). Partizan je koristio greške Nišlija i ubrzo poveo sa 21:18 i 22:19, ali nakon tajm-auta Jelić, Stojković i Ikbajri donose izjednačenje (22:22) i tako i je ovaj set ušao u neizvesnu završnicu. Niš je imao jednu set-loptu, ali je nije iskoristio. Partizan jeste svoju četvrtu (29:27), nakon velike borbe sa obe strane, pa je imao i prednost u setovima 2:1.

Dva bloka i dva poena Radovića pomogli su Partizanu da povede sa 5:1, a ni tajm-aut Svetozarevića nije zaustavio nalete crno belih (8:2). Asom i poenom Čubrila i poenom Keite, Niš je pokušao da smanji zaostatak (5:9), ali je beogradska ekipa odolevala i povela a 15:9. Uz greške Keite i Ivkovića, crno-beli su poveli sa 18:10, pa i 21:11 i bilo je jasno da će Partizan iz Niša odneti tri boda. Ni izmene nisu pomogle Nišlijama, pa je beogradska ekipa iskoristila treću meč-loptu (25:16).

Nakon 10. kola ekipa Niša je na trećoj poziciji sa 7 pobeda i tri poraza, koliko imaju i subotički Spartak i kragujevački Radnički.

U petak, 13. decembra od 19 sati Nišlije igraju protiv Ribnice u Kraljevu u 11. kolu Superlige.

NIŠ - PARTIZAN (27:25, 19:25, 

Hala "Čair", Niš

Sudije: Darko Savić i Mirko Janković

NIŠ: Dušan Lopar, Aleksandar Pejčić, Miljan Nikić, Dušan Jović (libero), Nikola Milovanović, Numori Keita, Aleksandar Ivković, Milan Stojković, Ahmed Ikbajri, Nemanja Čubrilo, Nemanja Jelić, Tomislav Tokić.

PARTIZAN: Aleksa Mandić, Nemanja Radović, Lazar Koprivica, Filip Lekić, Vladan Đorđević, Andrej Huzejrović, Žarko Kisić, Lazar Stašević (libero), Vidak Cvetković, Dušan Petrović, Nikola Peković (libero), Marko Nikolić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: