Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:48, 13. 11. 2013.

| Sport

Odbojkaši Niša izgubili od Vojvodine u Kupu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ok-nis-vojvodina.jpg
Odbojkaši Niša pružili dobar otpor Vojvodini; foto: Mita

U osmini finala Kupa Srbije Odbojkaški klub Niša poražen je od novosadske Vojvodine rezultatom 3:0 (25:19, 25:16 i 25:19) u hali Čair.

Odbojkaši Niša nisu uspeli da iznenade jednu od najuspešnijih ekipa Srbije u osmini finala Kupa Srbije. Pred oko 500 ljudi u hali Čair Nišlije su poražene u utakmici gde su pružili jak otpor protivniku.

Niški odbojkaši u prvom setu su više grešili od rivala, pa im tako poklanjali poene servis greškama. Na početku prvog seta je bilo 2:2, ali je Vojvodina brzo povela sa 4:2, a greškama domaćina došla do 8:4. Gosti su održavali prednost, ali je Niš uspeo da se približi na 11:13.

Veće iskustvo pomoglo je Novosađanima da povedu sa 16:11 i nakon drugog tehničkog tajm-auta držala Niš na odstojanju do -4. Povela je Vojvodina sa 22:16, ali je blokom Marka Madića i sjanim napadom Nečevskog Niš smanjio na 22:18. Gosti su uzeli tajm-aut, pa se posle pauze vratili i osvojili 3 poena, dok su protivniku prepustili jedan.

Drugi set Niš je počeo sa 2:0, pa 5:3, ali je Vojvodina dobrom igrom u polju preuzela prednost (6:5). Odbojkaši Niša su prikazli veliku borbenost, jurili su svaku loptu, a pri rezultatu 7:7 Nečevski je nogom spasio loptu, ali je ipak Vojvodina bolje odigrala na mreži i otišla sa minimalnom prednošću na tehnički tajm-aut.

Nakon odmora Vojvodina je serijom od 4:0 povela sa 12:7, ali je Niš uzvratio i bilo je 12:10 za Novosađane. Publika je pružila veliku podršku sa tribina Nišlijama, ali to nije ometalo Vojvodinu da povede sa 17:10.

Niški igrači su se borili za svaku loptu, ali je Vojvodina pokazala zašto je mešu najboljim ekipama i povela je sa 21:13. Do kraja drugog seta Nišlije nisu uspele da smanje prenost i izgubile su drugi set sa 25:16.

U trećem setu je opet na početku bilo neizvesno, ali Niš nije imao dovoljno iskustva i snage da održava neizvesnost. Niš je poveo sa 4:3, imao 6:5, ali je Vojvodina opet otišla na tehnički tajm-aut sa prednošću (8:6). Nišlije su se držale, bilo je 11:11, a sjajnim poenom kroz sredinu Milana Stojkovića, Niš poveo sa 12:11, a potom i 13:12.

Opet je Vojvodina imala seriju i povela sa 16:13, a Niš se u narednim minutima približio samo na 2 poena zaostatka (20:18). Novosađani su poveli sa 23:18, Niš osvojio još jedan poen i servis greškom i greškom na mreži pomogli Vojvodini da pobedi sa 3:0 u Nišu.

- Zahvalio bih se publici što je došla u ovom broju i tako pokazala da ovom gradu nedostaju odbojkaške manifestacije kao ova. Vojvodina je dokazala da je jedna od najboljih ekipa u Srbiji i regionu i shvatila je ovaj susret maksimalno ozbiljno, bez obzira na naš trećeligaški status - rekao je Milan Stojković, bloker Niša.

Vojvodina se plasirala u četvrtfinale Kupa Srbije, a Niš nastavlja borbu do Prve lige u Drugoj ligi Istok. A ovom utakmicom odbojkaši Niša su pokazali da im nije mesto u trećem rangu, već da Niš ima talenata i mogućnosti da se bori u najvišem rangu.


NIŠ: Marko Madić 4 (2bl), Andrej Rakić, Miša Stamenković, Nikola Šribar 1, Ivan Ristić, Aleksandar Pejčić 1, Milan Stojković 11 (2ser), Predrag Pržić 14, Nikola Ždraljević, Stanko Nečevski 6, Aleksandar Ilić, Borko Perić 1.

VOJVODINA: Stevan Simić, Lazar Kolarić, Boris Martinović 5, Čedomir Stanković 5, Rajko Strugar 2, Stefan Basta, Aleksandar Veselinović 1, Milan Katić 13, Veljko Petković 1, Dražen Luburić 8, Mihajlo Stanković 14, Milorad Kapur.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: