Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 19. 1. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša izgubili u "Čairu" i propustili priliku da preuzmu lidersko mesto Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
milan stojkovic, blok, ok nis, foto jv vanja keser
Nišlije ponovo izgubile od Mladog radnika, foto: JV / Vanja Keser

Nakon poraza Vojvodine od Partizana u Beogradu, odbojkaši Niša imali su priliku da na svom terenu osiguraju prvu poziciju na tabeli elitnog ranga, ali su poraženi od Mladog radnika iz Požarevca rezultatom 3:1 i tako ostali na drugom mestu. Ekipa iz Požarevca je sada jedina ekipa koja je nanela dva poraza Nišlijama.

Četvrti poraz u sezoni, a drugi od Mladog radnika, ekipa Niša pretrpela je na svom terenu gde je, pre ovog meča, samo jednom izgubila.

Počeo je domaćin dobro, poveo sa 2:0, a potom blok Ikbajrija i as Milovanovića doneli su prednost od 6:1. Jelić je doneo prednost od 8:2, pa je trener ekipe iz Požarevca zatražio tajm-aut, ali to nije mnogo poremetilo Nišlije. Serijom 5:0, u kojoj je Čubrilo imao dva bloka i jedan uspešan napad, Niš je poveo sa 14:5. Pokušavali su igrači Mladog radnika da smanje zaostatak, ali domaćin nije dozvoljavao i vodio sa 21:14. U finišu meča četiri poena Keite donele su Nišu osvajanje prvog seta (25:16.).

ok nis, ekipa, januar 2020, nis, foto jv vanja keser Na redu Kup sa Vojvodinom, pa Crvena zvezda; foto: JV / Vanja Keser

Delovalo je da će domaćin lako do 11. pobede, Keita i Stojković su doneli prednost od 4:2 početkom druge deonice. Vodio je tim iz "Čaira" 7:4, ali je tajm-aut gostujuće ekipe "probudio" Požarevljane koji su serijom 6:0 preokrenuli i poveli sa 9:7. Kostić i Medurić doneči su vostvo od 11:8, ali je Ikbajri sa dva asa i jednim smečom doneo izjednačenje (11:11). Keita i Čubrilo su predvodili seriju od 4:0 za vođstvo Niša od 15:12. Vodila se velika borba, Mladi radnik je uspeo da izjednači i povede. Nije Nišlijama pomogao tajm-aut trenera Svetozarevića, pa su gosti završili set serijom 5:0 na servisu Medurića za izjednačenje u setovima (25:20).

Serijom 3:0, na servisu Čubrila, Niš je počeo treću deonicu. Vodili su domaći i 6:1, pa sigurnom i raznovrsnom igrom i 9:4. Kubanac Kala u redovima požarevačke ekipe, sigurno je servirao što je pomoglo gostima da se približe (9:7), a potom i izjednače (12:12). Publika u hali "Čair" je videla, potom, veliku borbu na obe strane, a pri rezultatu 17:17 Kala je ponovo bio na servisu i uz as, pomogao Mladom radniku da povede sa 20:17. Nišlije su pokušavale da vrate prednost, ali Pantić i Micić to nisu dozvolili pa su Požarevljani vodili sa 2:1 u setovima (25:20).

Posle bloka Keite, Mladi radnik je poveo sa 3:1, ali je Keita uzvratio sa dva poena i Niš je opet imao minimalnu prednost (4:3). Nakon izjednačene igre, Kala je pomogao požarevačkom timu da povede sa 8:6. Igrači obe ekipe ređali su greške, pa su Nišlije uspevale da izjednače, ali ne i preokrenu do finiša. Keita je blokom doneo prednost Nišu od 23:22, ali su Micić, Lečić i Pantić doneli pobedu Mladom radniku (25:23).

Posle 10 pobeda i 4 poraza, sa 28 bodova Nišlije su na drugoj poziciji, iza novosadske Vojvodine koja ima bod više.

U narednom kolu ekipa iz "Čaira" igra u Beogradu protiv sedmoplasirane Crvene zvezde.

Pre toga, u sredu, 22. januara od 17 sati u hali "Čair" Nišlije će igrati prvi meč polufinala Kupa protiv Vojvodine.

NIŠ - MLADI RADNIK 1:3 (25:16, 20:25, 20:25, 23:25)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 400

Sudije: Stanislava Simić i Aleksandar Petrović

Trajanje meča: 101 minut

NIŠ: Aleksandar Pejčić, Miljan Nikić, Dušan Jović (libero), Nikola Milovanović 1 (1 as), Numori Keita 21 (1 as, 4 bloka), Aleksandar Ivković, Milan Stojković 7 (2 bloka), Ahmed Ikbajri 11 (2 asa, 1 blok), Nemanja Čubrilo 11 (1 as, 6 blokova), Nemanja Jelić 4, Stefan Živanović, Aleksandar Jovanović.

MLADI RADNIK: Saša Popović 1, Dimitroje Pantić 14, Darko Savić 3, Andrija Vulikić 2, Ivan Kostić 4, Tomo Micić 15, Gavra Medurić 8, Ivan Zvicer, Lazar Stević (libero), Uroš Ubiparip, Marko Lečić, Ivan Ilić (libero), Herardo Kala 13.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Podrška

    20:47 // 19. 1. 2020.

    Jel zna onaj trener da kaze nesto pametno i konstruktivno ili samo ume da urla na onu decu? Pratim njegovo ponasanje vec duze vreme,on nista korisno ne govori,samo urla i stvara im negativu!momci ne mogu da se opasulje posle njegovog tajm auta...kad bi umeo malo da im pruzi podrsku i da ih kad ne idi pobodri,ko zna gde bi mi bili....ali njemu je njegov ponos ipak br 1.....napred IGRAČI,borite se!!

  • Aleksandar

    15:52 // 19. 1. 2020.

    Pa dobro, sport je to. Nije smak sveta. Izgubili, pa šta! Glavu gore, cekaju vas nova iskušenja. Molim trenera da vas u buduće, kad moral padne, bodri, hrabri i smiri,da vetar u leđa. Galama i packe vuku još dublje na dno. A publika neka navija nije došla u pozorište nego na utakmicu. Srećno momci u sredu. Samo hrabro kao jedan!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: