Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:36, 7. 4. 2018.

| Sport

Odbojkaši Niša izjednačili u plej-aut seriji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
VAK-0622
Sledi treći meč; foto: Vanja Keser

Pobedom od 3:2 (25:20, 28:26, 22:25, 24:26, 15:13) u drugom meču nad Partizanom u Beogradu u plej-aut seriji odbojkaši Niša izjednačili su u međusobnom duelu (1:1), a treći meč je na programu u utorak, 10. aprila u Nišu.

Niški odbojkaši uspeli su da se revanširaju Partizanu za poraz u prvom meču u hali "Čair", a pobednik ovog duela je ona ekipa koja prva dođe do tri pobede i tako obezbedi igranje u Superligi naredne sezone. Ako prvi stignu do tri pobede, Nišlijama bi to značilo opstanak u eliti, sa druge strane, Partizanu, drugoplasiranoj ekipi iz Prve lige, tri pobede u ovom susretu značile bi plasman u rang više.

Prva dva seta dobili su niški odbojkaši, ali je crno-bela ekipa uzvratila dobivši naredna dva, pa je pobednik rešen u petom setu kada se nakon greške protivnika i bloka Bataka Niš "odlepio" i uspeo da iskoristi drugu meč-loptu.

Velika borba i izjednačena igra vodila se od početka meča, pa su, posle uvodne izjednačene igre, Nišlije preko Stojića, Nestorovića i Đorđevića povele sa 12:9. Polako su gosti iz Niša uvežavali prednost i u finišu vodili sa 23:16. Ni serija od 3:0 nije pomogla Partizanu da zaustavi Niš koji je osvojio prvi set sa 25:20.

VAK-0767 Dobar učinak niških igrača; foto: Vanja Keser

U drugoj deonici viđena je veća borba, neizvesnija igra, a Nišlije su uspele da sačuvaju dve set-lopte i povedu sa 2:0. U trećem setu Partizan je krenuo silovito, poveo sa 7:0, a gosti su uspeli da izjednače i preokrenu (18:17). Vodile su Nišlije i sa 22:20, ali je domaćin, zahvaljujući greškama protivnika, napravio seriju od 5:0 i smanjio zaostatak na 2:1 u setovima.

Izjednačeno je bilo i u četvrtom setu, Niš je imao i meč-loptu (24:23), ali je Partizan sa dva bloka uspeo da se sačuva i da izjednači u setovima (2:2).

Najefikasniji u domaćem timu bio je Jovanović sa 23 poena, dok je Lukić postigao 20. Kod Nišlija Batak je sakupio 30 poena, od kojih 4 bloka, a sledili su ga Nestorović sa 20, Đorđević sa 13 i Stojković sa 12 poena.

Treći meč je u utorak, 10. aprila od 17 sati u hali "Čair" u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Marković

    07:42 // 10. 4. 2018.

    Ипак сте напокон променили текст новинарке.

  • Dragan Šabac

    08:47 // 9. 4. 2018.

    Izgleda da Vam je teško da objavite komentar da ako Partizan izgubi u baražu i osvoji drugo mesto u rvoj ligi on i dalje ostaje u tom Ranđelović takmičenja, ne napreduje u viši rang.

  • Dragan Marković

    01:34 // 9. 4. 2018.

    Поштована редакцијо, ако Партизан изгуби, осваја друго место у првој лиги и не улази у виши ранг, зато што Ниш задржава место у супер лиги као победник баража.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: