Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:10, 26. 10. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša lideri Superlige nakon pobede nad Pazarom

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
keita, ok nis, novi pazar, nis, foto jv vanja keser
Keita sa 28 poena vodio Niš do pobede; foto: JV / Vanja Keser

Treću pobedu u Superligi odbojkaši Niša ostvarili su na svom terenu, savladavši Novi Pazar rezultatom 3:1, a nakon nepotpunog četvrtog kola elitnog ranga Nišlije sa Vojvodinom dele prvu poziciju sa po 9 bodova. Do novog trijumfa ekipu Niša vodio je Noumori Keita sa 28 poena, od čega čak 5 sa servis-linije.

Nisu imali, gledajući tabelu, težak zadatak puleni Dragana Svetozarevića, ali je ulogu favorita valjalo potvrditi na terenu. Niški odbojkaši su se, izuzimajući treći i deo četvrtog seta, pitali za rezultat, a odličnom partijom Keite i Ikbajrija (15 poena) upisali važnu pobedu na svom terenu.

Ovim trijumfom Niš je opet na čelu kolone Superlige, a isti broj bodova (9) ima i aktuelni šampion Vojvodina.

ok nis, foto jv vanja keser Pobedom do liderske pozicije; foto: JV / Vanja Keser

Nakon početnog odmeravanja snaga, gosti iz Pazara su poveli sa 3:2 što im je, ispostaviće se, prvo i jedno vođstvo u setu. Preokrenuli su domaći, a koristeći greške protivnika poveli sa 8:5. Održavali su niški igrači prednost, a onda su Novopazarci uspeli da se približe na minus 1 (12:11) što je nateralo Svetozarevića da traži tajm-aut. Uz dva asa Keite i poen Ikbajrija, OK Niš je poveo sa 17:11 što je prelomilo ovaj set. Ikbajri je vodio niški tim do 20:13, a onda je tajm-aut malo "promrdao" ekipu iz Novog Pazara za seriju 4:0 (20:17). Održavali su domaći prednost, ali se nisu predavali ni odbojkaši Novog Pazara. Uz dva poena Keite domaćin je ipak, iskoristivši prvu set-loptu, došao do vođstva pd 1:0 u setovima (25:22).

akbajri, ok nis, ok novi pazar, foto jv vanja keser Ikbajri sa 15 poena doprineo pobedi; foto: JV / Vanja Keser

Asom Lopara, blokom Stojkovića i greškom u redovima Novog Pazara, ekipa Niša je povela sa 3:0 u drugoj deonici. Sigurna igra i greške protivnika doneli prednost od 5:1, ali je Knežević uzvratio i domaći tim je imao plus 2 (8:6). Na servić Jelića poene su upisivali Jelić, Keita i Ikbajri za 11:6. Pokušavali su gosti da se primaknu, pa uz greške u redovima Nišlija, rezultat je glasio 18:16. Poveli su niški igrači sa 22:17, a na servis-liniju stupio je tada Keita i uz 3 asa doneo osvajanje seta (25:17).

ok nis, ok novi pazar, nis, foto jv vanja keser 2 Blokom do pobede; foto: JV / Vanja Keser

U trećem setu gosti su pokazali da nisu došli sa belom zastavom u Niš. Poveli su sa 2:0, a potom i 4:2, ali su uzvratili niški igrači serijom 3:0 na servis Stojkovića koji je upisao i as. Predvođeni raspoloženim Dacom, gosti su opet poveli (9:7) i usledila je velika borba i izjednačena igra (11:11). Uz dva poena Jelića i po jedan Ikbajrija i Keite, Niš je poveo sa 15:12, ali je domaćin dao sebi luksuz da pravi greške što je pomoglo gostima da izjednače (19:19). Usledila je uzbudljiva završnica, a Eremić i Božović su vodili Pazar do prednosti od 23:21. Kapiten Nišlija Milan Stojković je uzvratio jednim poenom, a onda je Božović omogućio Novom Pazaru set-loptu, a Daca je uspešnim blokom doneo Pazarcima prvi osvojeni set u sezoni (25:22).

ok nis, ok novi pazar, nis, foto jv vanja keser 1 Spremni za novog protivnika; foto: JV / Vanja Keser

"Probudili" su se niški igrači i poveli sa 2:0 u četvrtom setu, ali Eremić nije dao da se domaćin "odlepi" pa je Novi Pazar prvo izjednačio, a onda i poveo sa 3:2. Serijom 4:0 gosti su potpuno zbunili protivnika (3:7), a onda još jednom serijom poveli sa plus 7 (12:5). Pokušavali su Jelić, Ikbajri i Ketia da prekinu nalete Pazaraca, ali i dalje je prednost bila na strani gostiju (15:9). Keita, Stojković i Jelić polako su "topili" zaostatak, a serijom 6:0 Niš je preokrenuo i poveo sa 19:17. Serijom 4:0 uzvratili su gosti, a onda je usledila triler završnica. Pazar nije iskoristio set-loptu, a onda su Keita i Ikbajri sigurnom igrom doneli Nišu pobedu od 3:1 u setovima (26:24 u četvrtom setu).

U narednom kolu Nišlije igraju u Požarevcu protiv Mladog radnika.

NIŠ - NOVI PAZAR 3:1 (25:22, 25:17, 22:25, 26:24)

Niš, hala "Čair"

Sudije: Aleksandar Petrović i Tomislav Popović

NIŠ: Lopar 5 (2 asa, 1 blok), Pejčić, Nikić, Jović (libero), Milovanović 1, Keita 28 (5 as-poena), Stojković 7 (2 asa, 1 blok), Ikbajri 15 (2 bloka), Jelić 2, Živanović, Jovanović, Tokić.

NOVI PAZAR: Kurtanović, Pruščević, Ivković 2, Ufani 4, Eremić 16, Daca 12, Koničanin, Bekrić 9, Zuković (libero), Božović 5, Dolovac (libero), Halilović, Knežević 6, Veličković 7.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja

    00:08 // 27. 10. 2019.

    Svaka cast od srca

  • johny

    00:07 // 27. 10. 2019.

    Cestitam odbojkasima Nisa pobedu oni najbolje reprezentuju grad i prava je milina gledati ih,svaka im cast i nadam se izlasku u Evropi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: