Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 10. 2. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša maksimalno protiv Novosađana

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Blokom do pobede; foto: JV / Vanja Keser
Blokom do pobede; foto: JV / Vanja Keser

Pobedom od 3:0 (26:24, 25:19, 25:21) nad Novim Sadom u hali niške Osnovne škole "Mika Antić" odbojkaši Niša zadržali su drugu poziciju na tabeli Prve lige. Niški igrači ostvarili su 15. trijumf u sezoni, a do kraja osnovnog dela drugog ranga ostala su još četiri kola.

Nakon poraza u Beogradu od Železničara (3:2) niški odbojkaši odneli su vrednu pobedu u borbi za baraž i dopunu Superlige. Sigurnim servisima kapitena Milana Stojkovića domaćin je poveo sa 5:0, ali su Novosađani uspeli da dođu na dva poena zaostatka (8:6). Kada je opet kapiten Niša došao na servis-liniju, domaćin je imao ponovo imao +5 (14:9). Gosti iz Vojvodine su serijom 6:1 i došli do preokreta (22:23), ali su igrači Niša uspeli u neizvesnom finišu da okrenu vođstvo u svoju korist i povedu sa 1:0 u setovima (26:24).

milan-stojkovic-servic,-ok-nis,-ok-novi-sad,-nis,-9-februar,-nis,-foto-jv-vanja-keser Dobar na servis-liniji: Milan Stojković; foto: JV / Vanja Keser

Drugi set su u potpunosti kontrolisali domaći igrači. Nakon startnog vođstva od 5:1, Niš je zahvaljujući sigurnim blokovima polako, ali sigurno, održavao i uvećavao prednost. Na kraju, ovu deonicu niški odbojkaši dobili su sa 25:19.

Najveća borba viđena je u trećoj, kasnije će se ispostaviti i u odlučujućoj deonici. Pri rezultatu 20:20 na servis-liniju stao je Aleksa Nestorović koji je upisao dva asa, pa je Niš poveo sa 23:20. Ta prednost je bila dovoljna domaćinu da na kraju slavi sa 3:0 u setovima i zabeleži 15. pobedu u sezoni.

Nakon 18. kola Prve lige Nišlije su na drugoj poziciji, iza kraljevačke Ribnice koja je na korak od plasmana u Superligu, a ispred Borca iz Starčeva koji ima pobedu i dva boda manje.

U narednom kolu Niš dočekuje Mladenovac koji zauzima šestu poziciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zika

    09:18 // 11. 2. 2019.

    I mi i Novo Sadjani jad i beda.Radujemo se pobedi a od lige nista.Amaterizam, kad su igrali Tunizani i Kubanci dok je igrao Miljkovic, Grbic i drugi.

  • Sone

    22:17 // 10. 2. 2019.

    Pobedismo a?

  • Mara

    14:06 // 10. 2. 2019.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: