Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 1. 12. 2021.

| Sport

Odbojkaši Niša na gostovanju u Lisabonu osvojili jedan set, revanš za 7 dana u "Čairu"

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Odbojkaška lopta
U revanšu neophodna pobeda maksimalnim reyultatom; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Odbojkaši Niša doživeli su poraz u prvom meču šesnaestine finala ”Čelendž kupa”, pošto ih je savladala ekipa Sportinga rezultatom 3:1 (25:17, 21:25, 25:16, 25:10). Revanš meč igra se u hali ”Čair” 8. decembra, a timu iz Niša za prolazak dalje biće neophodna pobeda maksimalnim rezultatom.

I pored loše igre u većem delu meča, izabranici Dragana Svetozarevića uspeli su da osvoje vredan set na gostovanju u Lisabonu. Domaća ekipa povela je posle prvog seta, a ključnu prednost stekli su sredinom tog dela igre kada su poveli sa 21:14 i bez većih problema priveli set kraju (25:17). Odgovorili su niški odbojkaši, odigrali jedan od najboljih setova u sezoni, pa su serijom od pet vezanih poena na kraju uspeli da poravnaju rezultat.

Shvatili su odbojkaši Sportinga da Nišlije mogu biti neugodan rival ukoliko im se to na terenu dopusti, pa su u naredna dva seta pokazali apsolutnu dominaciju (25:16, 25:10). Bez većih problema došli su do pobede od 3:1, što znači da odbojkaši Niša moraju da slave maksimalnim rezultatom ako žele da nastave takmičenje u Evropi.

Šansu da prekinu seriju poraza niški odbojkaši imaće nedelju od 16 sati kada će u derbiju začelja Superlige dočekati tim Spartaka iz Ljiga. Iz niškog kluba pozivaju navijače da dođu u što većem broju i pruže im neophodnu podršku.

1/16 finala Čelendž kupa: Sporting Lisabon - Niš 3:1 (25:17, 21:25, 25:16, 25:10)

Dvorana: SC Odilevas;

Sudije: Folgar Fraga (Španija) - Weinberger (Švajcarska);

Sporting: Vilnja, Militao 12, Alvarez 21, Pereira, Gelinski 1, Leon 12, Dvoranen, Pereira Gil, Bart 10, Kalvalsanti, Santoš, Fidalgo, Daglas, Galero 16;

Niš: Mašulović 24, Savić 3, Jović, Đokić 1, Milovanović 1, Miljković 1, Kostadinović, Živanović 4, Cvetanović, Jelić 12, Raoš, Jovanović;

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR thnolog

    19:57 // 1. 12. 2021.

    Ma, sve trcim da dodjem !Dokle se doslo, da se Ljigu preti ! Kakvi gubitnici, otisli na drugi kraj Evrope, da uzmu jedan set ! Jedino da Sporting posalje fudbalere, pa da se nadamo pobedi !

    • Ime prezime

      01:48 // 5. 12. 2021.

      Ako doniras jedno 200 000 e moze cak i prvenstvo da se osvoji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: