Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 16. 11. 2014.

| Sport

Odbojkaši Niša na vrhu Prve lige

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ok-nis-slavlje.jpg
Odbojkaši Niša se vratili na prvo mesto

Pobedom od 3:0 (25:22, 30:28, 25:20) nad ekipom Novog Sada odbojkaši Niša vratili su se na prvo mesto na tabeli Prve lige.

Posle 6 kola niški odbojkaši se nalaze na prvoj poziciji u drugom rangu takmičenja čime potvrđuju svoju ozbiljnu kandidaturu za Superligu.

Nišlije su velikom borbom i što je najvažnije, odličnom timskom igrom savladale debitante u Prvoj ligi.

Početkom prvog seta vodila se izjednačena borba do tehničkog tajm-auta kada je Niš napravio malu seriju zahvaljujući Pržiću i Stojkoviću pa je rezultat bio 12:9. Posle malog odmora Novosađani su osvojili deseti poen, ali je servis greškom gostiju, blokom Opačića i smečom Pržića OK Niš došao do 15:10. Tajm-aut trenera gostiju pomogao je Novom Sadu da uzme odmah jedan poen i to servi-greškom Stojkovića, ali su Opačić i ispucavanje u aut gostiju doveli Niš u vođstvo od 17:11.

Usledio je novi tajm-aut Novosađana i njihova dva vezana poena, ali je tu seriju prekinuo Mijalković snažnim udarcem (18:13). Mijalković je opet poentirao, gosti pogrešili i Niš je poveo sa 20:14.

Ipak, novosadska ekipa se nije predavala i došla je do zaostatka od 3 poena (21:18) dobrim blokom i izmenama koje su unele novu snagu preko Mirkovića.

Bilo je vreme da trener domaćina uzme tajm-aut i seriju Novosađana prekinuo je Pržić koji je bio raspoložen sa 21 poenom na utakmici. Niš je iskoristio prvu set-loptu i preko Mijalkovića poveo sa 1:0 u setovima (25:22).

Novi Sad je imao 9 grešaka, od čega 4 sa servis linije, pa je olakšao domaćinu osvajanje prvog seta.


DSC-4650 Peđa Pržić osvojio 21 poen; foto: Vanja Keser

U drugom setu domaćin je poveo sa 3:0, pa 6:1 preko Opačića, Pržića i Stojkovića. Trener Novog Sada uzeo je tajm-aut i sa dva poena gosti su smanjili na 6:3. Opačić je doneo prednost od 7:3, ali jednim ispucavanjem u aut Nišlija i dobrom igrom u polju Novosađana, gosti su izjednačili na 7:7.

Ubrzo je usledio tajm-aut za domaćina pri rezultatu 9:9, ali je pauza prijala više Novosađanima koji su sa dva vezana bloka poveli sa 11:9. Usledila je izjednačena igra pa je Novi Sad napravio seriju i poveo sa 17:14.

Opačića je zamenio Dušan Jović koji je imao zadatak da unese novu energiju. Domaćin je pokušavao da stigne goste, a to se desilo zahvaljujući preciznom Pržiću i bloku Stojkovića (21:21). Niš je poveo sa 22:21 kada je borbenom igrom u polju i sjajnom odbranio Jovića. Prvo je trener gostiju, pa i trener domaćih uzeo tajm-aut i usledila je uzbudljiva završnica.

Niš je iskoristio šestu set-loptu, dok Novi Sad nije imao ni jednu priliku da osvoji set. Stojković je presudio da Niš dobije ovaj set sa 30:28.

Nišlije su u ovom setu imale 4 servis greške i tri u napadima. Protivnik je više grešio u igri (6).


Iako su gubili sa 2:0 Novosađani se nisu predavali i početkom trećeg seta poveli sa 3:0. Poenima Pržića i Opačića i greškama novosadskog tima Niš je preokrenuo na 4:3.

Blok Stojkovića i smečevi Mijalkovića i Pržića, ali i odlična igra u polju primača doneli su prednost Nišlijama od 7:4.

Pokušavali su Novosađani da izjednače i to uspeli borbenom igrom (12:12), a posle i poveli (14:13). Posle tajm-auta trenera Niša Saše Stefanovića domaćin je od zaostatka (16:17) stigao do prednosti od 23:17 i to poenima Nečevskog, Pržića i Opačića i "kuvanjem" Aleksandra Pejčića koji se tokom celog meča trudio da razigra sve igrače i ravnomerno raspodeli lopte.

Izmene su Novosađanima pomogle da smanje na 23:19, ali je drugu loptu Niš iskoristio servis greškom rivala (25:20).

Sa 17 poena Niš je na liderskoj poziciji na tabeli. Isti broj poena, ali i lošiji set-količnik ima Jedinstvo iz Stare Pazove, a slede Kosovska Mitrovica i Klek sa po 13 poena i Va 014 sa 12.

U narednom kolu Niš gostuje Bukovici u Ivanjici.


NIŠ - NOVI SAD 3:0  (25:22, 30:28, 25:20)

Hala Čair, Niš

NIŠ: Stanko Nečevski 4, Milan Stojković 12 (5 blokova, 1 servis poen, 3 servis greške), Predrag Pržić 21 (1 servis greška), Nemanja Opačić 10 (1 blok, 1 servis greška), Milan Mijalković 8 (2 servis greške), Aleksandar Pejčić 2, Milan Kostadinović (libero), Dušan Jović (1 servis greška), Andrej Rakić, Dimiri Tošić, Đorđe Jakovljević, Aleksandar Ilić.

NOVI SAD: Stefan Knežić 5, Stefan Barna 3, Predrag Rakić 10, Borislav Pantić 3, Miloš Mitrović 12, Nemanja Tošić 7, Milorad Mirković 10, Saša Surla 3, Lazar Ilinčić (libero), Nemanja Milutinović, Dušan Bogunović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • banozio

    16:32 // 16. 11. 2014.

    Bravo OK Niš. #ajdeelepii #nohomo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: