Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:10, 24. 1. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša nakon preokreta savladali Zvezdu u Beogradu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis
Nova pobeda; foto: JV / Vanja Keser

Nepunih 48 sati nakon pobede nad Vojvodinom u prvom meču polufinala Kupa, odbojkaši Niša opet su igrali meč od 5 setova i ponovo slavili sa 3:2 (25:19, 23:25, 15:25, 25:18, 15:11), ovog puta u 15. kolu Superlige nad beogradskom Crvenom zvezdom. Domaćin je vodio sa 2:1, ali je ekipa sa juga Srbije dobila naredna dva seta i obezbedila 11. pobedu u sezoni.

Drugi put u sezoni Odbrojkaški klub Niš slavio je nad Crvenom zvezdom, ali sada malo teže nego u prvom delu takmičenja kada je bilo 3:0. Nišlije su na ovaj meč otišle samo dva dana nakon iscrpljujućeg derbija i pobede od 3:2 nad Vojvodinom u prvom meču polufinala Kupa.

Nišlije su serijom 4:0 povele sa 6:3 u prvom setu, a nova serija od 4:0 donela im je kasnije prednost od 12:6. Uzvratili su domaćini serijama, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja (17:18). Ikbajri, Keita i Čubrilo vodili su goste do prednosti od 21:17, a njihovom sigurnom igrom i poenima Niš je poveo sa 1:0 u setovima (25:19).

Drugi set je počeo izjednačeno i u poenima i u greškama. Poenom Keite i blokom Ivkovića niški tim je poveo sa 8:6, a prednost od dva ili tri poena Nišlije su održavale do 17:14 jer je Zvezda uzvratila serijom 3:0 i izjednačenjem (17:17). Vodila se velika broba, a Niš je poslednji put u ovoj deonici vodio pri rezultatu 20:19. Nejić i Meljanac doneli su crveno-belima 23:20, a Niš nije imao snage za preokret. Zvezda je izjednačila u setovima (1:1).

ok nis, vojvodina, januar 2020, nis, foto jv vanja keser Nišlijama dve pobede od 3:2 za dva dana; foto: JV / Vanja Keser

Domaćin je odlično počeo treću deonicu (7:1), na servis Dodića, a niz je prekinula servis-greška. Uzvratio je Keita asom i poenom iz igre, Stojković blokom (7:5), ali Beograđani nisu davali vođstvo (10:6). Novu seriju (5:0) crveno-beli su napravili za prednost od 16:8, a poneki poen Keita ili Stojkovića nije mnogo ometao igrače domaćeg tima. Opet je na servisu bio Dodić, što nije prijalo primačima Niša, pa je Zvezda serijom (4:0) povela sa 21:11. Do kraja seta niški tim je uspeo samo da upiše dva bloka, preko Stojkovića i Ikbajrija, a Zvezda je dobila set sa 25:15 i vodila sa 2:1 u setovima.

I četvrti set je počeo izjednačeno (8:8), a Ikbajri je uz poen i blok doneo prednost Nišu od 11:8. Pridružio mu se i Keita koji je uz dva asa i poen iz napada, pomogao Nišlijama da povedu sa 15:9, a greške protivnika i sigurna igra na mreži doneli su gostima vođstvo od 19:11. Nije se predavala domaća ekipa, napravila je seriju 5:0 (16:19), ali nisu posustali ni gosti koji su novom serijom i poenima Jelića i Keite poveli sa 23:16. Uz sigurnu završnicu, Niš je došao do izjednačenja u setovima (2:2).

Nakon početne izjednačene igre u petom setu, uz dva poena Keite, Niš je poveo sa 4:2, ali je Zvezda prekinula tu seriju i izjednačila (4:4). Keita je ponovo bio na visini zadatka i uz smeč i dva asa, doneo gostima plus 3 (7:4). Dve greške u redovima Nišlija nisu ih mnogo koštale, a uz dobru igru na mreži Čubrila, gosti su poveli sa 11:6. Ta razlika je bila dovoljna da Niš mirno završi set (15:11) i osvoji novu pobedu (3:2).

Nišlije ostaju na drugom mestu, iza novosadske Vojvodine koja ima isti broj pobeda (11), ali dva boda više.

U narednom kolu Nišlije dočekuju subotički Spartak.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    21:53 // 24. 1. 2020.

    Bravo momci. Još jednom ste pokazali svoju i mentalnu i fizičku snagu. Svaka čast! Idemo dalje u nove pobede!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: