Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 10. 12. 2018.

| Sport

Odbojkaši Niša naneli prvi poraz lideru Prve lige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
tores, foto jv vanja keser
Nišlije pobedile u deriju Prve lige; foto: JV / Vanja Keser

Pobednički niz odbojkaši Niša nastavili su i u 12. kolu Prve lige kada su zabeležili 11. pobedu zaredom (3:2) i to nad do tada neporaženom kraljevačkom Ribnicom, liderom drugog ranga takmičenja. Iako niška i kraljevačka ekipa imaju isti broj pobeda i poraza, Niš ostaje na drugom mestu jer ima četiri boda manje.

Nišlije su se na svom terenu "osvetile" Ribnici za poraz u prvom kolu Prve lige, ali su Kraljevčani uspeli da "otkinu" bod.

Prvu deonicu bez problema su dobili domaći igrači, koji su nakon uvodne neizvesne borbe, poveli sa 9:6 i do kraja održavali i uvećavali prednost do konačnih 25:14.

U drugom setu bilo je izjednačeno, ali je Ribnica, zahvaljujući dobrim servisima Belmina Begića, napravila osetniju prednost i na tehnički tajm-aut otišla sa vođstvom od 12:8. Nišlije su uspele da dođu do minus jedan (13:14), ali ne i do preokreta, pa je gost dobio ovaj set sa 25:19.

Odbojkaši Ribnice su poveli sa 4:0 u trećem setu, ali je serijom 5:0 Niš preokrenuo i poveo sa 19:18. Tores je sa šest poena predvodio Niš do osvajanja treće deonice (25:21).

Nakon izjednačene igre u četvrtom setu, odbojkaši iz Kraljeva su uspešnim blokovima vezali pet poena i poveli sa 19:13. Do kraja ovog seta su, bez problema, održavali prednost i izjednačili u setovima na 2:2.

Borba dostojna derbija ovog ranga nastavljena je i u poslednjem setu. As-poenom kapitena Milana Stojkovića Nišlije su povele sa 7:4, ali su gosti izjednačili (9:9). Aleksa Nestorović i Adalberto Tores preuzeli su odgovornost i Niš je upisao važnu pobedu (15:12).

U narednom kolu Nišlije treba da gostuju Kosovskoj Mitrovici.

NIŠ - RIBNICA 3:2 (25:14, 19:25, 25:21, 17:25, 15:12)

Niš, sala OŠ "Miroslav Antić".

Sudije: S. Simić (Obrenovac) i S. Zotović (Beograd).

Trajanje meča: 116 minuta.

NIŠ: Nestorović, Tores, Trivunić, Stojković, Rakić, Opačić, Jović (libero), Nikić, Jovanović, Tokić, Živanović.

RIBNICA: Stefanović, Begić, Vukmirović, Petrašinović, Milovanović, Usiljanin, Močić (libero), Paunović, Skakić, Peković, Gajović, Zečević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: