Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 21. 3. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša napravili brejk i poveli protiv Spartaka u baražu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, tim, foto jv vanja keser
Na korak od Superlige; foto: JV / Vanja Keser

Pobedom od 3:0 (25:23, 25:20, 26:24) nad Spartakom u Ljigu odbojkaši Niša poveli su sa 1:0 u baražu za popunu Superlige. Revanš je u subotu, 23. marta u Nišu, a igranje u elitnom rangu naredne sezone obezbediće ekipa koja prva dođe do dve pobede.

Važnu pobedu ostvarili su niški odbojkaši u borbi za povratak u Superligu, nakon samo jedne sezone provedene u drugom rangu takmičenja.

Nakon uvodne izjednačene igre, domaćin iz Ljiga je koristeći grešku protivnika i blokom došao do vođstva od 6:3. Grešili su niški odbojkaši sa servis-linije, pa je Spartak imao i plus 5 (13:8). Servisima Nestorovića, koji je upisao i jedan as, Nišlije su se približile na poen zaostatka (13:12). Servis-greškom Milovanovića iz Spartaka i asom Kubanca Rikarda, Niš je došao do izjednačenja (14:14), a ubrzo i preuzeo vođstvo (17:15).

Greške Ljižana, poeni Rikarda i Alžirca Hosnija, održavali su prenost ekipe Niša, ali je Spartak došao do poena minusa (23:22) u finišu prvog seta. Tajm-aut trenera Nišlija Marija Majcana nije odgovarao protivniku, pa su pogrešili sa servis-linije. Nakon servis-greške Rikarda, kapiten gostiju Milan Stojković blokom stavlja tačku na set i Niš je poveo sa 1:0 u setovima.

ok nis, tim, foto jv vanja keser Na korak od Superlige; foto: JV / Vanja Keser

Sa po dva poena Hosnija i Rikarda Nišlije su povele 4:0, ali greškama u igri i na servisu pomogli su protivniku da polako stigne zaostatak i povede sa 13:11. Uzvratili su gosti i sa tri poena Stojkovića ponovo poveli (16:15), a zatim Hosni i Rikardo donose plus 3 (19:16). Ova prednost bila je dovoljna Nišlijama koje su na kraju blokom Stojkovića, smečom Hosnija i asom Rikarda poveli sa 2:0 u setovima (25:20).

Domaćin je furiozno počeo treću deonicu i poenima Gavre Medurića poveo sa 7:1. Dobra igra Spartaka se nastavila i sredinom seta imao je maksimalnih plus 9 (13:4), ali su Nišlije uzvratile serijom 7:0 (16:15).

Ljižani su imali dve set-lopte (24:22), ali su Nišlije imale aduta sa klupe Miljana Nikića koji je doneo neophodno "osveženje" u igri i presudio u korist gostiju (24:26).

Druga utakmica je u subotu, 23. marta od 18:30 u sali Osnovne škole "Mika Antić" u niškom naselju Durlan.

SPARTAK - NIŠ 0:3 (23:25, 20:25, 24:26)

Ljig, sala OŠ "Sava Kerković".

Gledalaca: 350.

Sudije: A. Petrović (Užice) i D. Rogić (Beograd).

Trajanje meča: 73 minuta.

SPARTAK: Maksimović 6, Perić 7, Gajević 14, Medurić 7, Popović 1, Milovanović 4, Janković (libero), Đorđević, Mirković, Zarić, Lalić, Paprika, Duduj, Jovičić (libero).

NIŠ: Nestorović 6, Tores 13, Trivunić 1, Stojković 9, Opačić 4, Hosni 18, Jović (libero), Tokić, Jovanović, Nikić 5, Đorđević, Živanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ko to tamo K.. svira??

    00:24 // 22. 3. 2019.

    Koji Rikardo (TORES) drugovi moji, koji Nestorovic, koji Kubanci, Alzirci... NIKIĆ za gradonacelnika.. svaka cast omalenom bradonji, kako ga Ljizani nazvase, gledajuci u majstorije i neverujuci sta im se desava...

    • Miljan Nikic

      22:25 // 22. 3. 2019.

      Brate ja sam odusevljen komentarom :D Imas pice od mene ko kod da si :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: