Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:24, 21. 12. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša napravili veliki preokret i savladali šampiona u "Čairu"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, vojvodina, nis, foto jv vanja keser 1
Velika pobeda u "Čairu"; foto: JV / Vanja Keser

Odlučnom i borbenom igrom do kraja, odbojkaši Niša uspeli su da, nakon zaostatka od 2:0 u setovima, preokrenu i na svom terenu pobede aktuelnog prvaka, lidera i učesnika Lige šampiona Vojvodinu rezultatom 3:2 (18:25, 21:25, 25:19, 25:23, 15:11) u 12. kolu Superlige.

Treći poraz ekipi Vojvodine, najtrofejnijoj i najuspešnijoj u srpskoj odbojci, naneo je Odbojkaški klub Niš, najprijatnije iznenađenje ove sezone.

ok nis, vojvodina, nis, foto jv vanja keser 3 foto: JV / Vanja Keser

Prvi set počeo je izjednačenom igrom, ekipe su se smenjivale u vođstvu koje nije bilo veće od poena. Tako je bilo do rezultata 15:15 kada je Vojvodina preko Blagojevića, Balandića i Perića povela sa 18:15. Tajm-aut niške ekipe prekinuo je seriju gostiju, ali servis-greška Čubrila i greška Keite pomogli su da Novosađani naprave seriju 5:0 i povedu 23:16. Taj nalet nije prekinuo ni drugi tajm-aut domaćina. A do kraja gledaoci u hali "Čair" videli su po dve servi-greške na obe strane za vođstvo Vojvodine od 1:0 u setovima (25:18).

Uz tri uzastpona poena Perića na početku druge deonice gosti su poveli sa 3:1. Ikbajri i Keita nisu dozvolili da se Vojvodina "odlepi", pa su doneli preokret (4:3), ali je to kratko trajalo. Serijom 3:0 Novosađani su poveli sa 7:5, ali greškom Todorovića i blokom Čubrila Nišlije su izjednačile (7:7), ali ispostaviće se poslednji put u setu. Vojvodina je povela sa 11:8, a Nišlije su ređale greške: Gosti su imali prednost od 16:11 pa je trener Niša zatražio dva tajm-auta za kratko vreme što je malo razdrmalo Nišlije (13:16). Ikbajri i Keita pomogli su domaćem timu da se približi na poen zaostatka (17:18), ali je Vojvodina preko Perića upela da povede sa 23:18. Keita, Stojković i Milovanović pokazali su da se Niš ne predaje do poslednjeg poena (21:23), ali greškom na servisu Milovanovića i asom Blagojevića Vojvodina je povela sa 2:0 u setovima (25:21).

ok nis, vojvodina, nis, foto jv vanja keser 2 foto: JV / Vanja Keser

Da ništa nije gotovo i da se Nišlije ne predaju lako, pokazali su domaći igrači u trećem setu u kom su sve vreme vodili. Poveli su niški odbojkaši sa 4:1, a onda tokom servisa Keite, koji je upisao tada i dva asa, Nišlije su povele sa 7:2. Domaćinu je sve polazilo za rukom, naročito su bili sigurni na liniji za servis, pa su Lopar, kom je bio oproštajni meč u dresu Niša, i Ikbajri pomogli da rezultat glasi 13:4 za Niš. Ni dve greške odbojkaše Niša nisu poremetile, a raznovrsna igra donela im je prednost od 15:7. Pokušavali su gosti da uhvate priključak (17:14), a Niš nije dozvoljavao da izgubi prednost. Napadao je iz servisa, bio stabilan u odbrani, pa je malo, po malo došao do osvajanje treće deonice (25:19).

Dva asa Buše pomogla su Vojvodini da povede sa 4:1 početkom četvrtog seta, ali na servisu Keite Nišlije su napravile seriju 4:0 za preokret (5:4). Usledila je velika borba i izjednačena igra, a uz par grešaka u redovima Niša, Vojvodina je povela sa 15:12. Tajm-aut trenera Niša Dragana Svetozarevića "probudio" je domaće igrače, pa su Ikbajri i Stojković doneli izjednačenje (15:15), a onda je usledila igra poen za poen do 22:22. Ušli su tada Ivković i Čubrilo, pa na servisu Ivkovića Nišlije dolaze do prednost od 24:23, a prvu set-loptu iskoristili su poklonom Todorovića koji je bio neprecizan sa servis-linije (25:23).

ok nis, vojvodina, nis, foto jv vanja keser 4 foto: JV / Vanja Keser

Ono što krasi ekipu Niša ove sezone, odlučnost i borbenost, pokazali su se u najboljem svetlu početkom petog seta - domaći su poveli sa 4:0. Buša je tu seriju prekinuo poneom, ali Stojković i Keita su nastavili svoju igru za 6:1. Ni tajm-aut gostiju nije to promenio, pošto je domaćin vodio sa 8:3. Usledile su tada greške Stojkovića i Ikbajrija, ali Novosađani to nisu koristili. Keita je doneo prednost od 11:6, a onda se Vojvodina primakla na minus 3 (13:10). Prvu meč-loptu Nišlije su iskoristili servis-greškom protivnika (15:10), pa je slavlje zbog devete pobede i slatke osvete šampionu moglo da počne.

Sa 25 bodova Niš je na drugoj poziciji, a ima samo bod manje od novosadske Vojvodine. Obe ekipe imaju po 9 pobeda i tri poraza, a u narednom kolu Nišlije igraju u Novom Pazaru.

NIŠ - VOJVODINA 3:2 (18:25, 21:25, 25:19, 25:23, 15:11)

Hala "Čair", Niš

Sudije: Goran Gradinski i Mirko Janković.

NIŠ: Dušan Lopar 5 (2 bloka), Aleksandar Pejčić, Miljan Nikić, Dušan Jović (libero), Nikola Milovanović 3 (1 blok, 1 as), Numori Keita 24 (1 blok, 4 asa), Aleksandar Ivković 1 (1 as), Milan Stojković 11 (3 bloka, 2 asa), Ahmed Ikbajri 17 (1 blok, 2 asa), Nemanja Čubrilo 3 (1 blok), Nemanja Jelić 5, Stefan Živanović.

VOJVODINA: Nikola Lakčević (libero), Lazar Bajndić 14, Boško Bojičić, Filip Kovačević 2, Stefan Negić, Nemanja Masulović 10, Boris Buša 11, Aleksandar Blagojević 7, Nedjeljko Radović, Vuk Todorović, Andrej Rudić 4, Pavle Perić 19.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nešaniš

    06:02 // 22. 12. 2019.

    Bravo majstori!

  • Aleksandar

    23:15 // 21. 12. 2019.

    Bravo je mala reč za ove požrtvovane momke. Utakmica za pamćenje. Sve pohvale za momke a posebno za Milovanovića koji je ulaskom udahnuo svežinu ekipi da zaigra kao jedan! Veliki naklon Loparu. Hvala što si bio jedan od nas! Svaka čast momci! Napred u nove pobede!

  • MB

    23:01 // 21. 12. 2019.

    Браво одбојкаши. Само тако.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: