Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:26, 23. 10. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša pobedom nad Novim Pazarom prekinuli seriju poraza u Superligi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
bardia sadat, ok nis, foto jv vanja keser
Važna pobeda posle tri vezana poraza; foto: JV / Vanja Keser

Ulogu favorita, koju je imao pre meča 7. kola Superlige, Odbojkaški klub Niš je opravdao pošto je rezultatom 3:0 (25:12, 25:15, 25:21) savladao Novi Pazar, jedinu ekipu bez pobede u šampionatu. Tako su niški odbojkaši prekinuli seriju od tri poraza u elitnom rangu.

Dva dana nakon pobede u osmini finala Kupa Srbije, odbojkaši Niša savladali su i Novi Pazar u 7. kolu Superlige i tako se vratili na pobednički kolosek.

Prva dva seta niški odbojkaši su lako dobili, bili sigurni u napadu, odlučni u odbrani, a najviše uzbuđenja je viđeno u trećoj deonici tokom koje su gosti iz Novog Pazara većinom vodili. U finišu su domaći zaigrali bolje, pokazali zašto su favoriti i pobedili sa 3:0 u setovima.

Sigurnom igrom, pre svega u bloku, počeli su prvi set domaći odbojkaši. Brzo su poveli sa 7:2, a onda serijom 6:0 i poenima Kovača i Marka Nikolića, poveli sa 15:4 što je nateralo trenera gostiju na tajm-aut. To je prekinulo seriju Niša, pa su uz dve greške domaćih, odbojkaši Novog Pazara napravili malu seriju i približili se na minus osam (16:8). Uzvratili su asom Milovanović i poenom Marko Nikolić, Niš je poveo sa 19:8, pa i 21:9. Stojković i Sadat doneli su Nišu prvu set-loptu, ali je ona iskorišćena servis-greškom Pruševića (25:12).

Potpuno drugačija slika viđena je početkom druge deonice - igralo se poen za poen, ekipe su se smenjivale u vođstvu do 7:6 u korist Novog Pazara. Serijom 3:0 i uz tri poena Bardije Sadata Niš je poveo sa 9:7, a ubrzo vodio sa 13:9. Mini-serijama niški odbojkaši su polako uvećavali prednost, a serijom 5:0 poveli sa 21:12. Poenima Marka Nikolića i Milovanovića Niš je poveo sa 24:14, a domaći odbojkaši su iskoristili drugu set-loptu servis-greškom Konačanina (25:15).

Kao da su se niški odbojkaši malo opustili na početku trećeg seta, a to su iskoristili gosti iz Pazara da povedu sa 4:1. Nakon tajm-auta trenera Niša usledila je izjednačena igra, a Pazarci su čuvali vođstvo (8:4). Greškama protivnika Nišlije su se približile na poen zaostatka (7:8), ali je usledio tajm-aut gostiju nakon kog su odbojkaši iz Novog Pazara bili sigurni i poveli sa 12:9. Sadat i Kovač su uzvratili, stiglo je izjednačenje (12:12), pa i vođstvo Niša (13:12). Ipak, Pazar se nije lako predavao, povratio je prednosst (14:13). Usledila je velika borba za svaku loptu, izjednačena igra, a nakon vođstva gostiju od 19:17 odbojkaši Niša su serijom 5:0 uzvratili silovito i poveli sa 22:19. Ubrzo su obezbedili sebi i prvu meč-loptu, ali su iskoristili tek drugu kada je Sadat poenom stavio tačku na meč (25:21).

Nišlije imaju četiri pobede i tri poraza i 11 bodova. U narednom kolu dočekuju beogradsku Crvenu zvezdu.

NIŠ - NOVI PAZAR 3:0 (25:12, 25:15, 25: 21)

Hala "Čair", Niš

Sudije: Milica Lošić i Nikola Brkić

Trajanje meča: 66 minuta

NIŠ: Đokić, Jović (libero), Sadat 19 (3 bloka), Milovanović 4 (3 asa, 1 blok), Kovač 4, Stojković 6 (4 bloka), U. Nikolić 8 (1 blok), Cvetanović, Jelić (libero), Raoš, Kone 2, Jovanović, Savić, M. Nikolić 11 (2 asa, 1 blok).

NOVI PAZAR: Zoranić 1, K. Prušević 1, Dolovac, Peruničić, Kurtanović, Koničanin 2, Bekrić 9, Zuković, Božović 1, Bajramlić 1, Halilović 8, S. Prušević 3.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:27 // 23. 10. 2020.

    Svaka čast

  • Aleksandar

    18:48 // 23. 10. 2020.

    Bravo, idemooo, buđenjee!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: