Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:50, 15. 2. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša pobedom završili osnovni deo Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, radovanje, polufinale kupa, nis januar 2020, foto jv vanja keser
Pobeda za kraj osnovnog dela Superlige; foto: JV / Vanja Keser

Još jednom su ove sezone odbojkaši Niša ispisali zlatnim slovima stranicu svoje istorije - osnovni deo najelitnijeg ranga završili su na drugom mestu, sa istim skorom pobeda i poraza kao prvoplasirana novosadska Vojvodina. U poslednjem kolu osnovnog dela Superlige Nišlije su slavile sa 3:1 nad Radničkim u Kragujevcu, a doigravanje za titulu počinje već za nedelju dana.

Upisale su Nišlije 14. pobedu u istorijskoj sezoni u Superligi, a bio je ovo meč dve ekipe koje su obezbedile plasman u mini-ligu. Slavili su gosti iz Niša sa 3:1 (25:21, 20:25, 25:23, 26:24), a najefikasniji u redovima Dragana Svetozarevića bio je Numori Keita sa 34 poena, dok je 18 dodao Ahmed Ikbajri.

Početkom prvog seta gosti su malo grešili, pa je Radnički poveo sa 64, ali je Niš uzvratio poenima Čubrila i Keite i asom Ikbajrija (7:6). Keita je, kao po običaju, predvodio svoju ekipu u vođstvu (16:13), ali je kragujevački tim došao na minus 1 (16:15). Seriju je prekinuo tajm-aut gostiju i poen Ikbajrija, a onda su serve Nemanje Čubrila pomogle Nišlijama da dođu do prednosti od 20:16. Radnički se primakao na minus 3 (23:21), ali Keita i Čubrilo nisu doyvolili neizvesnu završnicu (25:21).

Dobre su Nišlije bile u bloku na startu drugog seta (5:3), ali Radnički je pokazao zašto je među šest najboljih ekipa. Na servisu Stevanovića poveli su domaći igrači sa 11:9 i do kraja nisu ispustili prednost. Niški odbojkaši jurili su rezultat, pokušavali da izjednače, ali nekoliko servis-grešaka nisu im u tome pomogle. Radnički je čuvao prednost i dobio drugu deonicu sa 25:20 za izjednačenje u setovima (1:1).

Početak treće deonice obeležile su greške na servisima Nišlija, što je prekinuo rani tajm-aut trenera Dragana Svetoyarevića. Ikbajri i Keita su bili sigurni u napadu, Čubrilo na bloku, pa je Niš poveo sa 10:6. Uz četiri poena Keita, gosti su poveli sa 14:8, a nakon tajm-auta domaćih, Radnički je serijom 3:0 smanjio zaostatak (15:11). Čuvale su Nišlije prednost, a onda u finišu napravile nekoliko grešaka što je Radnički iskoristio da izjednači na 23:23. Ipak, mirna ruka bila je Ikbajriju koji je sa dva poena završio ovaj set (25:23 za Niš).

Sigurnim servisima doskorašnjeg igrača Niša Dušana Lopara, sada člana Radničkog, domaći su poveli sa 3:0 u četvrtom setu. Vodili su Kragujevčani sa 7:2, a Nišlije nisu uspevale da nađu svoju prepoznatljivu igru, pa je domaćin vodio i sa 11:4. Mini-serijama Nišlije su prišle na 15:10, a onda su Keita i Stojković doneli minus 1 (15:14). Vodila se žestoka borba, a onda su Čubrilo i Keta doneli preokret (20:18). Nisu se ni domaći lako predavali, pa je usledila neizvesna završnica koju su Nišlije dobile sa 26:24 i tako ostvarile novu pobedu.

Nakon završenog osnovnog dela Supelrige sledi mini-liga gde će, pored Nišlija, igrati novosadska Vojvodina, beogradski Partizan, požarevački Mladi radnik, subotički Spartak i kragujevački Radnički.

Četiri najbolje ekipe će nakon mini-lige igrati u polufinalu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    00:18 // 16. 2. 2020.

    Bravo momci! Svaka čast! Idemooo!

  • Mara

    22:37 // 15. 2. 2020.

    svaka čast

    • Dejan

      09:50 // 16. 2. 2020.

      @Mara - broj negativnih klikova na vaš komentar pokazuje koliko "crveno-bele" i "crno-bele" nišlije vole svoj grad i svoje klubove! Uvek samo lokal patriotizam, nikad zvezda i partizan!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: