Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 13. 12. 2021.

| Sport

Odbojkaši Niša poraženi od Radničkog u Kragujevcu, šanse za opstanak i dalje postoje

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
OK Niš
Odlučujući meč u borbi za opstanak biće gostovanje u Gornjem Milanovcu; foto: Vanja Kesar

Odbojkaši Niša nisu uspeli da u 11. kolu Superlige pruže ozbiljniji otpor Radničkom u Kragujevcu koji je slavio rezultatom 3:0 (25:22 25:16 25:16). Ostao je niški tim poslednji na tabeli sa svega tri boda, ali trener Dragan Svetozarević tvrdi da šanse za opstanak i dalje postoje i da će njegov tim pokušati da i naredne godine bude član elitnog takmičenja.

Samo u prvom setu u SC ”Jezero” bilo je neizvesno na terenu, a tim iz Niša sredinom prvog dela vezao je 5 poena i uspeo da povede (12:13). Kragujevčani su odmah odreagovali, uhvatili ritam i uspeli da dobiju prvi set (25:22). U preostala dva dela igra, odbojkaši Radničkog gospodarili su terenom, sticali veliku koju su održavali do kraja, te upisali važnu pobedu u borbi za 4. mesto (25:16, 25:16).

Ekipa Niša u dosadašnjem delu prvenstva osvojila je samo tri boda i drže ”fenjer” tabele, ali i pored velikih finansijskih problema, trener Dragan Svetozarević kaže da šanse za opstanak i dalje postoje.

I pre početka sezone se znalo da ćemo se ove sezone boriti za opstanak. Ostali smo bez 6 igrača, budžet je prepolovljen morali smo da se snalazimo. Uz pomoć prijatelja kluba obezbedili smo novac za dovođenje dva igrača, ali su oni kasno stigli. Budžet koji imamo nije dovoljan da pokrijemo ni plate igračima, a kamoli nešto više, ali mi smo sportisti i borićemo se dok god šanse postoje. Gornji Milanvac je u boljoj poziciji od nas, ali ima da se igra još 6 kola. Šanse za opstanak su nam 50:50, ako uspemo da pobedimo u Milanovcu za dve nedelje bićemo jako blizu opstanka - rekao je Svetozarević.

Ono što odbojkašima Niša ide na ruku jeste to što će naredne godine u Superligi igrati 12 klubova, pa će se u niži rang takmičenja preseliti samo poslednjeplasirana ekipa.

U narednom kolu, protivnik Nišlijama u hali ”Čair” u subotu od 16 sati biće kraljevačka Ribnica, dok će poslednji meč u 2021. godini izabranicima Dragana Svetozarevića biti gostavanje direktnom konkurentu u borbi za optanak, timu Takova iz Gornjeg Milanovca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    11:17 // 14. 12. 2021.

    Za 4/5 godina koliko je u klubu ni jednog odbojkasa nije napravio. Vise je onih igraca koji su izbijeni nego onih koji su istrenirani da nastupaju za klub.. Lako je da se od para dovode igraci koji ce igrati a kad se budzet umanji onda kuku lele.

    • VAR tehnolog

      21:53 // 14. 12. 2021.

      I, da se nadovezem, ne forsiraju se ,iz podmladka najbolji, vec oni cija su roditelji bogati, univerzitetski profesori, sa vezama u sns... Dzabe, propasat se blizi !

  • VAR tehnolog

    01:35 // 14. 12. 2021.

    Ko vam je smanjo budzet ? A, da ne sme da se kaze,u pitanju je Templarka ! Ni sam ne verujes u pricicu, koju nam isprica ! Od kad se lihvari zovu "prijatelji kluba" ? Ostavke ,bre !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: