Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 30. 1. 2022.

| Sport

Odbojkaši Niša poraženi od Vojvodine, opstanak u ligi sve dalji

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
OK Niš
Šampion slavio nakon velike borbe; foto: Vanja Kesar

Nisu uspeli odbojkaši Niša da u prvoj utakmici u 2022. godini naprave veliko iznenađenje i savladaju aktuelnog šampiona Vojvodinu, koja je u ”Čairu” slavila sa 3:1 (25:19, 25:23, 27:29, 25:20). Niški tim ostao je ubedljivo poslednji na tabeli pa su im za opstanak sada preostale samo matematičke šanse.

Višestruki šampion Srbije prošle nedelje savladao je ruski Zenit u Ligi šampiona, ali i pored uloge apsolutnog favorita, tek posle velike borbe uspeli su da dođu do pobede u Nišu.

Prvi set gosti iz Novog Sada dobili su bez većih problema (25:19), a i drugom delu tokom čitavog seta bili u prednosti. Međutim, izabranici Dragana Svetozarevića stigli su do rezultata 23:23, ali više od toga nisu mogli pa je Vojvodina duplirala prednost (25:23).

Treći set publici na tribinama pružio je pravi odbojkaški užitak. Domaći su bili u konstantnoj prednosti od 2 do 3 poena, ali nisu uspeli na vreme da prelome set. Ipak, upornost se Nišlijama isplatila, te su na kraju dobili set na razliku rezultatom 29:27.

Istrošili su se odbojkaši Niša što se videlo, u kasniije će se ispostaviti poslednjem setu, koji su igrači, koje sa klupe predvodi legendarni Slobodan Boškan, iskoristili da reše meč u svoju korist (25:20).

Niški tim u prethodnih 14. kola sakupio je svega 4 osvojena boda, pa će im do kraja regularnog dela prvenstva biti potrebno da zabeleže sve pobede kako bi izbegli ispadanje iz lige, a naredni protivnik u Beogradu biće im ekipa Partizana.

Odbojkaška Superliga, 14. kolo: Niš - Vojvodina: 1:3 (19:25, 23:25, 29:27, 20:25)

Dvorana: Čair;

Sudije: Stojanac - Milošević;

Niš: Mašulović, Savić 3, Jović, Đokić, Milovanović 5, Dos Santos 17, Miljković 6, Konstandinović, Mustafa 27, Cvetanović. Jelić 11, Raoš, Jovanović;

Vojvodina: Simić 6, Čubrilo 2, Bajandić, Vujović 7, Zečević, Negić, Rudić 8, N. Čubrilo, Mišković, Baranak 23, Pljevaljčić, Parapunov 23, Mehić 1, Bošnjak;

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mr dr

    07:19 // 31. 1. 2022.

    Zato jer veeeliki stručnjaci vode klubove/sport u gradu! Ooooo kafanooooo

  • draško

    16:23 // 30. 1. 2022.

    Zato su juniori Konstantina pobedili Vojvodinu u Novom sadu!!! Bravo momci!!!

    • Razbibriga

      20:35 // 30. 1. 2022.

      Slaba je to uteha, kap u moru ! Sto se odbojke ,rukometa, kosarke i vaterpola tice, ponor je blizu i ni carobni stapic ne promeni situaciju ! Ni sada, jos manje nade za nadalje !
      Vazno da rukovodstva cuvaju fotelje, sve u nadi da ce jos neki € u dzep da upadne ! Za status i renome klubova, mnogo ih zabole !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: