Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:53, 10. 2. 2018.

| Sport

Odbojkaši Niša poraženi od "fenjeraša"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok-nis-ribnica-februar-2018-foto-vanja-keser
Nišlije ostaju na osmom mestu Superlige; foto: Vanja Keser

Niški odbojkaši nisu uspeli da zabeleže drugi trijumf u 2018. godini, pošto su na svom terenu izgubili su od poslednjeplasirane Ribnice rezultatom 3:1 i tako zakomplikovali sebi borbu za plej-of.

Ribnica je u Niš došla sa samo dve pobede u sezone, obe na svom terenu i to jednom nad svojim današnjim protivnikom. Opet su Kraljevčani znali kako da izađu na kraj sa Nišlijama.

Ekipa iz Kraljeva je bila bolja na mreži i u bloku zabeležila 11 poena, u odnosu na 4 niških odbojkaša. Gosti su imali više grešaka sa servis-linije (21:14), dok su u as-poenima bili izjednačeni (7:7).

ok-nis-februar-2018-foto-vanja-keser Ni požrtvovana igra nije pomogla Nišlijama da pobede poslednjeplasiranu Ribnicu; foto: Vanja Keser

Sigurniji su bili gosti na startu meča, brzo poveli sa 7:4, pa i 10:6. Tražili su rešenje niški odbojkaši za igru protivnika, ali sredinom seta gubili su sa 15:11. Primakli su se rivalu na 18:16, ali tajm-aut trenera Ribnice je prijao njegovim igračima. Ni promene nisu pomogle niškom treneru Draganu Svetozareviću, a serijom 4:0 Ribnica je završila prvi set.

Greškama protivnika i sigurnijom igrom u polju domaći igrači su uspeli da povedu sa 6:3 na početku druge deonice. Nisu izostajale ni greške na strani Nišlija, pa je bilo izjednačeno (10:10), ali serijom 6:0 i raznovrsnom igrom Niš je poveo sa 16:10. Sigurni su bili niški odbojkaši i sa servisa (3 asa), a svoju prednost su čuvali i uvećavali do konačnih 25:16 i izjednačenja u setovima.

Nisu uspeli da nastave sa dobrom igrom i u trećem setu odbojkaši Niša, pošto su ređali greške i to je dalo mogućnost Ribnici da povede sa 12:5. Prolazili su napadi gostiju, Nišlije nisu imale rešenja da uzvrate, pa je ekipa iz Kraljeva ovu deonicu dobila sa 25:17.

Najuzbudljivije je bilo u četvrtom setu, ali Niš nije uspeo da dođe makar do boda. Sigurni na mreži bili su niški igrači i brzo poveli sa 5:2, a nije ih poremetio ni tajm-aut protivnika. Dva as-poena i dobra igra u polju doneli su Nišu prednost od 10:4 i naterali trenera rivala na još jednu pauzu. Nastavili su domaći da nižu poene, pa vodili sa 19:13, ali usledila je serija 4:0 rivala. Došle su Nišlije do set-lopte (24:21), ali propustile su priliku da dođu do izjednačenja u setovima. Gosti su serijom 4:0 došli do meč-lopte (25:24), ali su iskoristili tek drugu priliku da pobede.

Niš će i posle ovog kola zadržati osmu poziciju koja obezbeđuje mesto u plej-ofu, a do kraja ovog dela takmičenja ostala su dva kola.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    19:23 // 12. 2. 2018.

    Apelujem na strucni tim,da kad se obezbedi opstanak,pruzi sansu deci iz podmladka,koja vredno treniraju!
    To je zalog za buducnost tima,ovi sto dodju i odu to nisu!

  • Tribina

    10:17 // 11. 2. 2018.

    Trener sam da podnese ostavku

  • Gledalac

    23:58 // 10. 2. 2018.

    Kada ce trener/menadzer da snosi posledice za, drugu godinu za redom, los rezultat? Ovim tempom ispadanje iz lige je realan ishod.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: