Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:52, 5. 2. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša posle preokreta izgubili u Novom Sadu i ostali bez finala Kupa Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis
Keita sa 27 poena najefikasniji; foto: JV / Vanja Keser

Posle pobede od 3:2 u prvom meču polufinala Kupa i vođstva od 2:0 u setovima u revanšu, odbojkaši Niša poraženi su sa 3:2 od Vojvodine u Novom Sadu i zbog lošijeg poen-količnika ostali su bez istorijskog plasmana u finale Kupa Srbije. Sredinom petog seta odbojkaši Niša ostali su i bez trenera zbog žuto-crvenog kartona zbog ulaska na teren, a ostaje im žal zbog nekoliko poena koji su ih delili od velikog uspeha.

Niški odbojkaši otišli su u Novi Sad bez pretnji šampionu, ali sa velikom željom i borbenom igrom. Ipak, nisu imali snage da savladaju učesnika Lige šampiona i najtrofejniji srpski klub, iako su ostavili, kako bi se žargonski reklo, "srce na terenu".

Posle dva seta u Novom Sadu, bilo je 204:204 u poenima i bilo je jasno da Nišlijama za prolaz u finale znači samo osvajanje petog seta. Ipak, odlična partija Vojvodine, nekoliko sumnjivih odluka sudija, crveni karton za trenera Niša Dragana Svetozarevića - presudili su da domaćin obezbedi plasman u finale i borbu za trofej.


Dobar start, pa pad

ok nis, vojvodina, nis, foto jv vanja keser 1 Do finala ih delilo nekoliko poena; foto: JV / Vanja Keser

Da su odbojkaši Niša otišli u Novi Sad da se bore i izbore za finale Kupa bilo je jasno od početka prvog seta. Poenima Čubrila i Keite gosti su poveli sa 2:1, ali je iskusna ekipa Vojvodine preokrenula i povela sa 5:3. Poenima Jelića, Keite i Ikbajrija, Niš je izjednačio i vodila se neizvesna borba do 9:8 za Vojvodinu. Serijom 4:0 i poenom Čubrila i blokom Ivkovića, kao i greškama protivnika, klub sa juga poveo je sa 12:9, a potom blokom Stojkovića stigao do 15:11.

Tajm-aut domaćina "probudio" je igrače Vojvodine koji su nanizali tri poena, na servis Blagojevića (15:14). Ali, seriju "Voše" prekinula je servis-greška, a Niš je poveo sa 18:15. Dobro su Nišlije igrale u odbrani, napadali servisima, uz as Jelića, a bili čvrsti u bloku i povele su sa 22:16. Nisu se predavali Novosađani, ali Nišlije su bile odlučne da povedu u setovima - to im je i uspelo. Iskoristili su drugu set-loptu (25:20) i poveli sa 1:0 u setovima.

ok nis, nis, foto jv vanja keser Svetozarević u petom setu dobio crveni karton; foto: JV / Vanja Keser

Vojvodina je sigurno počela drugu deonicu, povela sa 3:1, pa 7:2, uz dva asa Blagojevića. Uzvratio je Keita poenom iz servisa, ali dobru i organizovanu igru Vojvodine igrači Niša nisu uspevali da poremete. Domaćin je vodio sa 11:6, a Ikbajri i Jelić smanjili su zaostatak Niša (11:8). Na servis Čubrila, Nišlije su uspele da se približe (12:11). Servis-greška Čubrila i greška Keite donele su novosadskom timu prednost od 14:11, ali Keita je upisao poen iz napada, Ikbajri i Stojković iz bloka i bilo je 14:14.

Opet su se domaći "odlepili" (16:14), ali se gosti nisu predavali. Keita i Ivković doneli su novo izjednačenje (19:19), a zahvaljujući servis-greškama Vojvodine, bilo je izjednačeno, a prvu prednost Niša u ovom setu doneo je Ikbajri blokom (22:21). Pridružio mu se blokom Stojković (21:23), a nakon poena Perića, trener Niša Dragan Svetozarević zatražio je tajm-aut. Keita je doneo set-loptu Nišlijama, a onda i poenom iz seta osvajanje drugog seta (25:22) i prednost od 2:0.

milan stojkovic, ok nis, polufinale kupa srbije, nis, foto jv vanja keser fVojvodina bila sigurna; oto: JV / Vanja Keser

Sigurnost iz finiša druge deonice, Nišlije su prenele na treći set i poenom Čubrila i blokom Keite povele sa 2:0. Vojvodina je uzvratila i preokrenula (3:2). Dobru partiju nastavio je Numori Keita koji je poenom, pa asom doneo Nišu prednost od 5:4. Vodila se velika borba na obe strane mreže za svaki poen, a onda su niški odbojkaši poveli sa 8:6 zahvaljujući servis-grešci Perića i poenu Čubrila. Sjajan poen Keite i projektil sa serve Čubrila doneli su vođstvo od 11:8 Nišu, a Vojvodina je uspela da se približi na minus 1 (11:10), ali Keita nije dozvolio preokret i lepim poenom doneo Nišu prednost od 12:10.

Vodio je Niš 18:15, ali je tajm-aut domaće "razmrdao" i serijom 4:0 poveli su sa 19:18. Keita je održavao Niš u igri, ali dva poena Mašulovića doneli su Vojvodini prvu set-loptu (24:22) koju nisu iskoristili. Nisu se predavale Nišlije, ali je Vojvodina sigurnijom igrom iskoristila šestu set-loptu (29:27).

ok nis, radovanje, polufinale kupa, nis januar 2020, foto jv vanja keser Veliki uspeh već zabeležen; foto: JV / Vanja Keser

Nakon početnih 2:0 za Novosađane u četvrtoj deonici, Nišlije su izjednačile poenom Ikbajrija i asom Čubrila. Zaigrali su Novosađani mnogo bolje, pa je Vojvodina poenima Mehića i Mašulovića, povela sa 10:5, a onda i 13:7. Odbojkaši domaće ekipe igrali su sigurno i samouvereno, a nervoza koja se uvukla u redove gostiju rezultirala je vođstvom Vojvodine od 16:9. Nisu imali igrači Niša ideje za domaćine koji su hvatali skoro svaku loptu (19:12). Imali su domaći vođstvo od 23:15, a onda iskoristili prvu set-loptu (25:17) i izjednačili u setovima (2:2).

U odlučujućem setu Vojvodina je povela sa 3:0, ali je Čubrilo prekinuo seriju domaćina. Blagojević je doneo prednost od 4:1, a jedna sumnjiva sudijska odluka pomogla je "Voši" da povede sa 6:2. Zatražio je šef struke Niša tajm-aut, nakon čega je Keita smanjio zaostatak, ali nastavili su domaći sa sigurnom igrom i poenima (7:3). Tada je igrač Vojvodine Blagojević nakon smeča ušao na deo terena Niša, pa je trener gostiju Dragan Svetozarević reagovao ušavši na teren svoje ekipe. Strateg Nišlija je dobio žuto-crveni karton i nije više mogao da pomaže ekipi sa klupe, dok je odbojkaš Vojvodine dobio samo opomenu. Vojvodini je sve polazilo za rukom, pa je povela sa 11:4. Nišlije, bez ideja i trenera, nisu mogli mnogo, ali nisu se lako predali. Ipak, na kraju su ostali bez istorijskog plasmana u finale, od koga ih je delilo nekoliko poena.

VOJVODINA - NIŠ 3:2 (20:25, 22:25, 29:27, 25:17 i 15:11)

Hala Spens, Novi Sad.

Sudije: Predrag Balandžić i Dejan Rogić

Trajanje meča: 131 minut

VOJVODINA: Lakčević (libero), Bajandić, Bojičić, Kovačević 6, Negić (libero), Mašulović 13, Buša, Blagojević 23, Radović, Todorović 2, A. Rudić 13, Perić 9, Mehić 14, Rudić D. 14.

NIŠ: Pejčić, Nikić, Jović (libero), Milovanović, Keita 27 (1 blok, 3 asa), Ivković 7 (5 blokova), Stojković 6 (4 bloka), Ikbajri 9 (2 bloka), Čubrilo 17 (4 bloka, 4 asa) Jelić 7 (2 asa), Živanović, Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    21:24 // 6. 2. 2020.

    Žal za pobedom i plasmanom u finale svakako stoji.Ali svaka čast momcima na lavovskoj borbi,požrtvovanju i želji za pobedom do poslednje sekunde.Za igru u prepunom Spensu trebalo je i snage i koncentracije ali i hrabrosti a vi ste to i pokazali.Vošu smo muški namučili.Nismo pobedili ali se nismo ni obrukali.Njima želim puno sreće u finalu a našim momcima uspeh u daljem takmičenju.Vi ste naš ponos

    • Dzamutka

      06:41 // 8. 2. 2020.

      Ja zelim drugom finalisti uspeha u finalu,ma ko to bio,zbog cega bih navijao za Vosu ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: