Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 15. 1. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša preuzeli lidersku poziciju nakon pobede u Novom Pazaru

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis
Nišlije do nove pobede i prve pozicije; foto: JV / Vanja Keser

Nakon trijumfa rezultatom 3:2 u Novom Pazaru nad istoimenom ekipom, odbojkaši Niša su sa 10 pobeda preuzeli lidersku poziciju na tabeli Superlige, bar do večeras i derbija između novosadske Vojvodine i kragujevačkog Radničkog.

Nišlije i u 2020. godini nastavljaju na najbolji način - pobedama. Deseti trijumf ove sezone u elitnom rangu Odbojkaškom klubu Niš doneo je prvu poziicju na tabeli, ispred novosadske Vojvodine koja ima bod, pobedu i meč manje.

Domaći igrači su bolje počeli meč, a uz dva asa novajlije Davida Saba, poveli sa 8:4. Pokušavali su gosti sa juga Srbije da nametnu svoju igru, ali osim nekoilko izjednačenja, nisu to uspeli. Nakon izjednačenja 15:15 Didović je vodio svoju ekipu do prednosti od 19:16. Poenom iz smeča i asa Čubrilo je održavao neizvesnost, a onda velikom borbom sa obe strane rezultat je glasio 22:22. A onda su Sabo i Didović poenima završili set i Pazar je vodio sa 1:0 u setovima (25:23).

Uz dva bloka Čubrila, Niš je na početku drugog seta poveo sa 3:1, ali je domaćin brzo preokrenuo (6:3). Malo, po malo, domaći su poveli sa 8:4, a razliku od 2, 3 poena održavali su do finiša deonice. Greškama Saba, Nišlije su povele sa 24:23, a drugu set-loptu blokom je iskoristio Čubrilo (26:24).

Ok Niš u Novom Pazaru Nišlije u Novom Pazaru; foto: M. P.

Nakon neizvesnog starta, Novi Pazar je poveo sa 7:5, ali su Stojković, Ikbajri, Keita i Jelić doneli preokret (10:7). Nišlije su čuvale vođstvo, ali je domaćin došao do izjednačenja (13:13).Keita i Stojković su bili zaslužni za novu seriju i vođstvo Nišlija (18:15), a prednost su čivali do finiša kada je usledila drama. Niš je vodio sa 24:21, ali nije iskoristio tri set-lopte, što je Pazaru donelo izjednačenje (24:24). Stvar je u svoje ruke uzeo Keita koji je uz dva poena doneo Nišu prednost od 2:1 u setovima.

Velika borba se nastavila i u četvrtom setu, a onda su domaći igrači poveli sa 18:14. Nišlije se predavale, ali jedino su uspele da dođu na poen zaostatka (24:23). Novopazarci su iskoristili prvu set-loptu i izjednačili u setovima (2:2).

Poenima Ikbajrija, Jelića i Čubrila ekipa Niša je povela sa 4:1 u poslednjoj deonici, pa je trener domaćih bio prinuđen da traži tajm-aut. To je trgnulo Pazarce koji su došli na minus jedan (5:6), ali Stojković i Ikbajri nisu dozvolili preokret (10:6). Novi odmor koji je tražio trener Pazara poremetio je malo redove gostiju (10:11), ali su Čubrilo i Keita doneli prevagu i Niš je i drugi put u sezoni savladao Novi Pazar (3:2).

Naredni meč Nišlije igraju u subotu, 18. januara od 18 sati kada dočekuju Mladi radnik iz Požarevca.

NOVI PAZAR - NIŠ 2:3 (25:23, 24:26, 24:26, 25:23, 10:15)

Novi Pazar, dvorana „Pendik“.

Gledalaca: 100.

Sudije: Đ. Zelenović i T. Popović (Kraljevo).

Trajanje meča: 120 minuta.

NOVI PAZAR: Sabo 23, Eremić 10, Daca 6, Božović 4, Didović 19, Čubrilo 6, Zuković (libero), Zoranić, Kurtanović, Pruščević, Koničanin, Bekrić, Halilović, Dolovac (libero).

NIŠ: Milovanović, Keita 27, Stojković 11, Ikbajri 8, Čubrilo 17, Jelić 6, Jović (libero), Pejčić, Nikić, Ivković, Živanović, Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    11:45 // 16. 1. 2020.

    Bravo momci, svaka čast. Samo tako nastavite. Vaši navijači su uvek uz vas!

  • johny

    14:49 // 15. 1. 2020.

    Treba napomenuti da je za Novi Pazar debitovao reprezentativac Madjarske Sabo ali nije mogao sam protiv vrlo jakog Nisa

  • Milan

    14:45 // 15. 1. 2020.

    Svaka cast momci,ljudi cimajte drugare devojke,ovi momci zaista zasluzuju punu halu ovo je nestvaran rezultat

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: