Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:39, 14. 12. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša protiv Polonije iz Londona traže prolaz u četvrtfinale Kupa CEV

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
OK Niš na aerodromu u Francuskoj
Nišlije stigle u Monpelje; foto: M. P.

Prvi evropski meč ove sezone odbojkaši Niša, aktuelni vicešampioni Srbije, odigraće u utorak, 15. decembra kada se u francuskom Monpeljeu sastaju sa Polonijom iz Londona u osmini finala Kupa CEV. Ako pobede, dva dana kasnije igraće četvrtifnale sa pobednikom duela Mladi radnik iz Požarevca - Monpelje. Trener niškog tima Dragan Svetozarević veruje u prolazak u četvrtfinale.

Letom iz Beograda, niški odbojkaši su stigli u Monpelje gde će u utorak igrati prvi ovosezonski meč u Evropi, pošto im je meč šesnaestine finala otkazan nakon odustajanja Šahtjora iz Belorusije.

Njih čeka duel sa Polonijom iz Londona, ekipom koja je ove i prošle sezone igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je ispala oba puta. Ove godine je porazima od italijanskog Trentina i novosadske Vojvodine završila takmičenje u prvoj fazi kvalifikacija. Te utakmice su pomogle treneru Draganu Svetozareviću da se što bolje spreme za meč u Monpeljeu.

Odgledali smo nekoliko utakmica tima iz Londona i situacija je kristalno jasna. Najviše nam je pomogao snimak njihovog duela sa novosadskom Vojvodinom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Mislim da je protivnik sličnog kvaliteta, možda smo mi za nijansu kvalitetniji, ali to moramo da dokažemo na terenu. Probaćemo da prođemo u narednu rundu. Želimo da nastavimo da pomeramo granice i dođemo do još jednog istorijskog uspeha - kaže Svetozarević.

Polonija, šestostruki prvak Engleske, nema mnogo uspeha na evropskoj sceni, a najveći je osmina finala Čelendž kupa 2017. godine. Pre toga, u nekom evropskom takmičenju londonska ekipa je igrala 1986. i 1987. godine. Ekipu predvodi trener Evangelos Kutuleas sa Kipra, koji je igračku karijeru uglavnom gradio na pesku. Ekipu čine iskusniji igrači i brojni stranci, a pored četvorice iz Engleske, tu su dvojica iz Škotske, dvojica Poljaka, dvojica Italijana i dvojica Grka i po jedan Francuz, Šveđanin, Brazilac i Holanđanin.

Što se Polonije tiče, najviše pažnje moramo da posvetimo korektoru. U pitanju je Šveđanin Markus Nilson, koji je na zalasku karijere i koji ima bogato internacinalno iskustvo. Treba spomenuti da je sa grčkim Iraklisom iz Soluna 2009. godine osvojio Ligu šampiona, što mu je pošlo za rukom i četiri godine kasnije sa Lokomotivom Novosibirsk iz Rusije, kada je proglašen i za najkorisnijeg igrača. Sve u svemu, mislim da imamo realnu šansu za prolazak u narednu rundu i probaćemo da je iskoristimo - dodao je Svetozarević.

Ok Nis Nišlije imale priliku da odrade i trening u sali u Monpleljeu; foto: M. P.

Niš je u Monpelje stigao nakon pauze od skoro mesec dana u domaćem takmičenju i poraza od Partizana (3:1). Ekipa i stručni štab su pre polaska uradili testove na koronu i pošto su svi rezultati negativni, kompletan tim je na raspolaganju treneru Draganu Svetozarevuću. U svojim redovima niški klub ima trojicu stranaca - Iranca Bardiju Sadata, Musu Konea iz Malija i Brazilca Aleksandra Visentea Garsiju.

Ekipa je već imala priliku da se upozna sa salom i održi trening.

Meč je u Monepeljeu u utorak, 15. decembra od 16 sati.

Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz susreta Monpelje - Mladi radnik iz Požarevca, a taj meč je u utorak u 20 sati.

Četvrtfinale je na programu u četvrtak, 17. decembra od 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: