Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 20. 11. 2015.

| Sport

Odbojkaši Niša savladali vicešampiona države u Čairu

Autor:A. P.Izvor:Južne vesti
ok nis
U Čairu pao i Partizan; foto: V. Keser

Niški odbojkaši su u maratonskom meču pred oko 1.000 gledalaca uspeli da sruše vicešampiona države OK Partizan rezultatom 3:2.

Domaćin je u sjajnoj atmosferi dobro otvorio meč i na drugi tehnički tajm-aut otišao sa prednošću od 7 poena (16:9), međutim u nastavku prvog seta Partizan je uspeo da se vrati u meč i na kraju osvoji taj set (25:27). 

oknis-partizan foto: Vanja KeserU nastavku drugog seta trener Nišlija Stefanović je u postavu uvrstio dizača Kuburovića koji je doprineo da Niš bolje zaigra u nastavku meča. Rezultatsku klackalicu sredinom drugog seta prekinuo je Nemanja Opačić koji je sa dva as servisa svoj tim rezultatski odvojio (21:17). Do kraja drugog seta Nišlije su uspele da zadrže svoje vođstvo i izjednače na kraju.

Treći set obeležio je jak otpor vicešampiona koji je dozvolio Nišlijama da posle prvog taj-brejka samo izjednače (11:11), ali ne i da preokrenu rezultat u svoju korist pa je Partizan poveo ponovo sa 2:1 u setovima.

Velikim brojem blokova odbojkaši Niša i dobrom igrom u nastavku meča uspeli su da se odlepe pri kraju četvrtog seta na 8 razlike (23:15), što je bilo nedostižno za Beograđane, pa se otišlo u taj-brejk.

Odbojkaši Niša su i peti svoj meč su uveli u taj-brejk, iz koga su na kraju utakmice posle neizvesne završnice izašli kao pobednici na kraju seta (20:18) odnosno meča ukupnim rezulataom 3:2. Ovom pobedom oni su uspeli da se učvrste na  prvom mestu sa skorom 4 pobede i jednim porazom i time nastave sa sjajnim partijama u svojoj debitanskoj sezoni.

Odbojkaši Niša če u narednom kolu gostovati ekipi Crvene zvezde u Beogradu.


oknis-partizan2 foto: Vanja Keser“Kraljevi triler utakmica”

Trener Partizana pohvalio je niške ljubitelje odbojke pošto nije čest slučaj da se igra u ovakvoj atmosferi. On je istakao da žali za izgubljena tri boda, jer su njegovi momci imali mnogo grešaka u meču.

Želim da se zahvalim prisutnima na ovakvo lepoj atmosferi u Čairu, nije čest slučaj na odbojkaškim mečevima ovako navijanje. Čestitam protivnicima. Ja čak zalim i za tri boda, ali i greške koje smo pravili doveli su do toga da se na kraju kući vraćamo sa samo jednim bodom. Idemo dalje, okrećemo se nastavku u Kupu Srbije - izjavio je Nemanja Jokanović kapiten OK Partizan, a prenose "Narodne novine".

Niški trener Saša Stefanović, istakao je da je ovo jedan od najlepših mečeva ove sezone. On se zahvalio publici koja je došla u velikom broju i rekao da se nada će hala biti sve punija.

Čestitam ekipi Partizana na odličnoj utakmici. Mi smo, eto, prigrabili tu titulu kraljeva utakmica u pet setova. Ovo je svakako jedan od najlepših mečeva ove sezone. Jako mi je drago što je publika došla u velikom broju, čak i organizovani navijači Partizana. Navijači su navijači, i uvek su dobrodošli, čiji god da su. Zbog takve atmosfere se bavimo sportom. Nadam se da će naši rezultati podstaći publiku da bude još brojnija u nastavku sezone - rekao je trener Nišlija.


Dvorana: „Čair”

Gledalaca: 1000;

Sudije: Vladimir Simonović (Kragujevac) i Stanislava Simić (Obrenovac);

NIŠ: Pejčić 1, Perović 10, Stojković 9, Pržić 25, Mijalković 7, Opačić 25, Angelovski (libero), Kuburović 3, Kostadinović (libero), Ilić, Jović, Jelić. Trener: Saša Stefanović;

PARTIZAN: Buša 15, Pantić 20, Lopar 10, Kostić 5, Veličković 15, Polomac 8, Rajković (libero), Jokanović, Popović, Nedeljković, Žugić, Perišić. Trener: Vladimir Vasović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    19:32 // 23. 11. 2015.

    Лудо буразеру, лууууууууудооооооооо!!

  • NikolaC

    16:26 // 20. 11. 2015.

    IDEMO NIŠŠŠŠŠŠ
    Utakmica je bila na vrhunskom nivou. Neizvesna do samog kraja.
    Evo jednog dela atmosfere pred kraj kada je publika ustala na noge.
    https://www.youtube.com/watch?v=s8gARP14Ey8

  • milemen

    16:20 // 20. 11. 2015.

    Bravo momci na sjajnoj utakmici i izvanrednoj pobedi! Svaka cast i niskoj publici koja je na kraju pokazala da je bila uz svoj gradski klub svojom podrskom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: