Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 14. 12. 2019.

| Sport

Odbojkaši Niša se vratili na drugo mesto nakon ubedljive pobede u Kraljevu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis u kraljevu
Odbojkaši Niša nakon pobede; foto: M. P.

Posle poraza od Partizana u "Čairu", odbojkaši Niša su se vratili pobedama na najbolji način - rezultatom 3:0 (25:10, 25:18, 25:22) savladali su Ribnicu u Kraljevu u 11. kolu Superlige. Ovom pobedom Nišlije su se vratile na drugu poziciju na tabeli, bar do nedelje uveče.

Nišlije nisu imale milosti protiv prošloezonskog saborca iz Prve lige, pa su prvi set počeli vođstvom 9:1 uz dva bloka Milana Stojkovića, dva poena Ikbajrija, poen Keite i as Ivkovića. Ni prvi tajm-aut domaćina nije poremetio Nišlije, ali su seriju i nalet gostiju Kraljevčani zaustavili na servis Paunovića (4:9). Niš je polako, ali sigurno uvećavao prednost, a uz siguran blok i dobar napad poveo je sa 14:6. Kada je na servis došao Jelić, Nišlije su napravile seriju 7:0 gde su poene upisavali Jelić (as), Keita, Čubrilo (blok) i Ikbajri, pa su povele sa 21:8. Bilo je jasno da će prvi set pripasti gostima, a deonicu su završili Stojković blokom i Keita poenom (25:10).

ok nis Dobrim blokom do pobede; foto: JV / Vanja Keser

Drugi set bolje je počela Ribnica (5:3), a pomogla je servis-greška Čubrila i greška Ikbajrija. Stojković i Keita su doneli preokret (7:5), a onda je Niš poveo i sa 10:6. Ipak, nije se predavao domaći tim, pa je preko Petrašinovića, Vukmirovića i Paunovića došao do izjednačenja (10:10), pa i vođstva (12:11). Bilo je to kratkog daha jer su Ikbajri i Keita vodili Niš do prednosti od 18:14. U novoj seriji Nišlija akteri su bili Stojković sa dva bloka i Keita poenom (21:15), a sigurnom igrom u završnici odbojkaši Niša su došli do prednosti od 2:0 u setovima (25:18).

Iako je treća deonica, prema rezultatu, bila najtesnija, Ribnica, osim početnih 1:0 i 2:1 nije nijednom vodila. Sjajna partija kapitena Stojkovića se nastavila, pa je uz Keitu doneo prednost svom timu od 4:2. Dve greške Jelića naterale su trenera Niša na rani tajm-aut, koji je prijao gostima pošto su poveli sa 9:6. Morao je Niš velikom borbom do svakog poena, a Keita i Čubrilo pomogli su da ekipa povede sa 14:9. Dobra igra donela je Nišu prednost od 20:13, pa su u igru ulazili i igrači sa manjim minutažama. Uspela je Ribnica serijom 3:0 da smanji na 16:20, a potom da dođe na minus 2 (20:22). Ipak, Nišlije nisu dozvolile preokret i na kraju iskoristile su treću meč-loptu (25:22) za pobedu od 3:0.

Sa 23 boda Niš je na drugoj poziciji, a imaju dva manje od vodeće Vojvodine. Radnički iz Kragujevca ima meč manje i nalaze se na poziciji niže, ali imaju i 3 boda manje od Nišlija do nedelje uveče kada igraju protiv Partizana u Zemunu.

RIBNICA - NIŠ 0:3 (10:25, 18:25, 22:25)

Nova hala sportova, Kraljevo

Sudije: Jovan Jovanović i Aleksandar Petrović

RIBNICA: Mirko Radević 4, Radoslav Brborić (libero), Aleksandar Stefanović, Belmin Begić, Jovan Vukmirović 6, Luka Đorđević, Luka Peković, Đorđe Petrašinović 4, Miloš Vesić (libero), Stanislav Paunović 10, Mateja Milovanović, Vladimir Usiljanin 5.

NIŠ: Dušan Lopar 1, Aleksandar Pejčić, Miljan Nikić, Dušan Jović (libero), Nikola Milovanović, Numori Keita 15 (2 asa), Aleksandar Ivković 2 (2 asa), Milan Stojković 8 (5 blokova), Ahmed Ikbajri 16 (2 bloka), Čubrilo 7 (1 as, 4 bloka), Nemanja Jelić 6 (2 asa, 1 blok), Tomislav Tokić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djole

    15:06 // 16. 12. 2019.

    Plata kada prodje rebalans...

  • Pera Mitic

    05:01 // 15. 12. 2019.

    “Drzi bure vodu,dok majstori odu”
    Na vestackim temeljima pociva klub,niko kvalitetan ne radi sa mladjim kategorijama i ova prica nema buducnost,ovaj klub ne pravi igrace i to je jako lose.Narocito ostali gradski klubovi ne prave,oni su tu samo zbog sto veceg broja dece i clanarina,a ne zanima ih da li ce neko od te dece napredovati i igrati u nasoj najboljoj ligi i doci do reprezenacije
    SAMO NOVAC

  • Mara

    12:15 // 14. 12. 2019.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: